Almanya Cochem Kasabası


Almanya Cochem

 Cochem, Almanya’nın Rheinland Pfalz eyaletinin güneybatısında bulunan ve yüzölçümü olarak küçük yapıda olan bir kent olmaktadır. Ünlü Masel Nehrinin kenarında Eifel ile Hunsrück’ün arasında kalan bir vadinin içine kurulmuş ve bu sayede Akdeniz iklimine sahip olmuş bir kenttir. Cochem kentinin en ünlü özelliği ise eski çağlardan beri şarap ticareti yapılmasıdır. Bu nedenle şarap ticaretinin kalbi olarak nitelendirilen bir şehirdir. Cochem, bol miktarda şarap festivali düzenlemesi ve şarap tadımlarına ev sahipliği yapması ile de nam salmaktadır. Şarap festivalleri toplamda bir yıl içinde 5 kere düzenlenmektedir. Şarap, her ne kadar ünlenmelerinde etkili olsa da yiyecek olarak dondurmaları da meşhur olmaktadır. Lezzetli ve zengin çeşitlikte dondurmalara sahip olmaktadır. Aynı zamanda çeşitli kamp alanlarına sahip bir şehirdir. Kamp alanlarının bulunması ile seyahat eden ve şehri görmek isteyen kişilere konaklama imkânı tanınmaktadır. Gezilecek ve görülecek yerleri ile de seyahat edenlerin uğraması gereken şehirlerden olmakta.

Gezilip ve görülmesi gereken yerler
Schlass Reichsburg (Cochem kalesi) 

 Cochem kalesi, bölgenin sembolü haline gelmiş ve bin yıl aşkın tarihiyle boy gösteren tarihi yapılardandır. Aynı zamanda aslına uygun olarak restorasyonu yapılan nadir Alman yapıtlarından olmaktadır. Dışarıdan bakıldığında ilk göze çarpan özelliği, neo-gotik tarzda tasarlanmış olmasıdır. Kalenin içine girildiğinde ise barok tarzı özelliğini taşıyan mobilyalar görülmektedir. Kalenin içinde, çeşitli tarihi eserler sergilenmektedir. Bu tarihi eserler, yüzyıllardır korunmaktadır. Kalenin terasına çıkıldığında ise bütün şehre hâkim olan bir manzara ile nefesler kesilmektedir. Oldukça etkileyici bir şato olan Cochem kalesinde aynı zamanda Şövalye Yemeğine katılıp taş kupalardan Masel şarabı içmek de mümkün olmaktadır. Bu sayede o dönemin tarihinin buram buram hissedilmesi sağlanmaktadır. Bu kalenin dikkat çeken bir diğer özelliği ise rivayete göre Rapunzel ve prensinin hikâyesinin bu şatoda gerçekleşmesidir. Rapunzel masalının gerçekleştiği kale olma özelliği ile de bolca turist toplamaktadır. Kaleye çıkmak zahmet gerektirse de kale, tarihi yapısı ve masalsı yönüyle gezilmesi gereken önemli yerlerden olmaktadır.



Pinnerkreuz Tepesi

 Pinnerkreuz tepesine yürüyerek çıkmak mümkün olmadığı ile telesiyej ile ulaşmak mümkün olmaktadır. Bu tepe, Cochem şehrini ayaklar altına alan ve manzaranın tadına varılan bir tepe olmaktadır. Tepede yemek yenilecek mekânlar bulunmaktadır ancak yemek yenmek istenmiyorsa vadinin ortasından geçen nehrin oluşturduğu eşsiz manzaranın keyfine varmak da mümkündür. Pinnerkreuz tepesinde Cochem kalesi, vadinin ortasındaki nehir ve şehrin silueti kolaylıkla görülmektedir. Bu nedenle Cochem seyahati için gezilmesi gereken yerler arasındadır.


Burg Eltz Kalesi

 Burg Eltz kalesi, ortaçağdan kalan bir kaledir ve bu kalede 12. Yüzyılda Eltz ailesi yaşamıştır. Günümüzde ise Eltz ailesinin eşyaları ve mücevherleri burada sergilenmektedir. Yüzyıllardır, Eltz ailesinin eşyaları korunmuş ve bugüne kadar getirilmiştir. Tepeye inşa edildiği için kaleye ulaşmak biraz zahmet gerektirmektedir. Ancak bu eşi olmayan kaleyi ve içindeki yüzyıllardır saklanan eşyaları görmenin hazzı için tepeyi aşmak sorun olmayacaktır. Cochem seyahatinde gezilmesi gereken tarihi yerlerdendir.

Bundesbank (Sığınak)

 Bundesbank, yıllardır FRM tarafından en iyi korunan ve nükleer savaşta hayatta kalmak üzerine kurulmuş bir sığınaktır. Hem bir depo özelliğini taşımaktadır hem de yer altı sığınağı olmaktadır. Aynı zamanda gizli acil durum paralarının saklanıp, muhafaza edildiği bir yapıdır. Görülmesi gereken etkileyici mekânlardandır.

Rathaus ( Sehir Meydanı)

 Rathaus, fotojenik olarak adlandırılan, değişik yapıda ve güzellikte olan evleriyle ünlü Cochem’in bir şehir meydanıdır. Meydanda, çok eski, çok güzel ve tipik Alman evlerini görmek mümkündür. Meydan boyunca birçok dükkân bulunmaktadır. Eskiden bu meydan Pazar yeri olarak kullanılmaktaydı ancak günümüzde alışveriş yapılabilen, bolca dükkânı olan bir şehir meydanı olmaktadır. Şehir meydanındaki renkli ve küçük sokaklarda yürüyüş yapmak ve resim çekilmek keyif vermektedir. Aynı zamanda birçok şarap dükkânının bulunması ile de turistlerin çok uğradığı caddelerden olmaktadır.

Enderttor (Şehir Kapısı)

 Enderttor, 1332 yılında Elector Balduin tarafından inşa edilen bir şehir kapısıdır. İsmi ise Cochem şehrinin çıkışının arkasında olan Enderttal’den gelmektedir. 14. Yüzyılda vadi saldırılarına karşı korunmak amacıyla yapılmıştır. Aynı zamanda o yıllarda 2. Sırada bir şehir hapishanesi görevi görmekteydi. Cochem şehrinin tarihi yansıtan alanlardan biri olmaktadır. Vadi, gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasında bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder