Regensburg Gezi Rehberi

Regensburg Gezi Rehberi

 Her yıl milyonlarca tatilcinin uğrak noktası olan Regensburg, Almanya’nın Bavyera bölgesinde bulunan bir şehirdir. Orta çağı anımsatan birçok sembolik yapılara sahip olan şehir kısa bir sürede turizm sektöründe önde gelen şehirlerden biri olmuştur. Gölleri, etkinlik alanları, rengârenk bahçeleri ve temiz yaşam alanları ile akıllara kazınan şehri mutlaka gezip görmelisiniz. Regensburg gezi rehberi size şehrin en popüler ve en canlı gezi mekânlarını sunmaktadır.

Stone Bridge
 Yüzyıllardır Tuna Nehri’nde bulunan taş köprü, Regenburg’un tüm manzarasını gözler önüne seriyor. 1146 yılında yapılan köprü, 309 metre uzunluğa sahiptir. 1930’lara kadar şehrin tek köprüsü durumundaydı. Orta çağ esintileri bulunan köprü şehrin sembolü haline gelmiştir. Haçlı seferleri sırasında yapılan köprü, Avrupa’nın diğer köprüleri yapmasında ilham kaynağı oldu. Bu sayede Stone Bridge, uzun yıllar boyunca Regensburg’u bir ticaret ve otorite merkezi haline getirmiştir. Taş köprü, Regensburg gezi rehberinize katmanız gereken yerlerden bir tanesidir.

Regensburg Cathedral
 Regensburg Katedraline dair ilk kayıtlar MS. 700’lü yıllara dayanmaktadır. Her yıl binlerce turistin durak noktası haline gelen yer tarihi havası ile insanlara farklı bir soluk katmaktadır. Yıllar geçtikçe barok ve gotik tarzda eklemeler yapılarak katedral bir görsel şaheser haline gelmiştir. Bu katedralin kuleleri şehrin her yerinden görünmektedir. Batı tarafı kralların heykelleri ile süslenmiştir. İçerde göze çarpan başka bir unsur ise gülen melek heykelidir. Etkileyici vitraylar ve süslemeler ile katedral ziyaretçilerinin ilgisini çekmektedir.


Regensburg Museum of Danube Shipping

 Bu deniz müzesi, Tuna nehri kıyısına demir atmış birkaç eski gemiden oluşmaktadır. Gemilerin isimleri ise Ruthof, Ersekcsanad ve Freudenau’dur. Gemilerin içinde Tuna denizcilik tarihini anlatan birkaç eski ve modern gemi modellerini görebilirsiniz. Ayrıca bunlar motor ve kazan dairelerinde gezebiliyorsunuz. Bu müzeye gelmişken yakıt tanklarına, mürettebatın dinlenme odalarına, mutfağa ve köprü güvertesine bakmayı unutmayın. Tuna Nehri’nde dolaşan insanların hayatlarını tarafsız bir bakış açısı ile veren müze, Regensburg gezi rehberinizin içinde yer almalıdır.

Kaiser Therme

 Şehrin kalbinde yer alan ve lüks bir yüzme alanı olan Kaiser Therme, süslü dekorasyonu ile antik bir kaplıca gibi kendini göstermektedir. Yaklaşık bir buçuk saatlik turla, spa ve teknolojinin nimetlerinden faydalanabilirsiniz. Turlar, ayın ilk Cuma günü saat 08.30 başlamaktadır. Ücreti ise kişi başına 5 Euro’dur. Regensburg gezi rehberinize eklemeniz gereken yerde ruhsal ve fiziksel olarak tam anlamıyla dinlenebileceksiniz. İster yazın, ister kışın konuklarına en iyi hizmeti veren yüzme sarayı, rahatlığı ve dinginliğin garantisini veriyor. Farklı iyileştirme teknikleri ile sizde Kaiser Therme’ye uğramalısınız.

Ostdeutsche Galerie

 Regensburg’daki Alman galerisi batı ve doğu romantizmden günümüze kadar gelen süreçteki sanatçıların eserleri sergilenmektedir. Burası Almanya’nın kültürel bölgelerini ve sanatsal mirasını koruma ve sergileme görevini üstlenmiştir. Fakat Avrupa’nın da çağdaş eserlerini burada bulabilirsiniz.

 Kalıcı sergilere ek olarak, koleksiyon severlere göre de ziyaretçi koleksiyonları da oluşturulmaktadır. 1871 yılında spor salonu olarak yapılan bina şehir parkının hemen yanında yer almaktadır. Bina içerden olduğu kadar dışarıdan da sanatını konuşturmaktadır. Çalışma saatleri ise sabah 10.00’da başlayarak akşam 17.00 ve akşam 20.00 arasında değişiklik göstermektedir.

Guggenberger See

 Özellikle yaz aylarının dinlenme alanı olan, Guggenberger See ilçe vatandaşlarının popüler bir mekânı haline gelmiştir. Güneşli ve gölgeli çimlerin yanı sıra, kumlu plajı ile sizleri dinlenmeye davet ediyor. Gölge çevresinde yapacağınız yürüyüşler ile temiz havanın tadını çıkararak kendinize gelebilirsiniz. Ya da canınız sıkıldığında göl kenarındaki voleybol sahası ile arkadaşlarınız ile bir maç yapabilirsiniz. Gölde sörfçüler ve dalgıçlar içi ayrılmış alanlar ile elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz.

 Bölgede iki yelken kulübü, rüzgâr sörfü kulübü bulunmaktadır. Ayrıca yakın taraflarda bir de paten alanı bulunmaktadır. Ailenizi de yanınıza alarak tatilinizi en verimli şekilde geçirebilirsiniz. Guggenberger See, ister piknik yaparak, ister farklı etkinliklere katılarak her günü doyurucu bir şekilde geçirmenize olanak verir. Geceleri yakacağınız kamp ateşi ile tatlı ve huzurlu bir şekilde sohbet edebilirsiniz. Sabah 06.00’da açılan bölge, gece 23.00’a kadar hizmet vermektedir. Siz de tatil dönüşünüzde arkanızda tatlı anılar bırakmak için Guggenberger See’yi, Regensburg gezi rehberinize eklemelisiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder