Artvin Gezilecek Yerler

Artvin Hakkında Kısa Bilgiler


Artvin ülkemizin en doğal en yeşil ve tarihi güzellikleri ile bilinen şehirlerinden birisidir. Eğer yolunuz Artvin’e düşer ise yeşil manzaraya karşı ve doğayla iç içe konaklama imkanı sağlayabilirsiniz. Gezip görülecek tarihi ve insanın ruhunu dinlendiren doğal güzellikleri oldukça fazla olan bu şehirde birbirinden farklı göreceğiniz yerler bulunmaktadır.



Mençuna şelalesi


Havası, doğası ile insanı kendine hayran bırakan eşsiz bir güzelliğe sahip olan Mençuna şelalasi Artvin’in en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir. Mençuna şelalesinde tarihi köprüler çeşitli bitki örtüleri bulunmaktadır. Mençuna şelalesi’nin en şiddetli aktığı zaman karların eridiği nisan mayıs aylarında olmaktadır.

Yıldız Gölü


Dağ sularının birleşmesiyle oluşan efsane bir göl olan Yıldız gölü yazın sıcak günlerinde serinlemek için oldukça iyi bir yerdir. Suyun soğukluğu içinde durulmayacak kadar fazla olduğu da unutulmamalıdır. İnsana huzur veren bu gölü oturup izlemek bile insanları rahatlatmaktadır.

Karagöl Sahara Milli Parkı

Artvin’de yapılan Sahara Pancarı şenliklerini duyduysanız eğer işte o şenliklerin yapıldığı yer burasıdır. Doğal ortamın yanı sıra yanından akıp geçen Laşet deresi oraya ayrı bir güzellik katmaktadır. Bu ortam kamp yapmak içinde oldukça uygundur. Tertemiz havasıyla ziyaretçilerini bekleyen Karagöl sahara milli parkı Artvin’de gidilecek en güzel yerlerden birisidir.


Cehennem Deresi Kanyonu

Çok fazla bilinmeyen bu kanyon en görülesi yerlerden bir tanesidir. Bu kanyon dünyanın ender kanyonlarından birisidir. Her bir noktası ayrı bir güzelliği temsil eden bu kanyonu mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Karçal Dağları

Gürcistan sınırlarına kadar uzanan bu ihtişamlı dağ zinciri Karçal dağı olarak isimlendirilmektedir. Trekking sporunun tutkuluları için ilk adres olan Karçal dağları biyolojik olarak ülkemiz açısından oldukça önemli bir konumdadır. Bitki türlerinin en iyi örneklerine de bu dağlarda rastlamak mümkündür.

İlginizi Çekebilir : Ankara’ya Ulaşım ve Konaklama

Beyazsu Yaylası

Karadeniz’in muhteşem doğasında bulunan beyazsu yaylası Artvin’in borkça ilçesinde yer almaktadır. Birçok keşif noktası bulunan bu yayla Karçal dağlarının eteğinde sizleri beklemektedir. Yaylada bulunan bir kayadan köpürerek fışkıran su sayesinde beyazsu adını alan yayla sizlere solunmaya değer bir hava sunmaktadır.


Ortacalar Çifte Köprü

Artvin ilçesine bağlı ortacalar da bulunan bu köprü ilk ziyaret noktalarından biri haline gelmiştir. Merkeze oldukça yakın olan bu köprü de eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz. Tahminen 700 yıllık bir köprü olduğu öne sürülen ortacalar çifte köprüde birbirinden eşsiz anılar bırakabilirsiniz.


Portra Manastırı

Gelelim tarihi yerlere. Sizlerde tarihi yerleri gezip görmeyi seviyorsanız ve yolunuz Artvin’e düştüyse eğer mutlaka portra manastırına uğramalısınız. Bu manastır 896-918 yıllarında inşa edilmiştir. Tarihten günümüze kadar gelen kalıntılar görülmeye değerdir.


Satlel Kalesi

Sizlere unutulmaz tarihi bir Karadeniz turu sunan Artvin, yerli yabancı herkesin görmek istediği Satlel kalesi ile de sizleri buluşturmaktadır. Satlel kalesi söğütlü köyünde bulunmaktadır. Bu kale Bagrat krallığı tarafından moloz taşlarından inşa edilmiştir. Evliya çelebi seyahatname isimli kitabında bu kaleden bahsetmiştir. Oldukça eski olmasına rağmen mutlaka görülmesi gereken yerlerden birisi bu kaledir.


Tibeti Kilisesi

Artvin’in Şavşat ilçesinde Cevizli köyünde yer alan bu kilisenin tarihi tahminen 899-914 yıllarına kadar uzanmaktadır. Bu kilisenin çatısının her bir noktasında koç heykeli bulunmaktadır. Tibeti kilisesi o zamanlarda dini bir merkezi halinde olduğu söylenmektedir. Kilisenin içinde havari figürlerde en çok dikkat çeken unsurlardan birisidir.

İlginizi Çekebilir : Artvin-Borçka Turu

Otingo Kaplıcası

Tüm ülkede şifası ile adını yayan Otingo kaplıcası 300 yıllık bir şifa kaynağıdır. Turistlerin uğramadan gitmediği Otingo kaplıcası merkeze 8 kilometre uzaklıktadır. Bu kaplıcanın suyunun romatizma ve halsizliğe iyi geldiği söylenmektedir.

9 yorum:

  1. Cok güzel karadenizin her köşesi.. otingo kaplicasini yeni duydum. Tesekkurler yine guzel bir tanıtım olmuş

    YanıtlaSil
  2. Türkiye'nin taşı toprağı altın hangi ili gezmeye gitseniz gez gez bitiremezsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum öyle muhteşem varki Türkiyemizin gezmekle bitiremeyiz. Yorumunuz için tskler

      Sil
  3. Merhaba, Değerli Blog Arkadaşım; İnsana Davet sitesinde "Blog Keşif Etkinliği ve Önemli Duyuru" başlıklı yazımızda size de yer verdik. Hemde önemli bir duyuru içeriyor... Bakmak isterseniz beklerim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  4. Trabzon’a kadar geldim, ilk fırsatta görmek istediğim yerlerin başında geliyor Artvin ;) Güzel bir yazı olmuş, tebrikler...

    YanıtlaSil
  5. En kısa zamanda ziyaret edersiniz inşallah Tahsin hocam ayrıca güzel yorumunuz için tsk ederim

    YanıtlaSil
  6. Ülkemizin her köşesi birer cennet ama kıymetini bilmiyoruz maalesef
    Tanıtım İÇİN teşekkür ediyorum Artvin’e hiç gitmemiştim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle güzel yorumunuz için tsk ediyor ve en kısa zamanda Artvini ziyaret edersiniz umarım inş.

      Sil