Frankfurt Gezi Rehberi

Frankfurt Gezi Rehberi

 Frankfurt, Almanya’nın Hessen bölgesinde yer alan ve ticaret, finans merkezi olarak kabul edilen bir kenttir. Şehirde Avrupa Merkez Bankası, Deutsche Börse ve birçok Alman finansal şirketi bulunduğu için Almanya’nın ticaret ve finans merkezi haline gelmiştir. Şehrin genel yapısında modern mimari yapısıyla inşa edilmiş binalar bulunur. Modernliğin yanında tarihi yerleri, turistik bölgeleri, mağazaları, köprüleri ve katedralleriyle gezilecek birçok yer sunan bir şehirdir.

Gezilecek ve Görülecek Yerler

Frankfurt Katedrali:

 Frankfurt katedrali, gotik tarzda mimari ile inşa edilmiş Roma Katolik kilisesidir. İsmi katedral olmasına rağmen, hiçbir zaman katedral özelliği taşımamış ve piskoposluk olarak varlığını sürdürmüştür. Kilise, Saint Bartholomew’e ithaf edilmiş bir yapı olup, şehirdeki en büyük dini yapı olma özelliğindedir. Aynı zamanda eski zamanlarda üniversite kilisesi olarak kullanılmıştır. Roma İmparatorluğunun önemli başyapıtlarından biri olan Frankfurt Katedrali, şehirde gezilmesi ve görülmesi gereken tarihi yapılardandır.

Römerberg:

 Römerberg, Frankfurt’un en eski merkezi yerlerindendir. Bölgede 14. Ve 15. Yüzyıllardan kalma kiliselere rastlamak mümkündür. Bölgedeki binalar, savaş döneminde büyük hasar görmüştür ancak zamanla onarımı yapılarak yeniden inşa edilmiştir. Römerberg, aynı zamanda şehrin belediye binasıdır. Bölgenin etrafında çok sayıda mağaza ve kafe olmasıyla da gezilecek yerler arasındadır. Aynı zamanda Römerberg bölgesinde gezilirken birçok tarihi yapı, kilise ve mekânlarla karşılaşmanız olasıdır.

Hauptwache:

 Hauptwache, Frankfurt’un en işlek olan bölgelerini barındırması sebebiyle modern şehir merkezi ilan edilmiş bir bölgedir. Bölgenin içinde ana alışveriş caddesi olan Zeil’e, halk meydanı olan Rossmarkt’a ve Eschenheimer’e giden toplu taşıma istasyonunun bulunması nedeniyle işlek ve popüler bir yer haline gelmiştir. Bölgenin ismi ise şehrin merkezinden yer alan aynı isimli bir binadan gelmektedir. Ve şehrin ismiyle aynı olan birçok kafe ve mekânlara burada rastlamanız mümkündür. Gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerdendir.

Palmengarten:

 Palmengarten, yeşilliği ve büyüklüğü ile büyüleyen bir botanik bahçesidir. Frankfurt’taki en büyük yeşillik alanına sahip yerdir. Yapımı ise 19. Yüzyıla dayanan dev botanik bahçesinin 1871 yılında özel olarak yapıldığı bilinmektedir. Botanik bahçesinin içinde dünyanın birçok bölgesinden toplanarak getirilmiş milyonlarca bitki türü ve suni bir göl bulunur. Doğaya düşkün olanların veya doğa kaçamağı yapmak isteyenlerin gezmesi gereken yerlerdendir. Burada geçirilen bir gün, huzurlu sona erer.

St. Paul Kilisesi:

 St. Paul Kilisesi, Alman parlamentosunun ilk buluşma yeri olan ve 1848 yılında inşa edilen kilisedir. Yapının dikkat çeken özelliği, kırmızı kum taşından elde edilmesidir. Aynı zamanda St. Paul kilisesi, ilk anayasanın oluşturulduğu yer olarak bilinir. Tarihi yapıda kullanılan mimaride neo klasik özellikler görülür. Almanya’da önemli bir sembol haline gelen, gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir.

Eiserner Köprüsü:

 Eiserner köprüsü, 1868 ile 1869 yılı arasında inşa edilmiş iki bölgeyi birbirine bağlamasıyla ünlü olan köprüdür. Köprünün birbirine bağladığı bölgelerden biri Römberg olurken diğeri de Sachesenhousen olmaktadır. Araç trafiğine kapalı olan bir köprüdür ve dışarıdan bakıldığında etkileyici bir yapısı vardır. Üzerine çıkıldığında Frankfurt’un manzarasının büyük bir kısmı görülür ve bu sayede göz zevkinize hitap edecek bir görüntü oluşur.

Goethe’nin Evi:

 Goethe’nin evi, ünlü sanatçı Johan Wolfhang Goethe’nin doğduğu ve büyüdüğü evdir. Sadece bu özelliği ile bile gezilecek bir yer sizlere sunmaktadır. Ev, 16. Yüzyıllarda inşa edildiği için o yıllardaki mimariyi gözler önüne sermektedir.

Alte Oper:

 Alte Oper, 1880 yılında inşa edilen bir opera binasıdır. Ancak 2. Dünya savaşı döneminde büyük hasar görmüş ve 1970’li yıllarda restore edilerek günümüzdeki görüntüsüne kavuşturulmuştur. Kongre, sergi, şenlik ve daha birçok etkinliklere ev sahipliği yapan bina, keyifli ve müzikli vakit geçirmek isteyenlerin mutlaka uğraması gereken mekânlardandır.

Frankfurt Zoological Garden:

 Frankfurt Zoological Garden, içinde 4500’den fazla canlının yaşadığı Almanya’nın en eski ikinci hayvanat bahçesidir. Hayvan severler ve doğa tutkunlarının görmek isteyeceği, canlıların korunduğu ve bakımlarının yapıldığı doğal bir ortamdır. Gezilmesi ve görmesi keyifli olan bir hayvanat bahçesidir.

Senckerberg Müzesi:

 Senckerberg müzesi, Frankfurt’un en büyük doğa müzesi olarak adlandırılan ve gezilmesi keyifli olan bir müzedir. Müzede dinozor iskeletlerinin bulunması, müze gezintisini keyifli hale getiriyor. Aynı zamanda içinde bulunan dinozorlarla, Avrupa’daki en büyük dinozor sergisine sahip olan müze unvanını taşımaktadır. Müzede yer alan ve sergilenen diğer unsurlar arasında 2000 çeşit kuştan oluştan koleksiyonda yer alır ve ilginç bir gezinti için ideal yerlerden biri haline gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder