Leipzig- Almanya Gezi Rehberi

Leipzig Gezi Rehberi 
Leipzig yaklaşık 530 bin nüfusuyla Almanya'nın büyük şehirleri arasında yer alıyor. Leipzig gezilerinizde görmeniz gereken bazı tarihi yapı ve turistik alanları bu yazımda sizlere anlatmaya çalışacağım.

Aziz Nikolas Kilisesi
Kilise 1165 tarihlerinde Aziz Nikolas adına yapılmıştır. Rönesans ve Romanesk şekli verilen kiliseye 16. Yüzyılda Gotik çalışmalarla restorasyon çalışmaları yapılmış olup yeni bit stil vermişler.Alman mimar Johan Carl Friedrich kızının 1794 yılında tasarladığı gibi Gotik bir şekilde restore edilip halka açılmıştır. Aziz Nikolas Kilisesi 1989 tarihinde komunistlere karşı direnip isyanin ana merkezi olmuş bir kilisedir. Kilisenin cok sade olan dış yapısı olmasına rağmen, içerisi görenleri hayrete düşürüp büyüleyici güzelliğiyle insanları cezbediyor. Kilisenin harika sütunları yesil ve beyaz renklerle boyanmıştır.

Uluslar Muharebesi Anıtı 
1813 tarihlerinde Leipzig kentinde yaşanan muharebenin anısına 1913 tarihlerinde harbin 100. Yıldönümüne karşı olarak 91 metre boyundaki bu dev anıtı inşa ederler. Anıtın inşası ortalama 6 milyon altın mark yapmıştır. Bu harb yakın tarihin en kanlı muharebesidir bu kanlı savaş için yapılan bu dev anıtın çoğunluğu granitten ve betondan yapılmıştır. Turistlerin uğrak yerlerinden biri haline gelen bu yer yerli ve yabancı turistlerin gezilecek yerleri arasında ilk sırada bulunuyor. Leipzig gezilerinizde bu anıtı muhakkak görmenizi tavsiye ediyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder