Paris Gezi Notları



Paris
Pariste aşk başkadır romantizim de öyle kime sorsaniz Paris aşk yaşanacak şehir der size. Şanzelize Bulvarı çiftlerin el ele gezdikleri  yerdir. Paris'in hava'sı size serin gelebilir alişik değilseniz ama çok güzel bir serinlik sıkıcı bir soğukluk değil harika ve bu havada yürüyüş yapın bol bol yürüyün şehri tanıyın yürüyerek şehri daha seveceksiniz aşik olacaksınız.

Paris; denince akla ilk gelen şey alışveriş çılgınlarının vazgeçemedikleri yerlerden biri diyebiliriz. Her yıl binlerce turist ağirlayan popüler bir şehir. Muhteşem parkları gorülmeye değer parklardaki rengarenk çiçekler muhteşem bir görüntü sergiliyor misafirlerine. Şehrin mimari yapısı can alıcı muhteşem binaları dünyanın en çarpıcı en şık şehirleden biri.Pariste aşk başkadır romantizim de öyle kime sorsaniz Paris aşk yaşanacak şehir der size. Şanzelize Bulvarı çiftlerin el ele gezdikleri  yerdir. Paris'in hava'sı size serin gelebilir alişik değilseniz ama çok güzel bir serinlik sıkıcı bir soğukluk değil harika ve bu havada yürüyüş yapın bol bol yürüyün şehri tanıyın yürüyerek şehri daha seveceksiniz aşik olacaksınız Parise.
Paris butikleriyle, cafe, restaurantları, Seine Nehri'nin panaromik görüntüsü sizi cezbediyor nehirin kenarinda kendinizi yürüyüş yolunda unutyorsunuz.
Parisi doya doya yaşayınız.


Fransa'nın başkenti olan Paris, Seine Nehri,nin yaninda yer alıyor. Paris bir moda şehri olup tarihi yapılarıyla muazzam bir görüntüye sahip biŕ şehir. Dünyanın ünlü müzesi louvre Paris şehrinde bulunyor. dünyanın meşhur göz kamaştıran ikonu Eyfel kulesi'ne Paris ev sahipliği yapıyor.
Şehrin yerlileri yaşamlarına çok özen veriyorlar.
Paris halkı kültürleriyle dikkat çekiyor.

Efsane şehir olarak bilinen Paris şehri ziyeret edilmesi gereken ilk sırada en meşhur göz kamaştıran yer tabiki Eyfel kulesi ve ardından ise Notre Dame Katedrali. Bu iki yer turistler'in en tercih edilen yerlerden bir kaçı. En güzel yapacağınız şey parisi adimlarınızla arşinlamak.
Parisi gezerken otobüs ve metro'yu kullanacak olursanız yetkili kişilerden iyice bilgi edinin. Gezilecek yerlerin bazılari uzak olduğundan metro yada otobüsü kullanmanız gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder