Küçük Almanya, Bavyera Gezi Rehberi6

Bavyera gezi rehberi
Almanya’nın en büyük eyaleti olan Bavyera Almanya’nın Güneydoğusunda yer almaktadır. Almanya’nı gözde kentlerinden olan Münih eyaletin başkentidir. Kadim bir geçmişe sahip olan Bavyera gezilip görülmesi gereken Almanya eyaletlerinin başında gelir. Bavyera gezi rehberi eşliğinde gezilip görülmesi gerekmektedir. 6 kenti olan Bavyera büyük bir tarih barındırmaktadır. Tarihi yapıların yanında dağlar, Milli Parklar ve gölleri ile de görülmesi gereken birçok yeri içinde barındırır. Bu yazımızda size Bavyera da gezilecek en güzel yerlerden söz edeceğiz.

Bavyera’nın Başkenti Münih

Bavyera gezi rehberi ile gezeceğiniz ilk yer Başken Münih olmalıdır. Münih 2. Dünya Savaşında Rus istilasına uğrayarak yerle bir olmuştur. 2. Dünya Savaşı sonrasında hızlı bir gelişme ile Almanya’nın en modern kenti konumuna gelmiştir. Modern kentin yanında müthiş bir tarihide bünyesinde barındırır. Bavyera gezi rehberi eşliğinde Münih’e geldiğinizde uğramanız gereken yerlerin başında İngiliz Bahçesi olmalıdır. Şehrin merkezinde olan dev bir bahçe, sizi gürültüden stresten uzak bir dinlenme alanı sunuyor. Ulaşımı gayet kolay olan bahçeye şehrin her yerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Muhteşem ve berrak bir suya sahip olan gölde yüzen kazlar ve kuğular kitap okurken size huzur verecektir.

Bir müze merakınız varsa Münih’te bulunana Alman müzesi tam size göre bir yer olacaktır. Almanya bilim ve teknolojide dünyanın önde gelen ülkelerin başında gelir. Bu başarılarını müze de sergilemektedirler. Alman Müzesi dünya da eşi benzeri bulunmayan nitelikte bir müzedir. Müzeyi günlük ortalama 4 bin kişi ziyaret etmektedir. Buda yılda yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi anlamına gelir. Geçmişten günümüze Alman Teknolojisinin tarihi serüvenini görebileceğiniz müze, bilim ve teknoloji meraklıların ilgisini çok çekecektir.

Bavyera’nın Romantik Yolu ve Neuschwanstein Şatosu 

Bavyera gezi rehberi Würburg’dan başlayıp, Münih’ten geçen ve Füssen’de son bulan 350 km’lik Romantik Yol ve bu yolun sonunda masal diyarlarından fırlamış gibi Neuschwantein Şatosu ile son bulmalıdır. Walt Disney Külkedisi masalında ki şatoyu yaratırken bu şatodan esinlenmiştir. Bu şatoyu gezerken kendinizi adeta masal diyarında hissedeceksiniz. Şato Bavyera Kralı Ludwig tarafından inşa edilmiştir. Henüz 19 yaşında tahta çıkan kral genç yaşının verdiği enerji ile bu muhteşem eseri hayal etmiş ve hayal dünyasının dışa yansımasıyla dünya tarihine böyle bir şatoyu miras bırakmıştır. Şatoyu ziyaret ettikten sonra buraya yaklaşık 10 km uzaklıkta olan Füssen’e de uğramalısınız. Tarihi kaleleri ile meşhur olan Füshen kasabası göl manzarası ve tarihi doku ile size muhteşem bir gezi sunacaktır. Dar sokaklarda gezerken dinlenmek için restoranlarını kullanabilir eşsiz lezzetleri tadabilirsiniz. Münih’ten tren ile kolayca ulaşım yapacağınız kasaba da bulunan Ettal Köyü yemyeşil bir doğa keyfi sunacaktır. Bu köyde bulunan ve Avrupa’nın en büyük Benedictine evlerinden biri olan Benedictine Manastırını da ziyaret edebilirsiniz. Füshen de ziyaret edilmesi gereken başka bir yer olan Linderhof Sarayı’dır. Saray Kral Ludwig tarafından yaptırılmış başka bir eserdir. Muazzam bir yapı olmasına rağmen en küçük saray olarak kayıtlara geçmiştir. Sarayı özgün kılan bir diğer durumsa yemyeşil bir doğanın içinde olması ve günümüze kadar ne doğanın ne de sarayın tahrip edilmesine izin verilmemiştir.



UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde Bulunan Bir Kilise

Yeryüzünde yapılmış muhteşem insan yapımları UNESCO tarafından koruma altına alınarak dünya mirası olarak kabul edilir ve korunur. Bavyera Füssen’de bulunan Wieskirche Kilisesi’de UNESCO tarafından koruma altına alınmış ve dünya mirası olarak kabul edilmektedir. Dünya’nın en büyük Rokoko şaheserlerinden biri olarak kabul edilen kilise Dominikus Zimmermann ve kardeşi Johann Baptist tarafından inşa edilmiş ve mutlaka Bavyera’ da görülmesi gereken eserlerin başında gelmektedir. Füshen Müzesi de gezinizi noktalayacağınız mekânlardan biridir. Müzenin içinde bulunan eserlerden çok müzenin mimarisi görülmeye değer adreslerdendir. Baverya gezi rehberi saydıklarımızla bitmeyecek kadar muhteşem tarihi, kültürel ve sosyal bir gezi sunmaktadır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder