Almanya Gezi Rehberi


Almanya, uzun ve köklü bir tarihe sahip olan ve aldığı göçlerle dünyada tanınan ülkelerden biridir. 80 milyonun üzerinde nüfusuyla Avrupa’da en fazla nüfusa sahip olan ikinci ülke olmuştur. Sanata, müziğe ve felsefeye düşkün bir toplumdan oluşur ve bu nedenle ülkenin her yerinde sanatın her dalıyla ilgili faaliyetler yapılır. Sanata olan düşkünlükleri ve tarihi eserleriyle birçok ödüle layık görülmüş bir ülkedir. Gezilecek ve görülecek yerleri oldukça fazladır. Bu nedenle Almanya gezinizi bir günden fazla tutmanızı öneririz.

Gezilecek ve Görülecek Yerler

Quedlinburg:

Quedlinburg, Harz dağlarının kuzeyinde yer alan Almanya’nın şehirlerinden birisidir. Şehir, Rönesans dönemini yansıttığı için UNESCO Dünya Mirası listesine girmiştir. Şehre ilk girildiğinde dikkatleri üzerine toplayan şeyler evlerdir. Evlerin neredeyse büyük çoğunluğu renkli ve yarı ahşap kullanılarak yapılmıştır. Arnavut kaldırım diye adlandırdığımız sokaklara ve eski evlere sahiptir. Bu şehrin her köşesinde fotoğraf çekilecek bir yer bulmanız mümkündür. Şehirde yer alan önemli eserlerden biri ise 1300’lü yıllardan kalma ve Almanya’nın en eski evi olma özelliği taşıyan “Has” isimli evdir. Gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Münih:

Münih, dağ manzaraları ile ünlü Almanya’nın şehirlerindendir. Şehirde bolca biri salonları ve neşeli insanlar bulunur. Son yıllarda dünyada “en yaşanabilir şehir” unvanına sahip olmuştur. Tarihi değerleri, muhteşem dağ manzarası ve eğlenceli mekânlarıyla tatili geçirmek için güzel yerlerdendir. Hem modernizmi hem de gelenekselliği birleştirerek güzel bir şekilde harmanlayıp önünüze sunan nadide şehirlerdendir. Bu nedenle mutlaka gezilmesi gereken yerlerdendir.

Köln:

Köln, Ren nehri üzerinde yer alan ve ikiz kuleleri ile ünlü olan şehirdir. 1709 yılında şehirde kolonya üretilmiştir ve kolonyanın ismine şehrin ismi verilmiştir. Aynı zamanda kolonyanın ilk üreticisi olduğu için şehirde kolonya müzesi de bulunmaktadır. Gezilmesi gereken yerleri arasında şehrin sembolü haline gelen ikiz kuleler ve ünlü katedral binası bulunur. Aynı zamanda büyük bir çikolata müzesine sahiptir. Köln’de romantizm de doruklarda yaşanabilir. Hohenzollern köprüsünde âşık olan kişiler köprüye kilit takıp, anahtarı da göle fırlatmaktadır. Böylece aşklarının hiç bitmeyeceklerine inanırlar. Köprünün tamamı aşk kilitleri isimli kilitlerle kaplıdır ve bu da orayı gezilecek bir yer haline getirmektedir.

Berlin:

Berlin, Almanya’nın hem başkenti hem de en büyük şehirlerindendir. Aktif bir gece hayatı, mekânları, lezzetli restoranları ve tarihi yerleri vardır. Şehirde gezilmesi gereken yerler arasında Brandenburg kapısı, Charlottenburg sarayı ve Berlin katedrali bulunur. Berlin, hiç sıkılmadan sürekli olarak bir aktivite yapabileceğiniz bir şehirdir. Her zevke hitap eden turlar düzenlenir. Tarihi yürüyüş turlarından, caz kulüplerine, pazarlardan, alışveriş yerlerine birçok seçenek bulmak kolaydır. Ayrıca Berlin’ de dünyanın en büyük galerisi olma özeliğinde açık hava galerisi olan West Side Gallery bulunur. Gezilmesi gereken yerler arasındadır.

Mittenwald:

Mittenwald, Alplerin havasını taşıyan, temiz havasıyla ziyaretçilerinin ciğerlerini bayram ettiren yerlerdendir. En çok dikkat çeken özelliği tertemiz olan havası ve iklimidir. Görüntü olarak doğa harikası bir yerdir. Mittenwald’da Bavyera’nın Alpleri bulunur. Aynı zamanda 17. Yüzyıldan itibaren yapılan çello, keman ve viyolaları ile ün kazanmıştır. Her türlü spora ev sahipliğini yapan şehir aynı zamanda yaz mevsiminde bolca konser ile adından söz ettirir. Sıradan ve alışılmışın dışına çıkmak isteyenler gitmesi gereken yerlerdendir.

Hamburg:

Hamburg, dünyada “kaçış noktası” olarak isimlendirilmiş yerlerdendir. Dünyanın en büyük 3. Limanına sahiptir ve deniz ürünlerinin lezzeti ile dikkat çeker. Alışveriş severler için Alsterorkaden isimli ve büyüklük olarak çok geniş bir alışveriş alanına sahiptir. Avrupa’nın en büyük Japon bahçesi olarak isimlendirilen Pflanzen und Blumen, gezilecek ve görülecek yerler arasındadır. Dünyanın en büyük minyatür demiryoluna sahip olması gibi birçok özelliği de bulunmaktadır. Gezilmesi gereken yerlerdendir.

Heidelberg:

Heidelberg, romantik şehirlerden biridir. Almanya’nın en büyük üniversitesi bu şehirde bulunmaktadır. Tarihte yer alan ünlü sanatçıların ilham aldığı bir şehirdir. Şehrin genel yapısı barok mimarisi ile doludur. Popüler mekânları ve kalesi ile gezilecek, doğal güzelliklerle dolu bir yerdir.

Bremen:

Bremen, Beck’s biralarının doğduğu yer olarak bilinir ve bu nedenle bira fabrikalarının gezilmesi gereken yerler arasında olduğu bir şehirdir. Şehrin dar sokakları ve eski bölgeleri vardır. Şehrin en eski sayılan yeri ise Schonoor, gezilmesi gereken yerler arasındadır. UNESCO Dünya Mirası listesine giren Rathaus ve Dom St Petri de görülmesi ve gezilmesi gereken Bremen yerleridir. Aynı zamanda Bremen, Almanya’nın en eski şarap koleksiyonuna sahip Ratskeller isimli restoranı ile de ünlüdür. Bremen seyahatinde müthiş şarapların tadına bakmak ve akşam yemeği yemek için uğranılabilecek mekânlar arasındadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder