Titisee Almanya’da Bir Göl


Titisee Almanya’da Bir Göl

 Titi Gölü olarak da bilinen Titisee, doğa ile baş başa kalabileceğiniz en sakin mekanlardan biridir . Almanya’ nın Baden Wurttemberg bölgesinde yer alan gölün etrafı yemyeşil bir orman ile kaplı durumda . 130 hektarlık bir alana ve 1.87 km uzunluğa sahip olan Titi Gölü aynı zamanda 845 metrelik bir rakım değerinde konumlanmıştır . Turistler tarafından adeta akına uğrayan göl, çok çeşitli sosyal aktivitelere de ev sahipliği yapıyor . Göl çevresinde en çok tercih edilen faaliyet her ne kadar trekking olsa da göl uzun zamandır sulu sporların temel merkezi olarak kabul ediliyor . Gölün etrafında yer alan orman, bölge sakinleri tarafından Kara Orman olarak adlandırılıyor. Bu ismi almasında ormanda yer alan kara çam tipi ağaçların etkili olduğu su götürmez bir gerçek . Aynı zamanda Kara Orman' da yaşayan ağaçlar yıl boyunca yapraklarını dökmediği için Titi Gölü her mevsim en güzel fotoğraf karelerinin çekilmesine olanak tanıyor . Havasının temizliği ve ortamın doğallığı sayesinde adeta ilaç görevi üstlenen göl, elbette ki her turistik mekan gibi pek çok hediyelik eşya dükkanı, alışveriş mağazası, restoran, otel ve kafeye ev sahipliği yapıyor . Gölün kenarında bekleyen tekneler tekne turu yapmak isteyen ziyaretçilere yardımcı oluyor. Titi Gölü ziyareti sırasında elbette ki Kara Orman pastasını da unutmamak lazım . Bölgeye has bir üretim olan Kara Orman pastasını burada bulunan tüm kafe ve restoranlarda yemek mümkün .

 Bölgeyi ziyaret eden turistlere göre Titi Gölü, adeta bir huzur mekanı . Göl ve ormanın birbirine karışan kokusu, ortamın derin sessizliği ve dinginliği bu düşüncenin temelini oluşturan esas faktör denebilir . Gölün çevresinde gezmeye gelen turist ve ziyaretçilerin konaklaması için birbirinden ilginç ve aynı zamanda göz alıcı bir mimariye sahip oteller yer alıyor . Bu otellerin bazıları gölün kıyısında bulunsa da kıyıdan uzakta bulunan oteller de yok değil . Gölün etrafı sessiz olmasına rağmen aslında oldukça eğlenceli etkinlikler mevcut . Mesela göle yaklaşık 3.5 km uzaklıkta yer alan kayak merkezi her sezon kayak yapmak ve tatilin keyfini doyasıya çıkarmak isteyenler ile adeta dolup taşıyor . Bölgede yapılacak bazı eğlenceli etkinlikler şu şekilde sıralanabilir :

1- ) Tekne turu ve göl etrafında yürüyüş: Gölü daha yakından görmek ve huzur dolu göl havasını en içinize kadar çekmek istiyorsanız tekne turu tam size göre. Aynı zamanda göl etrafında yürüyüş de stres atmanıza yardımcı olacak ve ormandan gelen temiz hava ile adeta gençleşmenizi sağlayacaktır.

2- ) Termal spa merkezleri: Hem sağlık için hem de vücudunu gevşetmek isteyenler için kurulmuş olan spa merkezleri kurulduğu günden bu yana çok büyük rağbet görüyor.

3- ) Müze Gezileri: Bölge turistik açıdan olduğu gibi tarihi ve kültürel açıdan da oldukça gelişmiştir. Hem çocuklar hem de yetişkinler için ayrı ayrı tasarlanan müzeler günümüzde çok büyük rağbet görüyor.

4- ) Hava macerası parkı: Eğlenceli vakit geçirebileceğiniz park, yalnızca çocuklara değil her yaştan insana hitap ediyor.

5- ) Golf dersleri: Günümüzün en sevilen sporları arasında yerini almış olan golf, burada yapılabilecek bir başka etkinlik.

6- ) Hediyelik eşya dükkanları: Hem keyifli vakit geçirebileceğiniz hem de bölgeye özgün ürünler hakkında fikir sahibi olarak alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar el emeği ve göz nuru ürünler ile dolu.

7- ) Çevre gezisi turları: Bölgeyi adım adım gezmek, daha yakından tanımak ve anı albümünüze ekleyeceğiniz fotoğraflar çekmek istiyorsanız çevre gezisi turlarına katılabilirsiniz.

8- ) Kilise ve katedral gezileri: Bölgenin dini inancının temsili bir göstergesi olan kilise ve katedraller günümüzde adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Siz de birbirinden ilginç kilise ve katedralleri gezerek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

9- ) Bisiklet turları: Bölgede bisiklet turları için özel olarak ayarlanmış bisiklet parkurları yer alır. Göle yaklaşık olarak beş buçuk kilometre uzaklıkta bulunan bisiklet parkurları keyifli vakit geçirmenize uý olabilir.

10- ) Barlar ve kulüpler: Özellikle gece vakitlerinde oldukça yoğunlaşan eğlence mekanları bölgeye akın eden ziyaretçiler tarafından zaman geçirmek amacı ile sıklık ile tercih ediliyor. Tatil mekanı olsa da elbette ki her yerde oldugu gibi belirli bir yaş sınırı mevcut.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder