Paris Gezilecek Yerler


Aşıklar şehri Paris
Paris denince akla ilk gelen şey aşk, romantizm, lüks hayat, pahalı mağazalar ve sizi cezbedecek onlarca görülecek bir sürü şey. Mükemmel bir şehir olan Paris kendine özgü, insanlara samimi bir şehir guzel vakit gecireceginizden eminim şehri gezdikçe seveceksiniz. Geniş kültürlü olan şehrin enerjisi herkese yansıyor .Geleneksel harika lezzetli yemeklerin tadları damağınızda kalıyor. Genc tasarımcıların modayı üst seviyeye taşımaları, kulağa hos gelen harika müzikleri herkesi mest edip tadına doyulmayan bir Paris ortaya çıkarıyor.

Pariste gezilecek yerler
Turizmin kalbi olan Fransa'da, Paris'i yılda yaklaşık 85 milyon yabanci turist ziyaret ediyor dolayısıyla dünyanın en cok yabancı turist kitlesine sahip olan şehir popülerliğini koruyor. Paris'i ziyaret eden turistler en çok Paris'in sembolu olan Eyfel Kulesi ve Disneyland en cok ziyaret edilen yerler arasindalar.
Paris'in Montmartre Tepesi yuksek rakımlı bir bölgede olup muhteşem havası insanlara enerji veriyor. Yuksek rakımlı olan bu yer gezilecekler listenizde olması gerekenlerden. Notre Dame Katedrali ve Saint-Michel bölgesi gezilecekler listesinde olmazsa olmazlardan.En cok begeni alan ve en cok gezilen yer ise Louvre Muzesi bu muhtesem yerleri gezmeye doyamayacaksiniz.

Eyfel kulesi
Yüksekliği 320 metre olup 1930'a kadar da dunyanin en yüksek yapısı olan Eyfel Kulesi, Paris'in simgesi olarak bir bütün halinde . Eyfel Kulesini 7'den 70'e bilmeyen yoktur tahminimce. Kule, Sein Nehri'nin kıyısına yapılmıştır. Champ de Mars'ta bulunuyor. Eyfel Kulesine çıkıp Paris'i kuş bakışı izlemek ve harika bir panoromik manzara elde etmek isteyenler kulenin en tepesine asansör ya da merdivenle cikip muhteşem manzarayı fotoğraflayabilirler.Paris'e gelip de kuleden şehre bakmadan giderseniz eğer eksik dönmüş olacaksınız.

Sacre Coeur
Paris'in en popüler kiliselerinden olan ve "kutsanmis kalp" anlamını taşıyan Sacre Coeur Montmarte'nin tepesine kurulmuş bir kilise. Kubbeleri nedeniyle çoğu kişi ilk görüşte cami sanıyor. Içindeki gorkemli heykeller,freskler, vitraylar ve paha biçilmez tabloları kiliseyi harika kılıyor. Buraya Ressamlar Tepesi de deniliyor .Burasi dünyanın seçkin ressamlarının gelip buluştuğu bir merkez halinde. Kilisenin hemen yanındaki ara sokaklar cıvıl cıvıl çocukların sesleri 
ayri bir lezzet katıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder