İsviçre Grindelwald Gezi Rehberi


İsviçre Grindelwald Gezi Rehberi

İsviçre içerisinde bulunan Grindelwald bir çok masala da konu olmuş küçük, perili bir köydür. Bern bölgesinde Alp dağların eteklerinde yer alır ve denizden yaklaşık olarak 1034 m yükseklikte bulunmaktadır. Buraları ziyaret ederek bir çok çizgi filme konu olan bu yerler hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Grindelwald Gezilecek Yerler ve Yapılacak Aktiviteler

Grindelwald gezilecek yerler arasında bir çok doğa harikası bulunmaktadır. İsviçre de bulunan diğer köylere göre keşfedilmesi gereken ve akıllarda merak uyandıran bir çok yeri bulunmaktadır.


1. Eiger Dağı Tırmanış

Masallarda ve çizgi filmlerin de görsel olarak oldukça yer alan bu dağ, bembeyaz görüntüsü ve temiz doğası ile Grindelwald gezilmesi gereken yerler arasında yer alır. Dağ yürüyüşü, trekking yaparak buraların tadını çıkarabilirsiniz. En üst noktasında buzullar yer alır ve yüksek yerlerinde eşsiz bir manzara sizi beklemektedir.


2. Kleine Scheidegg 

Dağlardan bir diğeri ise Kleine Scheidegg sağı olarak karşımıza çıkar. Alpinizm, yürüyüş, tırmanış ve kış sporları için oldukça elverişli bir saha oluşturulmuştur. Gönlünüzce kayak yapabilir, yürüyüşlerle oksijeni akciğerleriniz de hissedebilirsiniz.


3. Lake Brienz Gölü

Dağ eteklerine serilmiş bir göl. Lake Brienz gölü hayranlık uyandıracak manzarası ile kartpostallar da kullanılacak güzelliktedir. Göl kıyısında turlama, göl kenarında bulunan restaurantlar da yemek yeme, gün batımında göl kıyısında dağ ve gölün eşsiz manzarasını izleme oldukça keyifli olacaktır.


4. Mönch Dağı

Dağları ile oldukça meşhur olan ve adından söz ettiren İsviçre de eşsiz bir manzara daha. Eğer vaktiniz varsa Mönch dağına uğramadan gitmeyin. Her manzara ayrı bir içsel huzur yaşatmaktadır ve farklı farklı görsel harikalar yer almaktadır. Hepsini denemeniz sizin yararınıza olacaktır.


5. Sphinx Observatory 

Buzulların üzerine kurulmuş olan Sphinx Observatory gözlem evi bir çok güzelliği yakından görmenize yardımcı olmaktadır. Uzakları yakın eden bu yapıyı ziyaret ederek siz de doğayı keşfe çıkabilirsiniz.


6. Mannlichen

Kış sporları bir çok kişi tarafından düzenli olarak yapılmaktadır. Adrenalin sevenlerin en keyif aldığı sporlardan olan kayak, burada yapılmaktadır. Burayı ziyaret ederek kayak yapabilir ya da isteğe bağlı olarak diğer kış sporlarından faydalanabilirsiniz.


7. Aare Gorge

O kadar dağ manzarasının ardından farklı bir doğa harikası! Aare Gorge kanyonu çok uzun zaman önce oluşan doğal bir yapıdır. Buzulların arasından nehrin aktığı bu görüntüyü seyretmek isteyeceksiniz. Gelmişken bu kanyonu ziyaret edip, kenarında ayaklarınızı suya sokmayı unutmayın.


8. Ballenberg Müzesi

Eski oluşumlardan bir tanesi olan Ballenberg, günümüzde hala ziyaretçilerine hizmet vermektedir. Sağlamlığı sayesinde turistlerin en çok ziyaret ettiği müzeler arasında yer alır. İçerisinde o kültüre ait detayları yakalayabilir ve tarihte bir yolculuğa çıkabilirsiniz.


9. Finsteraarhorn Noktası

En üst noktadan manzarayı izlemek kadar keyiflisi yoktur. Alplerin Bern bölgesindeki en zirve yeri olan bu nokta, doğa severlerin uğrak noktasıdır. Yaklaşık olarak deniz seviyesinden 4274 metre yukardadır.


10. Lütschine

Lütschine nehri rafting severlerin buluşma noktası konumundadır. Bir çok açık hava etkinliği ve rafting gösterileri bu bölgede yapılmaktadır. Bu şölene dahil olmak için buraları ziyaret edebilirsiniz.

Bunlar gibi bir çok dağ ve buzulu bünyesinde barındıran bu yerde, mutlaka görülmesi gereken yerler sıralanmıştır.

Yeme İçme Önerileri

Yeme içme önerileri sayesinde hangi lezzetleri tatmanız gerektiği konusunda farkındalık kazanırsınız. İsviçre lezzetlerin de olmazsa olmaz ürünler arasında soslar yer alır. Et, tavuk ve sebzeler bu soslar eşliğinde servis edilir. Soslar süt ürünlerinden oluşmaktadır ve bazıların da peynir kullanılmaktadır. Üzerinde ya da yanında servis edilerek farklı tat deneyimleri yaşamanıza yardımcı olunmaktadır.

Grindelwald yeme içme önerileri arasında imzaları konumunda olan, baş köşedeki peynir ve et fondü önerilmektedir. Bunun yanında farklı lezzetleri denemek adına, ocak başı vazgeçilmezi Raclette, Rösti ilaveli Zürcher Geschnetzeltes, özel sunum sosis ve asla vazgeçilmezleri olan çikolatayı denemelisiniz. Hepsi birbirinden farklı lezzetlere sahiptir.

Grindelwald Konaklama Yerleri

Grindelwald konaklama yerleri içinde bir çok otel seçeneği mevcuttur. Boutique Hotel Glacier, Hotel Bodmi Superior, Berghaus Bort, Aspen Alpine Lifestyle Hotel, Gletscherschlucht, Hotel Eiger gibi farklı fiyatlar ve imkanlara sahip oteller yer alır. Bunlar arasında kıyaslama yaparak kendinize en uygun olan otelde konaklama imkanına sahip olabilirsiniz.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder