Bad Wiesse Gezilecek Yerler


Bad Wiesse Gezilecek Yerler

 Çoğumuz günün yoğun stresini atmak için yapabileceğimiz uğraşlar aramaktayız. Kimisi de stresini gezerek harcamaktadır. Türkiye’yi gezdim bitirdim diyorsanız yurtdışında da gezilecek harika yerler vardır. Bunlardan biri olan Bad Wiesse farklı havası ile sizleri büyüleyecektir.

 Spiel am Tegernsee

 Almanya’nın Bad wiesse kentinde bulunan Spiel am Tegernsee, farklı etkinlikleri olan bir kapalı çocuk parkıdır. Gelen herkesi memnun edecek ortamı ile çocuklarınız için mükemmel bir eğlence alanı oluşturuyor. Genç, çocuk ve yetişkin demeden herkese güzelce zaman geçirtecek olan Spiel am Tegernsee, Bad Wiessse gezi rehberinizin içinde bulunması gereken yerlerden biridir. Çeşitli oyun alanları bulunan kapalı eğlence yerine mutlaka uğramalısınız.

 Wallbergbahn

 Ģ. Siz de Almanya’da farklı bir doku bulmak istiyorsanız Wallbergbahn tam size göre. Bölgeyi kuşbakışı seyretmenizi sağlayacak olan teleferik ile ayaklarınız yerden kesilecek. Münih merkezileri inşaat şirketleri tarafından yapılan teleferikler 1951 yılında halka açıldı.

 Yaz kış turist çeken bölge doğal ortamı ile görenleri mest etmektedir. Makul bir ücret karşılığında teleferikler ile seyahat edebilirsiniz. Çevresinde bulunan otellerde kalarak tatilinizi burada geçirerek kışın kayak yazın piknik yapabilme fırsatı sunmaktadır. Veya göl kenarındaki güzel bir yürüyüşün yanı sıra kızaklarla kayarak ruhsal dinginliği bulabilirsiniz.

Olaf Gulbransson Müzesi

 Olaf Gulbransson 1873’te dünyaya gelerek 75 yıllık yaşamına birçok eser sığdırmıştır. Hiciv karikatürcüsü olarak ün kazanarak ülkenin önde gelen porte sanatçılarından olmuştur. 1929’da Tegernsee’ye yerleşerek burada insan ve sanat üzerine büyük çalışmalar yaptı.

 Tegernsee’deki Olaf Gulbransson Müzesi’nde nadir eserlerden oluşan yağlı boya tabloları, illüstrasyonlar, karikatürler içeren kapsamlı bir koleksiyon sergilenmektedir. Bad Wiesse’de gezecek yer arayanlara ilaç gibi gelecek olan müze her yıl binlerce kişinin akınına uğruyor. Zengin eserlerden oluşan müzede gezerek farklı bir bakış açısı kazanmak istiyorsanız gelinebilecek yerler arasındadır.

Audi Skizentrum Sonnebichl

 Kayak tutkunları için bir cennet olan Audi Skizentrum Sonnebichl, Bad Wiesse gezi rehberinizde olması gereken yerlerden bir tanesi. Kayak merkezi her gün vinçler yardımıyla temizleniyor. Eğlence ve adrenalin patlaması için herkesin burayı ziyaret etmesi gerekiyor. 2018 Avrupa şampiyonasına da ev sahipliği yapan merkezde birçok kişi yarışarak görsel bir şölen oluşturdular.

 Işıklandırılarak güzel bir görüntü oluşturan merkez, kışın yanı sıra yazında birçok etkinlik yapmaktadır. Kayak merkezinde 70 kişilik etkinlikler oluşturulabiliyor. Ayrıca verdikleri eğitimlerle de kayak maceranızı en üst seviyelere çıkarmanıza yardımcı oluyorlar.

Spielgolf Tegernsee

 Bad Wiesse’de gezecek yerler arasında olan spielgolf alanında sizde yeteneğinizi test edebilirsiniz. Golf tutkunlarının vazgeçemeyeceği bir yer olan spielgolf farklı sahaları ve hoş görüntüsü ile her yıl turist çekmektedir. Doğal olarak tasarlanmış engeller, yeşil suni çimden oluşan alan sürpriz bir macera alanı yaratmaktadır.

 Toplam 18 delikli alanı bulunan yerin her alanında farklı bir tema sı vardır. Burayı ziyaret ederek akşam saatlerine kadar golf oynayabilirsiniz. Şarkılar eşliğinde ister gündüz ister gece ışıklandırmaları ile golf oynamanın heyecanını yaşayın. Oluşturacağınız gezi rehberinde mutlaka olması gereken yerlerden olan Spielgolf, turnuvaları ile rekabetçi bir ortam oluşturarak zamanın çabucak geçmesine neden oluyor.

Bad Wiesse’de Ne Yenir? Nerede Konaklanır?
 Bad Wiesse’de gezeceğiniz her yerde oteller bulunmaktadır. Bu yüzden nerede kalacağım diye düşünmenize gerek kalmıyor. Fiyatlar hakkında yapacağınız ufak bir saha araştırması ile bütçenize uygun bir yer bulabilirsiniz. Ayrıca Bad Wiesse’de yaşayan insanlar, turistler için evlerini kiraya veriyorlar. Sizde buralardan ev kiralayarak tatilinizin keyfini çıkarabilirsiniz. İster bahçe evler ister şık villalar ile doğanın bütün ruhunu içine çekebileceğiniz ortamlar bulunmaktadır.

 Uğrayacağınız mola evlerinde şehrin kendine has yemekleri ile farklı tatlar yakalayacaksınız. Gideceğiniz yerlerde burnunuza gelen taze kahve kokuları size Türkiye’yi aratmayacak. Ayrıca enfes çikolataları ve kekleri ile iyi ki gelmişim diyeceksiniz. İtalyan mutfağından oluşan lokantalarda pizzalar ve pastaların tadına bakabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder