Fransa Gezi Rehberi



1.Colmar, Fransa
2.Aşıklar Şehri Paris
3.Paris Gezi Rehberi
4.Strazburg- Fransa Gezi Rehberi




Fransa Gezi Rehberi
Dünya siyaset tarihinde adından sürekli bahsettiren Fransa günümüzde de moda, romantizm ve turizm sektörünün en çok tercih edilen ülkelerin başında gelir. Geniş bir coğrafya da kurulu olan Fransa’nın güneyinde Akdeniz, kuzeyinde Manş Denizi ve batısında Atlas Okyanusu ve doğusunda Ren Nehri bulunmaktadır. Coğrafi konumundan dolayı deniz turizmi, Avrupa Tarihinde köklü geçmişinden dolayı tarihi ve kültürel turizmi ve modern zamanda moda, romantizm turizmi açısından gelişmiş olan Fransa’yı yılda yaklaşık 90 milyon turist bu nedenlerden dolayı ziyaret etmektedir. Fransa da gezilecek başlıca yerlerden biraz söz edelim.

Bir Başkentten Fazlası Paris

Fransa denince akla şüphesiz ilk Paris’te bulunan Eyfel Kulesi gelir. Fransa da gezmeye karar verdiyseniz. İlk gezilecek yer Fransa’nın Başkenti Paris’tir. Paris dünyada en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelir. Yılda yaklaşık olarak 45 milyon insan tarafından ziyaret edilmektedir. Dünya’nın en ünlü caddelerinden Şanzelize, Fransız Devrimin sembolü olan Eyfel Kulesi, Notre Dame Katedrali gibi mekânlar Paris’te görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Birçok tarihi olaylara şahitlik etmiş Paris sokakları birçok sanatçıya ilham vermiş ve birçok görsel ve yazınsal eserlerin ortaya çıkmasına vesile olmuştur. Bu sokaklarda gezerken bu sanatçılarla aynı ruh hali içerisine gireceksiniz. Modern zamanlar da yapılan Disneyland’da eğlenerek Paris’te keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Her yıl düzenlenen Paris Moda günleri dünya da ilgi ile takip edilen aktivitelerin başında gelir.

Masal Diyarından Bir Yer Mont Saint-Michel

Okuduğumuz masallarda gizemli ve görkemli yerler vardır ya işte öyle bir yer Mont Saint-Michel. Fransa’nın kuzeybatı kıyılarında bulunan Manche Kentindi yer alan Mont Saint-Michel 900 metre çevre uzunluğa ve 88 metre yüksekliktedir. Mont Saint Michel Fransa’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesidir.

Şarap Şehri Bordeaux

Lüks bir restorana gittiğiniz zaman menüde size isimleri sayılan dünyaca ünlü şaraplar Fransa’nın Bordeaux Kentinde üretilmektedir. Bordeaux Fransa’da gezilmesi gereken şehirlerin başında gelir. Tarihi bir liman kenti olan Bordeaux Fransa’nın güneybatısında yer almaktadır. Fransa’nın bir çok tarihi yapısının yer aldığı şehir aynı zamanda modern zaman mimarisi ile de canlı şehir hayatının yaygın olduğu bir yerdir. Fransa’da kültür sanat ile ön plana çıkan şehirde 400’ e yakın tarihi yapı ve anıt bulunmaktadır. Muhteşem Quinconces Meydanı görülmeye değer mekânların başında gelmektedir. Eğer şarap içmeyi seviyorsanız geziden sonra Bordeaux’un ünlü restoranlarında muhteşem bir akşam yemeğinde şaraplarınızı yudumlayabilirsiniz.

Fransa’nın Bahçesi Olan Loire Vadisi

Kalabalık şehirler ve betondan yapılmış binalar sizi bunaltıysa Fransa’nın bahçesi olan Loire Vadisi tam size göre bir yer. UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan nadir yerlerden olan Loire Vadisi Fransa da gezilmesi gereken yerlerin başında gelmektedir. 280 km alan kaplayan bu coğrafi bölge de orta çağdan kalan şatolar ve tarihi yapılar görmeye değer yerlerin başında gelir. Bu şatoların en önemli olanı Chenonceau Şatosu’dur. Bunun dışında yaklaşık 10 tane daha şato bulunmaktadır. Bu şatolardan bir tanesi de izlediğimiz çizgi film kahramanı Tenten’in Chenverny Şatosudur. Tarihi dokunun yanında ve şehrin gürültüsünden uzak bir bahçede sevdikleriniz ile huzur dolu bir zaman geçirmek için Fransa’da mutlaka Loire Vadisi’ne ’ne uğramalısınız. Loire Vadisi Paris’e yaklaşık 200 km uzaklıktadır.

Roma İmparatorluğu’nun İzlerine Sahip Bir Yer Arles

Fransa’da başka gezilecek bir yer olan Arles zengin bir tarihi mirasa ev sahipliği yapan ufak bir şehirdir. Tarihi gezileri seven insanların mutlaka gidip görmesi gereken şehirlerin başında gelmektedir. Bu şehrin dar sokakları ve küçük meydanları sizi Orta Çağa geri götürecektir. Roma Amfi Tiyatrosu bu şehirde görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Saint Trophime Kilise’si de görülmeye değer tarihi bir yapıdır.

Mutfağı İle Meşhur Kent Lyon

Fransa’nın Rhone-Alpes bölgesinde yer alan Lyon Marsilya ve Paris Kentleri arasında yer alır. Fransa’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Liste’sinde yer edinmeyi başarmış şehir Fransa’da gezilmesi gereken yerlerin başında gelir. Lyon Şehri mutfağı ile ünlü kentlerin başında gelir. Burada şehir turu atarken acıktığınızda bir restorana giderek muhteşem lezzetler tadabilirsiniz. Tarihi ve klasik yapılarla meşhur olan Vieux Lyon bölgesi sizi modern şehirden uzak tarihi bir şehir içinde ağırlayacaktır. Fransa’nın en büyük şehir parkı olan Brotteaux Tete D’or Parkı dinlenmek için güzel yerlerin başında gelir. Saone Nehri boyunca yapılan park yeşilin yanında aynı zamanda size mavi bir doyum seyri tanıyacaktır. Lyon Kenti yakınlarında bulunan Annecy Köyü de görülmeye değer yerlerin başında gelir. Bu bölge Fransa'nın en önemli bölgelerindendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder