Jungfrau Dağı


Jungfrau Dağı

 Jungfrau dağı, Bern Alplerinin en yüksek 3. Dağı olup, aynı zamanda Avrupa’nın en yüksek noktası olma özelliğinde bir dağdır. Kayak turizminin çok fazla geliştiği ve bu özelliği ile de binlerce turiste ev sahipliği yapan bir yerdir. Konum olarak Interlaken yakınlarında yer almaktadır. Jungfrau dağında mevsim ise her daim soğuk ve karlı olmaktadır. Yazın ortasında gidildiğinde dair üşüyüp üstünüze bir şeyler giyeceğiniz, temiz bir havaya sahiptir.

 Jungfrau dağı, deniz seviyesinden 4158 metre yüksekliğindedir ve zirveye çıkıldığında muazzam bir manzara ile karşılaşmak kaçınılmazdır. Aynı zamanda Jungfrau dağı, UNESCO Dünya Mirası Listesine girmiştir ve bu özelliği ile de görülmeye değer bir dağ olmuştur. Jungfrau dağı, birçok imkânı bir arada bulunduran ve ziyaretçilerini birçok etkinliğin içine almasıyla bilinen bir eğlence merkezi haline gelmiştir. Yalnızca bir kayak merkezi olmaktan çıkarak birçok aktivite ve spor etkinliklerine ev sahipliği yapmaktadır. Jungfrau dağını gezmeye gelenlerin sıkılmaya vakti kalmayacaktır. Dağa çıkılırken kullanılan tren istasyonu ise dünyanın en yüksek tren istasyonu olmakta ve 45 derecelik bir açıyla dağa çıkılmaktadır. Tren istasyonu buzullarından arasından açılmış tünellere yapılmıştır. Sadece tren istasyonu bile görülmeye değer bir yapıdır. Gezilecek ve görülecek yerleri aşağıdaki gibidir.

Gezilecek ve Görülecek Yerler

Ice Palace (Buz Sarayı):

 Buz sarayı, 1930 yılında Jungfrau dağının ortası kazıklar ve testerelerle koridorlar yapılarak oluşturulmuş bir buz yapısıdır. Ayna gibi pürüzsüz bir yapısı vardır ve içinde kartal, penguen ve ayı gibi hayvanların buza dönüşmüş gibi duran doğal heykelleri bulunur. Buz sarayı adından da anlaşılacağı üzere buzdan yapıldığı için üşüyerek gezilecek yerlerdendir. Jungfrau dağını ziyaret etmiş dünyaca ünlü isimlerin fotoğrafları ve heykelleri de sarayın içinde yer alır. Ayrıca ünlü buz devri filminin sahnelerinin bir kısmı burada çekilmiştir. Buz devrindeki karakter Scrat’ın buzda donmuş heykeli Buz sarayında en çok dikkat çeken heykellerdendir. Gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerden biridir.

Grindewald Kayak Bölgesi:

 Grindewald kayak bölgesi, kayak severler için aha biçilmiş olan Jungfrau dağının gezilecek yerlerindedir. Her düzeyde kayakçılar burada kayak yaparlar. Macera yaşamak isteyen kişilerin uğraması gereken ve rahat rahat kayak yapmak isteyenlerin gitmesi gereken yerlerdendir.

Mannlirhen Çocuk Cenneti:

 Çocuk cenneti, çocuklu ailelerin uğraması gereken adından da anlaşılacağı üzere çocuklar için eğlence dünyası haline getirilmiş bir yerdir. Profesyonel eğitimciler bulunan çocuk cennetinde her yaştan çocuğa kayak dersleri verilmektedir. Çocukların dikkatini çekecek sihirli halı ve Pinokyo gibi figürler bolca bulunur.

Yürüyüş ve Balling Pass:

 Jungfrau dağı yalnızca kayak yapılan bir dağ olmamakla beraber doğada yürüyüş yapmayı sevenler için güzel alanları olan bir yerdir. İyi ve bakımlı yürüyüş yolları ile doğanın tadına sınırsız varabilir ve nefes kesici manzaralarda fotoğraf çekilebilirsiniz. Dinginlik ve huzur isteyenler içinde yürüyüş yolları ideal alanlardır.

Mürren:

 Mürren, geleneksel şelalelere sahip ve atmosferiyle görülmeye değer bir dağ köyüdür. Macera arayanların sıklıkla ziyaret ettiği bir alandır. Zirveleri gösteren eşsiz görüntüsüyle de göz zevkinizi dolduracak anları sizlere yaşatacaktır.

Interlaken:

 Interlaken, Jungfrau dağının en popüler yerlerinden biridir. Yamaç paraşütü kullanmak için ideal bir yerdir. Birçok spor aktivitesini kolaylıkla yapılacak imkâna sahiptir. Trenle ulaşımı ise sadece 10 dakika sürmektedir.

Grindewald:

 Grindewald, Jungfrau dağının en ünlü dağ köyüdür. Dışarıdan bakıldığında harikulade Alplerin görüntüsü ile içinizi ısıtır. Birçok etkinlik ve aktiviteye ev sahipliği yapan bir yerdir. Doğasının bozulmamış olması ile turistlerin büyük ilgisini çekmektedir. Gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerdendir.

Yemek Yenilebilecek Mekânlar:

The Aletsch Restoranı:

 Jungfrau dağının ünlü restoranlarından biridir ve en dikkat çeken özelliği ise panoramik bir manzaraya sahip oluşudur. Yemeğinizi yerken bir yandan da muhteşem manzara ile zevkinize zevk katabilirsiniz. Dünya mutfağından her türlü yemeği bulabileceğiniz aynı zamanda self-servis olan bir mekândır.

Bollywood Restoranı:

 Bollywood restoranı, Hint mutfağından lezzetleri bulabileceğiniz ve muhteşem bir manzaraya sahip diğer restorandır. Dağın ortasında farklı bir hava oluştururken aynı zamanda manzarası ile beraber ziyaretçilerine güzel bir ziyafet sunar.

Crysta Restoranı:

 Crysta restoranı, İsviçre yemeklerini tatmak için yapılmış bir restorandır. Diğer restoranlarda olduğu kadar güzel ve panoramik bir manzaraya sahiptir. Tercih edilebilecek hoş mekânlardan biridir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder