Tegernsee Gezi Rehberi

Tegernsee Gezi Rehberi

 Birçoğumuzun merak ettiği Almanya doğal güzellikleri ve kültürel değerleri ile karşımıza çıkmaktadır. Türkiye’yi gezip bitiren ve kendine farklı macera arayan insanlar için iyi bir durak noktasıdır. Bu rehberde Tegernsee’de gezip görülecek yerleri sıralıyoruz.

Gsotthaber Hof Museum
 Bir çiftlik müzesi olan Gsotthaber hof museum içinde çeşitli at arabaları ve vagonlar bulundurmaktadır. 1999’da hayata geçirilen müze 19 yıldır aktif olarak insanlara sunulmuştur. At arabalarının yanı sıra, devlet arabaları, kızaklı arabalar, köy yaşamından eşyalar ve el oymaları bulunuyor. Tegernseecard ile ücretsiz giriş yapılan müzeye, eğer kartınız yoksa yetişkinler için 3 euro fiyatı vardır. Tarihi bir havası olan müzeyi, Tegernsee’ye geldiğinizde ziyaret etmenizi öneririz.

Oedberglifte
 Tegernsee’nin ünlü kayak merkezlerinden olan Oedberglifte, kayak severlerin ilgi odağı olmuştur. Oedberglifte tatilini adrenalini yüksek bir şekilde tamamlamak isteyenlerin tercihi oluyor. Aile ya da tek olarak gidilebilen kayak merkezine aile indirimi yapılmaktadır. Merkezde sabah 09.00’dan akşam 21.00’a kadar teleferikle taşıma yapılabiliyor. Ayrıca teknolojiye uygun olan tesiste modern makineler ile kar yapılabiliyor.

 Işıklandırma sistemleri sayesinde gece de kayak yapma imkânı sunan tesis herkesin yüzünü güldürmektedir. Ayrıca kısa sürede verdikleri kayak eğitimi ile kayak severlerinde güvenliğini düşünüyor. Ücretsiz otoparkı sayesinde insanlar tatilin tadını çıkarmaktadır. Siz de kaliteli bir kayak anlayışı için Oedberglifte’yi ziyaret edebilirsiniz.

Sibli Wasserfall
 10-15 metre yüksekliğindeki Sibli Wasserfall, ihtişamı ile görenleri büyülüyor. Doğal manzarası ve temiz havası ile yeşil bir cennet olan Sibli Wasserfall sizde unutulmaz bir anı olarak kalır. Hava durumuna ve mevsime bağlı olarak şelale görsel bir şölen sunmaktadır. Örneğin yağmurda olağandışı bir şekilde parıldayan şelalenin çok güzel bir manzarası vardır. Ayrıca çevresi dağ yürüyüşü içinde uygun olduğu için temiz havanın içinde yürüyüş yapmak insanı tazeliyor. Kışın buz tutan şelale adeta bir filmden kopmuş gibi görüntü veriyor. Tegernsee gezi rehberinize katmanız gereken bu yer sizleri pişman etmeyecek.

Blankestein

 Dağ tırmanışı sevenlerin ilgisini çekecek olan Blankestein 900 metrelik yüksekliği ile adeta bir gökdeleni anımsatıyor. Son derece güvenlikli turlar ile iniş çıkışlar alanında uzman kişiler tarafından iki buçuk saat kadar sürebiliyor. Münih merkez istasyonundan Tegernsee’ye giden Bavyera Oberland demiryolu ile ulaşım sağlanabiliyor. Yüksekliği fazla olan dağa tırmanmak için dikkatli olmak gerekiyor. Zaten giriş ve çıkışlar tabelalar ile belirtilmiş durumda. Yükseklik arttıkça dağın zirvesinden eşsiz manzara göz alıcı bir halde karşımıza çıkıyor. Ve zirveden Blankestein evlerini görebilirsiniz. Tatilcilerin heyecan dolu bu tırmanışı Blankestein’in ününü giderek katlıyor. Siz de yemyeşil doğanın içinde yürüyüş yapmak istiyorsanız burası Tegernsee gezi rehberinize katmalısınız.

Skischule- Hexenwald

 Ufak çocuklara kayak yapmayı öğreten Hexenwald 100 bin metrekarelik alanıyla tüm müşterilerine en iyi şekilde hizmet vermektedir. 4-11 yaş arası tüm çocukları eğiterek onları minik bir kayakçıdan büyük kayakçılara dönüştüren yer tatilcilerin gezip göreceği yerler arasındadır. Öğrenme seviyesine göre farklı arazileri olan yerde çocuğunuz en iyi şekilde kayak yapmayı öğrenebiliyor. Ailelerinde güzel vakit geçirebileceği bu yere, Tegernsee’ye geldiğiniz zaman uğramayı unutmayın. Güneşin doğuşu ile insanların içini ısıtabilen kayak merkezi tüm ziyaretçilerini beklemektedir.

Bergbaumuseum Hausham

 Bir maden köyü gibi gözüken maden müzesi, ilgi alanı olan insanların dikkatini çekmektedir. Müzede birçok fotoğraf, slayt ve film bulunuyor. Böylelikle ziyaretçilerini adeta yeraltında hissetmelerine neden oluyor. Müzede kapsamlı ekipmanlar, aletler, madencilik araçları, haritalar bulunmaktadır.

 Tegernsee gezi rehberinize katmanız gereken madencilik müzesi bir maden alanını orijinal bir temsilini sunmaktadır. Girişi ücreti içe çocuklar için 1 Euro yetişkinler için 2 Euro civarındadır. İnsanı bir anda arkeolojik bir havaya sokan müze ayrıca madencilerin zorlu yaşamlarını anlamamıza neden oluyor. Bunların yanı sıra özel olarak turlarda düzenlenmektedir. Tegernsee gezi rehberi monoton yaşamdan bıkanlar için umarız iyi bir tavsiye olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder