Münih Gezilecek Yerler


Munih Gezi Rehberi
Münih Almanya’nın Bayern eyaletinin başkentidir. Bu şehir büyük ve oldukça yüksek nüfuslu ir şehirdir. 1.5 milyon insanın yaşadığı Münih adına kurulan futbol takımı dünya da önemli ve prestijli bir yere sahiptir. Şehir adını buraya gelen keşişler sayesinde almıştır. Keşişler Münichen anlamına gelmektedir. Bu sebeple bu şehrin adı München adını almıştır. Şehirde Almanya’nın birçok tarihi yapıtı bulunmaktadır. İçerisinde bulundurduğu tarihi yapı sayesinde turistlerin uğrak yerleri haline gelmiş olan bu şehir Almanya’nın Nüfus bakımından en büyük 3. şehridir. 2. Dünya Savaşı sırasında büyük tahribatlar alan şehirde o yeniden yapılanma sırasında ö dönemi anımsatacak tarihi dokunun kaybolmaması için çok emek verilmiştir. Bu bölgeleri Münih gezi rehberi aracılığı ile yerinde görebilirsiniz. Böylece sizde bu tarihi dokunun hiç kaybolmadığını yapılan rezervlerle tarihi olayların daha çok yaşatıldığını görebileceksiniz.

Münih’in Geçmiş Tarihi

Wittelbasch Ailesi tarafından geçmişte yoğun olarak kullanılan şehir bu ailenin zengin olması ve bu şehri sevmesi sayesinde hızlıca gelişmiştir. Bu sayede Almanya’nın tarihi dokusunu yaşatan en önemli şehirlerden biridir. 1158 yılına kadar ulaşan tarihi ile birçok nesle ev sahipliği yapmış olan Münih’te yapılan kazılarda çok eski ürünler bulunmaktadır. Bu bulunan eşyalar geçmişteki yaşayan insanların nasıl geçindikleri hangi koşullarda yaşadıklarını ortaya çıkarmaktadır. Tuz ticaretine devam edilmek için kurulan bu şehir eski tarihi anıları yaşatmaktadır. Sizde Münih gezi rehberi sayesinde gezip daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz. Bu sayede Almanya’nın köklü tarihine sahip olan Münih’i daha iyi tanıyıp geçmişi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Münih Teknolojik Gelişim

Birçok araba üretim firmasının çıkma noktası olan Münih halihazırda araç üretimlerinin devam ettiği bir şehirdir. Sadece teknolojik alanda değil sanat ve eğitim alanında da gelişen şehir dışarıdan yoğun olarak göç alan bir bölgedir. İşsizlik oranının düşük olması bu duruma en büyük sebeptir. Yazılım ve daha birçok teknolojik alanda söz sahibi olan Münih birçok iyi ve dünyaya adını duyurmuş markların çıkış noktasıdır. Bu sebeple insanların yoğun olarak göç ettikleri bir şehirdir.

Münih’te Gezilecek Yerler

Tarihi dokusunun yanında birçok büyük yapıya ev sahipliği yapan Münih’te gezip dolaşabilecek oldukça güzel yerler bulunmaktadır. Bir tatil dönemini harcamanıza sebep olabilecek bu bölgeler Münih gezi rehberi ile gezildiğinde daha çok ilgi çekici ve bilgi verici olmaktadır.

Münich Rezidens

Krallık zamanından kalma bir saray olan bu yapıt bazı kralların kullandığı oldukça büyük bir saraydır. İçerisinde 140 üzerinde oda bulunmaktadır. Bu sarayın oldukça büyük bir bahçesi bulunmaktadır. İki ana kapısı bulunan sarayın içerisinde birçok karmaşık alan bulunmaktadır. Bu sebeple sarayın içerisinde kolaylıkla kaybolabilirsiniz. Münih gezi rehberi sayesinde gönül rahatlığı ile sarayı gezebilirsiniz.

Deutsches Museum

Sadece Almanya’nın değil tüm dünyanın en büyük araştırma müzesi olan bu müze şehrin en önemli yerlerinden biridir. 1903 yılında kurulan müzenin yer yıl milyonlarca ziyaretçisi bulunmaktadır. Tarihi içerisinde yaşatan müzede geçmişte kullanılan uçaklar ve arabalar sergilenmektedir. Belirli saat diliminde açık olan müze de sergilenen araçlar tarihin en eski araçları olarak düşünülmektedir.

Maximillian Strasse

Şehrin en önemli caddelerinden olan bu cadde birçok turistin ziyaret ettiği bir alandır. Yol kenarlarına Alman lezzetlerini tadmanız için kurulan kafelerden bakım merkezlerine bütün ihtiyaç alanları mevcuttur. Cadde üzerinde belirli günlerde ve saatlerde çeşitli gösteriler düzenlenmektedir.

Frauen Kirche

Şehrin en eski kiliselerinden biri olan bu yapıt 1400. Yıllarda inşa edilmiştir. Bu sebeple inşa edildiği dönemin bütün tarihini yansıtmaktadır. Kilisenin içerisinde mezarlar bulunmaktadır. Bu mezarlar yüksek mertebedeki kişilerin mezarlarıdır.

Neues Rathaus

Türkçe adı yeni belediye sarayı olan bu yapıt tarihi bir yapıttır 1900. Yılların başlarında inşa edilen bu saray yüksek olması sebebi ile astronomik olayların seyredildiği bölgelerdendir. Yapımı 30 seneyi bulan bu binanın üst bölümünden bütün şehrin doyumsuz manzarasını izleyebilirsiniz.

MarienPlatz

MarienPlatz tarihi bir caddedir. Geçmişte bu caddede suçluların cezası verilmekte iken günümüzde son derece modern kafeleri ve gelişmiş alanları bulunan bir caddedir. Birçok turistin akın ettiği caddede kilise ve heykellerde bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder