Zermatt Gezi Rehberi


Zermatt Gezi Rehberi

Zermatt, İsviçre’nin kış turizmini canlandıran, dağ yürüyüşleri ile ünlü olan ve Avrupa’nın en güzel varış noktası olan kentidir. Valais Kantonuna bağlıdır ve İsviçre’nin en yüksek ve göz alıcı dağlarıyla çevrilidir. Zermatt kentinde hiç otomobil bulunmaması ise ziyaretçilerinin büyük ilgisini çekmekte ve şaşkınlığa uğratmaktadır. Otomobil olmaması nedeniyle, sakin, gürültüden uzak, huzurlu bir yeri simgeler. Birçok insanın tercih nedeni de gürültüden uzak oluşu ama aynı zamanda sıkıcılıktan uzak aktif bir hayat elde edilebilmesidir. Birçok spora ev sahipliği yapan şehir, özellikle dağcılık, kayak, dağ tırmanışı, dağ yürüyüşleri ve yamaç paraşütü gibi sporları sevenler için çeşitli faaliyetler düzenlemesiyle sporcuların yoğun ilgisine maruz kalmaktadır. Sanat ve gelişmişlik bakımından da oldukça zengin olan Zermatt şehrinde gezilmesi ve görülmesi gereken birçok bölge bulunur.

Gezilecek ve Görülecek Yerler

Matterhorn:

Matterhorn, Zermatt şehrinin en çok turist ağırladığı ve yüksekliği 4478 metre olan bölgesidir. Özellikle dağcılıkla ilgilenen kişiler tarafından uygun imkânlar sağlayan ve bu nedenle profesyonel dağcıların tırmanış sporları için uğrak yeri haline getirdikleri bölgedir. Tepenin piramidi anıran görüntüsü vardır ve büyüleyici görünür. Matterhorn bölgesi, geniş bir alandır ve gezilmesi için gerekli olan süre yaklaşık 10 günü bulur. Bölgenin yüksek dağ çayırlarından, karaçam ormanları ve buzul geçitlerle dolu olması görsel bir şölen yaratır. Dağa tırmanış gerçekleştirmek isteyenler için zor bir deneyim olacağı söylenebilir. Profesyonel dağcılar için Matterhorn tepesine tırmanmak zor bir aktivite olarak görülmese de birçok dağcı her yıl bu tepeye tırmanırken hayatını kaybetmektedir. Bu yönü nedeniyle de dünyanın en ölümcül dağları arasında yer alır. Gezilmesi büyük keyif veren bölgede dağa tırmanış yapılacaksa dikkatli olunması gerekir.

Gornergrot:

Gornergrot, panoramik bir manzaraya sahip oluşu ile Zermatt seyahati yapılırken görülmesi gereken yerler arasına adını yazdırır. Bölgenin rakımı 3089 olmakta ve Avrupa’nın rakımı en yüksek oteline sahip olmaktadır. Astronomi ile ilgilenenler için ise tepeye çıkıldığında hem gece hem gündüz çeşitli fırsatlar sunarak güzel deneyimler yaşamanızı sağlamaktadır.

Sunnegga:

Sunnegga tepesi, her yaştan ve her seviyeden kayak yapanların buluştuğu ve kayak sporunun yapılabileceği en güzel bölgelerdendir. Dağın içinden bir tünel geçmekte ve füniküler adı verilen raylı taşıma sistemleri ile dağa ulaşım sağlanmaktadır. Farklı deneyimlerin tadılacağı ve insana rahatlatıcı fırsatlar sunmaktadır. Leisee Gölü ile Wolli’s Parkın birleşmesiyle huzurun kaçınılmaz olduğu bir yerdir.

Orman Eğlence Parkı:

Orman eğlence parkı, adında anlaşılacağı gibi ormanda bulunan ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için çeşitli fırsatlar sunan bir parktır. Çocuklu aileler için ideal ve huzurlu bir alandır. Parkın içinde ağaç kronları, sarkıtlar ve eski ağaçlar yer alır. Parka geçiş heyecan duyulacak nitelikte bir teleferik ile isteğe bağlı olarak yapılabilmektedir. Genellikle yaz aylarında tercih edile ve gezilmesi gereken yerlerdendir.

Matterhorn Müzesi:

Matterhorn müzesi, 1944 yılında inşa edilen ve içinde birçok fotoğrafın, gravürün, raporun ve dokümanların yer aldığı bir müzedir. Müzede sergilenen diğer eserler ise dağcılıkta kullanılan ilk eldiven, bot gibi eşyalardır. Müze gezisi yapmayı sevenler için ideal bir gezinti imkânı sunar.

Bahnhofstnasse:

Bahnhofstnasse, İsviçre’ye has eşyaların yer aldığı ve birçok kilise ve köprüye ev sahipliği yapan bölgedir. İsviçre’ye özgü çakı, saat, çikolata dükkânları, kayak ve spor kıyafet butikleri, restoranlar ve barları bulunur. İlgi çeken ve akşamları aydınlatmalarının güzelliğiyle güzel bir manzara oluşturan tarihi yapılara sahiptir.

Matterhorn Buzul Cenneti:

Matterhorn buzul cenneti, Zermatt şehrindeki büyük ilgi gören bir kayak alanıdır. Deniz seviyesinden 3883 metre yukarıda yer alarak Avrupa’daki en yüksek teleferiklerden biri ile ulaşımı sağlanan yerdir. Yılın her günü karlı olması nedeni ile buzul cenneti adını almıştır. Fransız, İtalyan ve İsviçre Alp dağlarının manzarasını panoramik bir şekilde göstermesi ile nefesleri kesen bir görünümü gözler önüne sermektedir.

Zermatt Igloo Köyü:

Zermatt Igloo köyü, tamamı karlardan oluşan bir köydür. Özgün bir tasarımı olması ve deniz seviyesinden 2700 metre yüksekte olması ile marjinal bir köy olmaktadır. Tatil için tercih edilebilecek sakin ve huzurlu bölgelerden biridir.

St. Mauritius Kilisesi:

Kilisenin inşası 1913 yılına dayansa da I. Dünya savaşı nedeniyle yapımı tamamlanamamış ve 1932 yılında kilise çanının da eklenmesi ile günümüzdeki halini almıştır. Kilisede her yıl Zermatt festivali yapılarak klasik müzik konserleri verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder