Almanya-da Osmanlı Müzesi ( Turckische cammer, Dresden)



Almanya'da Osmanlı Müzesi 
Dresden seyahetinizde muhakkak bu Osmanlı Muzesini gezin. Dresden'in mücehveri sayılan  bağımsız  eyaleti Saksonya'nın başkentidir Elbe Nehri'nin hemen yanında.Şehrin gotik mimari tarzını barındırdığı oldukça fazla sanat eseri koleksiyonu bulunuyor. Şehir, şehir değil de sanki bir acik hava muzesi gibi bir yerde olduğunuzu hissediyorsunuz.

Şehirde ortalama 44 civarında müze,56 sanat müzesi galerisi ve 36 sahne bulunuyor. Her millete hitap eden bu harika müze oldukça titizlikle hazırlanmıştır. Heykel koleksiyonu bulunan müzede harika sanat eserlerine yer veriliyor. Kraliyet sarayının içinde bulunan anıtsal giriş kapısından geçilip Georgenbau binasına ulaşılıyor.

Turckische Cammer Müzesi 
Dresden'de bulunan  harika ve ilginç bir müze olan Türkische Cammer,Turklere ve doğuya olan korku ve hayranlığın harika örneklerinden bir kaç tanesini saklayan akıl almaz bir müze. Müzede oldukça fazla birbirinden değişik Osmanlıya ait eşyalar halka sunuluyor. Osmanlı'ya ait Osmanlı zamanından kalma çadır, silahlar ve günlük kıyafetler, at eğerlerinden tutun da sadrazam cadır ve kılıclarına kadar bir cok eser sergileniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder