Harikalar Diyarı Hallstatt

Hallstatt


Hallstatt Avusturya’ nın Salzkammergut kentinde bulunan küçük bir kasabadır. Göller Bölgesinde bulunmasının ayrıcalığını doğa güzellikleri ile misafirlerine yaşatmaktadır. Ayrıca Avrupa’ nın eski yerleşim alanı olmasından kaynaklı da mimari yapısında bozulmalar olmamış ve korunmasına dikkat edilmektedir.

Sessiz ve sakin bir yerleşim yeri olmasıyla dikkat çekmektedir. Stres atmak ve hem tarihi hem de doğa güzellik dokusunu bir arada yaşamak için bir hafta sonu geçirmek amacıyla küçük kaçamaklara açık bir yerdir. Kendini şımartmak isteyen herkesin uğraması gereken tatlı ve sevimli bir kasabadır.



Gezilecek yerler


Kemik Evi, meşhur kilisesi ve göl evleri gezilecek alanlar arasına girmektedir. Kemik evinin tarihi geçmişi kişileri ürkütse de bir yandan cezbettiği için özellikle bu yerleri görmeye gelen kişi sayısını oldukça artırmıştır.

Kasaba iki saatte gezilerek bitecek bir yerdir. İki saatte araba ile yürüyerek ise, bir gününüzü burada geçirebilirsiniz. Kasabada yapılması gereken aktivitelere de bir gün ayırmak isterseniz; 2 gün kasabada kalabilmek için ideal bir gün sayısıdır. Mayıs ve ekim aylarını kapsayan süreçte kasaba araç trafiğine kapatılmaktadır. Bunun nedeni fazla miktarda gelen turisttir. Yüzölçümü küçük olması nedeniyle araçlar da kasabanın dokusuna zarar vermektedir. Tuz mağaraları ve buz mağaralarını da kışın gittiğiniz takdirde, göller bölgesinde görmeniz mümkün.



Yemek


Kasabada Avusturya yemeklerinin çoğunu bulabilmek mümkündür. Fakat Salzburger Nockerl bölgenin özel yemeğidir. Buraya gidecek olanların yemesi tavsiye edilir.

Hallstatt’a Türkiye’den Nasıl Gidilir?


Türkiye’ den Hallstatt’ a gidebilmek için Münih’ e uçak ile geçerek oradan araba kiralayıp Hallstatt’a geçiş yapabilirsiniz. Bunun dışında Münih üzerinden gitmek istemezseniz Salzburg’ a da uçak ile geçip oradan araba kiralamanız mümkündür. Münih – Hallstatt arası araba ile 3 saate yakın, Salzburg– Hallstatt arası da bir buçuk saate yakın sürmektedir. Fakat Münih’ e daha sık uçuş olduğu için genellikle tercih edilen güzergah Münih üzerinden olmaktadır.

İlginizi Çekebilir : Kopenhag Gezi Rehberi

Ankara’ san Münih’ e ; İstanbul’ dan da Viyana’ ya sıklıkla uçak seferi olmaktadır. İstediğiniz an istediğiniz yöntem ile Hallstatt kasabasına gitmek oldukça kolaydır.

Hallstatt’ ta Kalınacak Yerler


Hallstatt’ ta kalmak isteyenler genellikle göl evi manzarasını tercih etmektedirler. Fakat dik bir tepe olduğu için hemen hemen her ev ve her otel gölü görebilir seviyedir. Bu nedenle göl knarında bulunan misafir evleri, oteller ya da pansiyonlarda kalınabilir. Her bütçeye uygun nitelikte kalınacak yer bulmak mümkündür.

Hallstatt’ ta Ulaşım


Hallstatt’ a insanlar manzarası için gitmektedir. Gece hayatı ya da alışveriş yapılabilecek bir AVM’ ye sahip değildir. Bütün gün doğanın güzelliklerinin tadını çıkarmak amacıyla göl kenarında ya da geniş sokaklarda yürüyerek şehri gezmek mümkündür. Ulaşım yönü ile şehir dolaşarak ya da daha uzak mesafelere araba kiralayarak gezilebilir.

İlginizi Çekebilir : Artvin Gezilecek Yerler

Bilindiği üzere Hallstatt instagramdaki ünlü fotoğrafları ile tanınmış ve birçok turistin akınına uğramıştır. Doğa güzellikleri ve yapısındaki mimari güzellik nedeniyle sakin huzurlu bir ortam arayanların sıklıkla tercih ettiği bir yer olmuştur. Yürüyüş yolları ile meşhur olan kentte; trekking aktiviteleri yapmak mümkün. genellikle 1.5 – 2 saat süren yürüyüş yolları ve trekking aktiviteleri ile doğayı sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir yerdir. Bunun dışında şelaleleri de oldukça fazladır. yürüyüş aktiviteleri yapılırken de yollar şelalelerin arasından geçtiği için hem spor hem de keyifli dakikaları bir arada yaşama olasılığı sunmaktadır. Güzel ve görülmeye değer olan bir yer olduğu için sosyal medyada sıklıkla reklamı yapılmaktadır. Bu nedenle dünya üzerinden çok sayıda turist akınına uğramıştır. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında bu küçük kasaba çok kalabalık olmaktadır. Tavsiye olarak verebileceğimiz gidiş zamanı kış ayları olabilir. Hem doğa güzelliğinin ayrı bir boyutunu yaşarken hem de kasabada insan seli olmamasından dolayı yaptığınız seyahatin keyfine varacaksınız.

13 yorum:

  1. Bravo yine farklı bir mekan yine hoş bir içerik yazısı :)

    YanıtlaSil
  2. Avusturya'nın şirin kasabası Hallstatt hakkında bilgi verdiğiniz için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. Hakikaten harikalar diyarı gibi. Yalnız daha fazla görselin kullanılmasını isterdim. Böyle yerleri sadece resimle bile anlatmak mümkün. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Hallstatt o kadar güzel ve yemyeşil ki gerçekten harikalar diyarı gibi görünüyor. Keşke imkanım olsa ve gidebilsem, o mükemmel doğada zaman geçirmek harika olabilir.

    YanıtlaSil
  5. Ya sizle bilmediğim yerleri keşfediyorum çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, facebook etkinliğinden geldim. Güzel ve benlik bir blogunuz var severek takibe alıyorum bende beklerim bloguma sevgiler... :)))

    YanıtlaSil
  7. Herkese güzel yorumlarınız için ayrı ayrı tsk ediyorum selam ve sevgiyle kalmanız dileğiyle

    YanıtlaSil
  8. Avusturya tam da yaşanılası, olağanüstü bir ülke. Umarım bir gün Hallstatt dahil Avusturya'nın tüm güzelliklerini görme fırsatımız olur. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam inşallah en kısa zamanda gidip görürsünüz. Muhteşem bir yer görülmeye değer bir yer. Güzel yorumunuz için tsk ederim

      Sil
  9. Avusturya deyince aklıma bizim blog yazarı arkadaşımız Derya geliyor :) Gidip oraları görebilmek ne güzel olur.Ben de nisanda İspanya'ya gitmeyi planlıyorum :)
    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Ama Derya arkadaşımız çok haklı görülmesi gereken bir yer. Sizde ispanyada güzel vakit geçirirsiniz umarım sevgiyle yorum için çok tsk ederim

    YanıtlaSil
  11. Avusturya çok güzel ama buraya gitmedim. Viyana ve civarını gezip başka ülkeye geçmiştik. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. En kısa zamanda burayı da gezersiniz inşallah güzel yorumunuz için tsk ediyorum

    YanıtlaSil