İsviçre Gezi Rehberi


İsviçre Gezi Rehberi

1-İsviçre, Bern Gezi Rehberi
2-Basel Gezi Rehberi
3-İsviçre Grindelwald Gezi Rehberi
4-Luzern İsviçre Gezi Rehberi
5-Zermatt İsviçre Gezi Rehberi
6-Cenevre Gezi Rehberi
7-Zürih Gezi Rehberi
8-Interlaken İsviçre
9-Jungfrau Dağı

 İsviçre, denize kıyısı bulunmayan ancak Fransa ve İtalya ile sınır komşusu olan bir ülkedir. Eşsiz bir coğrafyaya sahip olan ülkede en çok dikkat çeken yer ise Alplerdir. Her bakımdan gelişmiş bir ülke olan İsviçre’de insanlar refah içinde yaşayıp, gelişmiş bir ulaşım ağına sahiptirler. İsviçre’nin en önemli olan ve gezilmesi gereken yerler arasında da bulunan şehirleri Zürih ve Cenevre’dir. Ülkede Almanca dışında birçok dil konuşulur ancak en yaygın olanları Fransızca, Romanca ve İtalyancadır.

Gezilecek ve Görülecek Yerler

Bern:

 Bern, İsviçre’nin başkentidir aynı zamanda en popüler şehirlerindendir. Her mevsimde turlar düzenlen Bern’e gidilmesi gereken aylar Mayıs ve Haziran’dır. Şehrin isminin koyulmasında ilginç bir hikâye yer alır. Hikâyeye göre şehrin isminin ne olacağına karar verilmemiş ve bir ormana doğru yürüyüşe çıkılmış. Ormanda ilk gördükleri hayvanın isminin şehre verileceği konuşulmuş ve ilk karşılaşılan hayvan, ayı olmuş. Bu nedenle şehrin adı Almancada ayı anlamına gelen Bern olmuştur. İsmi ile bile dikkat çeken bir şehir olduğu için gezilmesi ve görülmesi gereken bir yerdir.

The Matterhon:

 The Matterhon, İsviçre’nin popüler olan Alplerinin izlenebileceği, harika manzarasıyla büyüleyen bir yerdir. Dağın yakınlarından çeşitli restoranlar ve mekânlar yer alır. Bu sayede hem manzaranın tadı çıkarılabilir hem de bir kafede bir şeyler içilebilir. Dağ, ne kadar popüler olsa da birçok profesyonel dağcının, bu dağa ulaşmaya çalışırken hayatını kaybettiği unutulmamalı ve dikkatli olunmalıdır.

Zürih:

 Zürih, İsviçre’nin en çok konuşulan ve tercih edilen bölgelerindendir. İsviçre seyahatinde gidilmesi ve gezilmesi gereken etkileyici bir şehirdir. Yerli halkında en çok sevdiği bölgelerden biridir. Şehirde bir göl etrafına dizilmiş evler görülür. Ziyaretçilerine güzel manzaralar tattırır ve yaşatır.

Chillon Şatosu:

 Chillon şatosu, ortaçağ döneminden kalan bir şatodur. Konum olarak Cenevre gölünün kenarında bulunur. Güzel bir manzaraya sahip olan şato, iç içe yapılmış büyük odalara sahiptir. Şatonun en altında eskiden şairlerin zincirlendiği bilinen bir zindan yer alır. Görülmesi gereken tarihi ve etkileyici yerlerdendir.

Şapel (Kapell) Köprüsü:

 Şapel köprüsü, konum olarak Luzern şehrinde yer alan bir köprüdür. Eski zamanlarda inşa edilme nedeni, şehri savunma amaçlıdır. Dışarıdan bakıldığında etrafında renkli çiçeklerin bulunduğu ve ahşaptan yapılmış köprü, görüntüsüyle içleri ısıtır. Köprü, kapalı bir yapıdadır ve Reuss nehrinin üzerinde yapılmıştır. Giriş kapısı ise ziyaretçilerinin ilgisini çekecek bir şekilde farklı tasarlanmıştır.

Ren Şelalesi:

 Ren şelalesi, Avrupa’da bulunan en büyük şelalelerden biridir ve olağanüstü bir manzaraya sahiptir. Manzaranın tadının çıkarılması için nehrin en üstünde bulunan kaleye çıkılabilir. İsviçre’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerdendir.

Abbey Kütüphanesi:

 Abbey Kütüphanesi, kitap tutkunu olanların uğraması ve görmesi gereken yerlerdendir. Kültürel yapısı ve eşsiz mimarisiyle ziyaretçilerini büyüleyen bir yapısı vardır. Çatı kısmında bulunan işlemeler ile büyük dikkat ve beğeni toplayan bir yapıdır.

Cenevre:

 Cenevre, İsviçre’nin ikinci büyük şehri ve dünyanın en pahalı 10. Şehirlerinden birisidir. Yılın büyük bir kısmı karla kaplı olmasına rağmen çok kişinin tercih ettiği bir bölgedir. Sakinlik ve huzurun birleşiminden oluşması nedeniyle birçok kültürden insan tercih etmektedir. Ülkenin yerli halkından çok yabancı nüfusu bulunduğu için çok çeşitli bir kültüre sahip şehirdir. Gezilmesi gereken yerler arasında bulunur.

St. Moritz:

 St. Moritz, karları ve dağları ile ünlü olan İsviçre’nin en ünlü ve dünyanın da en ünlü kayak merkezlerinden biridir. Yılın her mevsiminde karla kaplı olması nedeniyle sürekli olarak turist akınının uğradığı bir yerdir. Kış sporları da düzenlenen şehir, gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerdendir.

Luzern:

 Luzern, ortaçağ döneminden kalan ve ismini kenarında bulunan gölden alan bir şehirdir. Şehrin ortaçağdan kaldığı bilindiği için eski geçmişi ve tarihi yapısıyla gezilecek bir yer oluyor. Turistik bir yer olması nedeniyle de aktif bir yaşamın sürüldüğü bölgedir. İsviçre’de gezilmesi ve görülmesi gereken yerler arasındadır.

Lozan:

 Lozan, İsviçre’nin diğer şehirlerinden daha sakin yapısıyla bilinen ve huzuru bulmak isteyen kişilerin tercih etmesi gereken şehirlerdendir. Zengin bir zümreye sahiptir ve içinde sanatsal faaliyetler bolca yapılır. Üniversitelerle sanatın bütünleştiği yerdir. Şarapları ile ünlü olup aynı zamanda yemyeşil bahçeleriyle dikkat çeker. Gezilecek ve görülecek yerleri arasında Notre Dame Katedrali bulunur. İsviçre seyahatinde gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerdendir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder