Interlaken- İsviçre Gezi Rehberi


Interlaken

Interlaken, Alp dağının eteklerin Thun ve Brienz göllerinin arasında kurulmuş, cennet diye adlandırılabilecek bir kasabadır. Dağcılık sporuyla uğraşanlar için ideal bir yer olup, nezih barları, muhteşem doğası ve her yerden görülebilen enfes manzarasıyla ünlü bir yerdir. Tatil yapmak isteyenlerin doğayla iç içe olacağı, baş başa kalacağı ve yürüyüş yapabileceği yerlerden biridir.

Interlaken, aynı zamanda birçok aktivite ve eğlence düzenlemesiyle aktif bir şehirdir. Sporun her türlüsünü burada rahatça yapabilir, yamaç paraşütü ile atlayabilir veya zirveye yürüyüş yapabilirsiniz. Interlaken’in diğer bir özelliği ise Avrupa’nın en yüksek noktası olmasıdır. Bu özelliği, ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekmekte ve ilgi odağı olmaktadır.

Gezilecek ve Görülecek Yerler

St. Beatus Mağarası:

St. Beatus mağarası, Thun gölü üzerinde yer alan ve efsaneye göre Aziz Beatus’un yer aldığı bir mağaradır. Aziz Beatus’un mağarada bulunarak, burada yaşayan ejderhayı defetmesi gibi bir efsanesi bulunur. Efsanesi için bile görülmeye değer yerlerden biridir.

Harder Kulm:

Harder Kulm, 1322 metrede yer alan ve güzelliği şairlerin diline dolanan bir yerdir. 1810 yılında burası için Alman bir şair bir söz yazmış ve Bartholdy de bu sözleri klasik müziğe dökerek anlam kazandırmıştır. Eski yıllarda bu bölgeye ulaşım sadece yürüyerek olabilirken 1905 yılında füniküler adı verilen raylı taşıma sistemleri yapılmış, günümüzde ise Two Lakes Bridge ismindeki bir tahta köprü eklenmiştir. Bu köprüdeki çıkıntının üzerine çıkıldığında ise orada Thun ve Brienz gölünün manzarasının ikisini birden görmek mümkün oluyor. Göz zevkini şenlendirecek iki gölün manzarasının birleşimini görmek için gezilmesi ve görülmesi gereken yerlerdendir.


William Tell Açıkhava Tiyatrosu:

William Tell Açıkhava tiyatrosu, William Tell Avusturya hükümdarı tarafından tutuklanır ve uzak bir mesafeden oğlunun kafasındaki elmayı okla vurmasını istediği oyununun sergilendiği yerdir. Bu tiyatro oyunu açık ve ormanlık bir alanda oynanır ve tiyatrocuların hepsi otantik kıyafetler giyerek oyunu gerçek gibi göstermeye çalışır. Aynı zaman oyunda, 13. Yüzyıldan kalma binalar yer alır ve çok fazla sayıda oyuncu ile oynanır. Ünlü tiyatro oyununu izlemek ve o atmosferi solumak isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerdendir.

Brienz Kasabası:

Brienz kasabası, kasabaya girer girmez karşınıza çıkan köklü ve üzerine renkli kazak örülmüş ağaçla karşılanacağınız ve ağacın kasabanın simgesi olduğu bir yerdir. Kasabada tahta oymacılığı yapılmaktadır ve birçok keman yapım okulları mevcuttur. Arnavut kaldırımlı sokakları, dağların güzel görünümü, doğası, şelaleleri ve evleriyle görülmesi gereken yerlerden biridir.

Ballenberg Açıkhava Müzesi:

Ballenberg Açıkhava müzesi, tarih kokan, yapımı çok eski zamanlara dayanan bir müzedir. İçinde halı örme, dantel işleme ve saat yapımı gibi birçok geleneksel eşya yapımı sergilenmektedir. Aynı zamanda geleneksel kostümler, mobilyalar, atlıkarınca, oyun parkı ve bir evi dolduracak kadar fazla oyuncak bulunur. Tam bir çocuk cennetidir. İçinde çikolata fabrikası, at arabaları bulunur ve yavru hayvanlar yer alır. Çocuklu ailelerin ziyaret etmesi gereken yerlerdendir.

Schloss Thun (Thun Kalesi):

Thun kalesi,1190 yılında yapılmış olan ve günümüze kadar varlığını sağlam bir şekilde sürdüren bir ortaçağ kalesidir. Kalenin içinde o dönemden kalma savaş araçları ve kostümleri bulunur. Kalenin enfes bir manzarası vardır. Kulelere çıkılıp harika bir göl ve Alplerin manzarasıyla buluşabilirsiniz. Interlaken gezilecek ve görülecek yerleri arasındadır.

Giessback Şelaleleri:

Giessback şelaleleri, doğayla baş başa kalmak ve su sesinin ferahlatan sesini duymak için gidilebilecek yerlerdendir. Birden fazla şelale bulunur ve ziyaretçilere bisiklet turu yapılarak gitmeleri önerilir.

Bönigen Köyü:

Bönigen köyü, börek, çörek, hamur işleri ve çikolatalarla dolu bir köydür. Kendinizi evinizde hissettirecek tatlı bir köydür. Köyde 18 ve 19. Yüzyıllardan kalma birçok yapı, ev, eşya ve mobilya görmek mümkündür. Interlaken’da gezilmesi gereken sevimli yerlerdendir.

Jungfrau Demiryolu:

Jungfrau demiryolu, Jungfrau dağına giden tren istasyonudur. Avrupa’nın en yüksek tren istasyonu olup, 45 derecelik bir açı ile dağa çıkılan bir trendir. Bir yandan tren yolculuğu yapılırken bir yandan da kısa bir manzara turu yapmış olursunuz.

Thunersee Nehri:

Thunersee nehri, çevreye hâkim olmak ve komşu kasabaların rahatlıkla görülebildiği bir yerdir. Doğanın ve kırların rahatça tadını çıkarabileceğiniz, huzurlu bir yerdir. Interlaken gezintisi yaparken görülmesi gereken yerlerden biridir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder