Kopenhag Gezi Rehberi

Ütopyaları Aşan Şehir Kopenhag


Danimarkalılar, dünyanın en mutlu insanları olarak bilinir. Danimarka'yı başkenti Kopenhag'ta gezmek bu yönüyle oldukça keyif verici. İnsanların rahat ve birbirine hiç kızmayacakmış gibi tavırları gerçekten alışılmışın dışında. İlk bakışta sert ve soğuk kışları ve sadece kısa bir süre güneşli yazları olan bu ülkede hayat gerçekten ütopyaları aşan türden. Siz de kendinize sıra dışı bir gezi planı yapıyorsanız, Danimarka’nın güzel şehri Kopenhag'da herkes için görülecek, yapılacak ve hayret edilecek o kadar çok şey var ki! Bu güzellikleri hızlıca bir keşfe çıkmak isterseniz o halde başlayalım!



Bunları Yapmadan Kopenhag'da Dönmeyin


Danimarka'nın başkentinde görülecek ve yapılacak çok şey var. Tarihi ve mimariyi seviyorsanız, Danimarka krallığının yaşadığı ve Danimarka tacı mücevherlerinin sergilendiği Rosenborg Kalesi'ni atlamayın. İnsanları seyretmekten hoşlanıyorsanız, Mad & Kaffe ve The Living Room, Kopenhag'daki en iyi kahve dükkanları arasında yer alır. Müze severler, SMK veya Glyptoket'i mutlaka gezmelidir. Açık hava eğlence parkı olan Tivoli Bahçeleri hem yetişkinler hem de aileler için eğlencelidir. Küçük Denizkızı ise Kopenhag'ın kruvaziyer limanının hemen kuzeyindeki ikonik bir heykeldir. Yerel mutfağı keşfetmeyi seviyorsanız, Kopenhag'ın sadece 3 yıldızlı Michelin restoranı veya Smorrebrod'un kralı Aamanns, klasik bir Danimarka öğle yemeği mekanı olan Sardunya'ya mutlaka uğrayın derim.



Az Bütçeli Bir Kopenhag Gezisinin İpuçları


Kopenhag gerçekten oldukça pahalı bir şehir. Ama bu durum sizi Kopenhag'ı gezmekten alıkoymasın. Çünkü Kopenhag'ı az bir bütçeyle ziyaret etmek için bazı ipuçları var. İlk önce yemek konusundan başlayalım. Sosisli sandviç veya ramen gibi temel yiyecekler kişi başına 20-25 dolar tutabilir ve bunları yemiş olmanıza rağmen sizi hala aç olabilirsiniz. Kopenhag'daki ucuz, lezzetli yiyecekler diğer ülkelerin mutfaklara ait. Bu yüzden şehir merkezinde Vietnam, Tayland ya da Hint yemeklerini deneyin! Konaklama içinse birçok butik otelden birini seçebilirsiniz. Buralar hem ekonomik hem de size oldukça keyif verebilecek konaklama yerleri arasında yer alıyor.


Kopenhag'da Nerede Kalınır?


Butik otelleri seviyorsanız, çok şanslısınız. Kopenhag, şık İskandinav mobilyaları ile güzel kahvaltılara sahip pek çok eşsiz güzel otellere sahiptir. Otellerin birçoğu harika bir kahvaltı, belli saatlerde ücretsiz içecek ve vakit geçirmek için geniş dinlenme alanı sunuyor. Kopenhag'da birçok otel eşsiz bir mimari ve iç tasarıma sahip. Avrupa'nın tarihine ait pek çok iz bulacağınız mekanlardan biri işte bu görkemli oteller olacak.


Kopenhag'da Ne Yenir Ve Ne Alınır?


Danimarka klasik yemeklerinin, Nordic mutfağının veya uluslararası pek çok yemeğin tadına Kopenhag'da rahatlıkla bakabilirsiniz. Yerel hamur işlerini denediğinizden ve bir torba dolusu yerel kahve çekirdeği aldığınızdan emin olun. Danimarkalılar ekmeklerini ve kahvelerini ciddiye alır. Her ikisinin de lezzeti gerçekten harikadır. Kopenhag'dan ayrılmadan önce en az bir kere smorrebrod (açık yüzlü sandviç) ve grod (püre) yemenizi tavsiye ederim.


Kopenhag'da Şehri Gezmek Ve Bisiklet Turları


Danimarkalılar bisiklet sürmeyi seviyor ve yayalar Kopenhag'da kendilerini ikinci önceliği sahip vatandaşlar gibi hissediyor! Bisiklet kiralayarak eğlenceye katılın. Oteller genellikle bu hizmeti sunar. Ayrıca, günlük kiralama için birçok bisiklet dükkanı bulabilirsiniz. Günlük kiralama yaklaşık 25 dolardır. Kopenhag'ın metro, otobüs ve trenleri şehirde gezmek için gerçekten ideal. Ayrıca Kopenhag kartı olanlar için Kopenhag ve çevresindeki tüm toplu taşıma araçlarının ücretsiz olduğunu da unutmayın! Havaalanına gidip gelmek için metroyu kullanabilirsiniz.



Kopenhag Şehir Merkezi Dışında Gezilecek Yerler


Yaptığımız en iyi şeylerden bazıları Kopenhag şehir merkezinin dışında keşif yapmaktı. Sanattan hoşlanmasanız bile, Louisiana Sanat Müzesi'ni ziyaret etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çünkü burası doğanın içinde modern sanatı barındırmak için yapılmış eşsiz bir alan. Alan, okyanusun hemen yakınında, gerçekten doğal. Ayrıca, göl ve ağaçların manzarası ise harika. Bir başka harika günlük geziyi ise Danimarka'daki Kronborg Kalesi olarak adlandırılan Hamlet Kalesi için yapabilirsiniz. Kalenin içini görmeyi ve kalenin mahzeninde bulunan Holger the Dane'yi keşfetmeyi çok seveceksiniz.

Kopenhag'da fazladan zamanınız varsa Malmo ve İsveç'e günlük gezi de yapabilirsiniz.


İşte mükemmel mimarisi, doğası ve soğuk havasına rağmen cana yakın insanları ile sıra dışı bir şehirdir Kopenhag. Avrupa' ya yolun düşerse, bu güzel şehri gezmeden kesinlikle eve dönmeyin. Çok şey kaçırabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Yeni gördüm senin bu blogunu :) Tabi ki takibe aldım :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel yorumunuz için tsk eder, her zaman beklerim hocam

    YanıtlaSil
  3. blogunuzu yeni keşfettim ve sizi izlemeye aldım sizi de bloguma bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Kopenhag'a hayran kalmıştım. Yazınızı okurken bir tur daha atmış oldum:) Hayatımda bu kadar bisikleti bir arada görmemiştim daha önce. Yazılarını takip edeceğim.

    YanıtlaSil