Almanya-Schlierse kasabası


Schlierse kasabası
Schlierse kasabası 784 rakımlı 7 bin nüfuslu 80 km kare alan üzerine kurulmuş bir Alman kasabasıdır. Güzel bir göle sahip olan bu kasaba tatilcilerin geçerken uğradığı ir yer olmaktan ziyade birkaç gün kaldıkları bir yerdir. Çünkü bu kasaba da yapılabilecek şeyler sadece 1 saat içinde olabilecek şeyler değildir. Yüksek tepelere uzanan teleferikler sayesinde dağlara çıkıp kasabayı yukarıdan görebilir. Güneşin doğarken yaşattığı o güzel rengi daha yakından ve dolgun bir şekilde görebilirsiniz.

Bavyera,  Schlierse kasabası

Bir tatil yeri olan Schlierse kasabası gölün etrafına kurulmuş sakin ve huzurlu bir yerdir. Genellikle bahar aylarında ve yaz aylarında birçok insanın tatil yapmak için tercih ettiği noktalardan olan bu kasaba birçok tarihi yapıya ve turizm imkanlarına sahiptir. Bunların yanında bir gölün etrafında kurulu olması insanların bu bölgeyi sıcak yaz günlerinde bir su etrafında toplanıp vakit geçirmek amacı ile kullanmaktadır. Adını bulunduğu ülke olan Almanya’nın dilinden almış olan bu kasaba kurulmuş olduğu gölede kendi adını vermiştir. Tatil için çok verimli bir yer olan Schlierse kasabası trafiği ve ulaşım konusunda çok rahat bir bölge olmakla birlikte günlük hayatta yorulmayıp aksine daha mutlu olabileceğiniz bir güzelliği ve dokusu bulunmaktadır. Bunun dışında yüksek dağları ile manzarası güzel tepelerde güneşin doğuşunu ve batışını izleyebilirsiniz. Küçük bir kasaba olmasının yanında çok popüler olmasa da ziyarete gelenlerin aklında hoş ve güzel anılar bırakmaktadır. Kasabanın görünümüne havadan bakmak isterseniz tepelere doğru ilerleyen teleferikler sayesinde hızlı bir şekilde doyumsuz manzaralara ulaşabileceksiniz. Bu sayede gününüzü mutlu bir şekilde sonlandırabilecek ve uykunuza zevkle dalabileceksiniz. Sessiz ve fazla gürültünü olmadığı nadir bulunan kasabalardan olan Schlierse kasabası insanların mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmesi için gereken olanakların hepsine sahiptir. Gölün içerisinde bulunan Wörth adasına yapacağınız bot turları ile gününüzü eğlenerek geçirebileceksiniz. Bu ada kasabanın tek adası olup sakin ve araç trafiğinin olmadığı tatil bölümlerinden bir yerdir. kasabanın içerisinde bulunan yürüyüş ve bisiklet yolları sayesinde rahat bir şekilde bisiklete binebilecek ve gönül rahatlığı ile yürüyüşünüzü yapabileceksiniz. Son derece temiz ve rahat bir ortam olan Schlierse kasabası insanlara güzel bir ortamı sunmaktadır. gölün kenarına kurulmuş olan bu kasaba insanların tarım yapabilmesi için elverişli topraklara sahiptir. Bu sebeple bu bölge de sıklıkla ekili bahçelere organik meyve ve sebzelere rastlamanız mümkündür.
Schlierse kasabası

Schlierse kasabasında Yapılabilecek Etkinlikler

Schlierse kasabası bir Alman kasabasıdır. Bu sebeple içerisinde Alman kültürü barındırmaktadır. Gölün hemen kıyısında bulunan kafe sayesinde Alman yemeklerini ve tatlılarını tadabilirsiniz. Bu sayede karnınız doymuş bir şekilde gölün o doyumsuz seyrine dalabilirsiniz. Bot seferleri ile gölün üzerinde keyifli zaman geçirebilirsiniz. Uçsuz bucaksız dağlarda güneşi ve kasabayı uzun süre seyredebileceksiniz. Bunun dışında kasaba da yapılabilecek şeyler yoktur. Bunların yapılması bir tatil dönemine sığabilecek şeylerdir. Etrafında birçok tatil beldesi bulunan bu kasaba tatil severlerin beğenisini kazanmıştır. Schlierse kasabası çevresinde barındırdığı kaplıcalarla insanların sağlık bakımından iyileşmesini sağlamaktadır. Bu kaplıcalar insan sağlığına faydalı sularla dolu olup birçok insana şifa olmuş bölgelerdir.

Schlierse kasabası Fotoğrafçıların Uğrak Noktası Oldu

Güzel ormanları ve yeşil doğası ile fotoğraf makinesini kapıp gelenlerin uğrak noktası olan Schlierse kasabası birçok fotoğrafçının bu en güzel fotoğrafım dediği fotoğraflara ev sahipliği yapmaktadır. Eşsiz doğası ile fotoğrafçılara kolay fotoğraf çekme imkanı sunan bu kasaba güzel panoramik fotoğrafların çekildiği bir bölgedir. Yüksek dağları ile gölü tamamen görebilen zirveleri fotoğrafçıların en çok tercih ettiği bölgeleridir. İçerisinde bulunan Wörth adası sabah çıkıp akşama kadar gezilebilecek büyüklükte olmasa dahi serin ve sessiz ortamı sayesinde huzurlu bir şekilde uykuya dalabileceğiniz bir ortamdır. Bunun dışında Schlierse kasabası halkı güler yüzlü ve misafirperverdir. Bu yüzden gönül rahatlığı ile zamanınızı sokaklarda geçirebilir hatta kendinize yeni dostlar bulabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder