Artvin-Borçka Turu

Artvin-Borçka

Karagöl ile özdeşleşen Borçka harika doğası ile pek çok ziyaretçinin ilk tercihlerinden oluyor. Doğu Karadeniz'de bulunan bu bölge vadileri ile oldukça güzel kareleri vadediyor. Artvin Hopa tarafında bulunan bu bölge Çoruh nehrine de komşu durumdadır. 1928 senesinde Türkiye'nin bir ilçesi haline gelmiş durumdadır. Genel olarak bu bölge yer alan ahşap evleri ile dikkat çekmektedir. Eldeki verilere göre bu evler Ruslar döneminden kalmaktadır. Yeşil bir ortam olmasına rağmen tarım için elverişsiz bir ortam olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla bu bölge daha çok turizm ve ekonomi ile geçim sağlamaktadır. Eğitim oranı bu ilçede oldukça yüksektir aynı zamanda fındık ve çay üretimi de oldukça fazladır. Borçka, Artvin içinde yer aldığı için Artvin tur paketi alarak bu bölgeyi gezmeniz mümkün. Tur fiyatları ise 1200 ile 2000 TL arasında yer almakta.


Artvin-Borçka Turu

Borçka, Artvin bölgesinin en büyük turist noktalarından birisi olarak biliniyor. Özellikle mimaride yer alan ahşap detaylar herkesi kendine hayran bırakıyor. Bölgede bulunan milli park ise tam olarak 368 hektar alana sahip. Borçka ziyaretçileri için olmazsa olmaz ise göl oluyor. Göl ve eşliğindeki harika manzara huzur isteyen, şehir gürültüsünden kaçanlar için ideal bir ortam. Artvin'de iki adet Karagöl var. Bunlardan birisi Şavşat'ta iken diğeri Borçka'da yer alıyor. Bu göle kendi araçlarınız ile gelmeniz oldukça kolay. Üstelik bu göl etrafında çeşitli tesisler hatta çocuklar için oyun parkları bulunuyor.

ilginizi Çekebilir : Artvin Gezilecek Yerler

Karagöl Aktiviteleri

Borçka Karagöl'de ailece ya da bireysel olarak kamp yapılabilir.

Gölde sandal keyfi yapılabilir.

Doğa yürüyüşü aktiviteleri yapılabilir.

Fotoğraf çekimleri yapılabilir.


Artvin-Borçka Turu

Bu göl ziyaretine giderken yanınızda yağmurluk götürmeniz sizin için avantaj sağlayacaktır.




Konaklama İmkanı

Konaklama imkanı ise şu şekildedir; göle hemen hemen 5 ile 10 km arasında çeşitli pansiyonlar bulunuyor. Pansiyonlar arasında en iyiler dere pansiyon, lamazi pansiyon gibi mekanlar örnek olabilir.


Borçka Kamp Alanı

Göl etrafında birçok pansiyon imkanı bulunuyor. Ancak pek çok ziyaretçi bu kamp alanlarında tatil yapmayı tercih ediyor. Tabiatın içinde bu kamplar ile çadır keyfi gerçekleştirebilir eğer çadırınız yok ise çadır kiralayabiliriz. Parkta bulunan tesislerde tuvalet ihtiyacını gerçekleştirebilirsiniz.


İstenen kamp ücretleri şu şekildedir;

Eğer çadır sizin ise 30 TL.
2 kişilik çadır kiralama 60 TL
3 kişilik çadır kiralama ise 80 TL olmaktadır.

Artvin-Borçka Turu

Tabiat Parkına Giriş

Borçka'nın meşhur tabiat parkına eğer araç ile girecekseniz belli bir ücret ödemeniz gereklidir. Ücret miktarı giriş aracına göre değişiklik gösterir, bunlar ;

Motosiklet ile 8 TL

Otomobil ile 11 TL

Minibüs ile 30 TL olmaktadır.


Borçka Nerededir?

Artvin'in bir ilçesidir. Artvin'e 60 km uzaklıkta yer almaktadır. Borçka'ya ulaşım imkanı oldukça elverişlidir. Asfalt yollardan çok rahat bir şekilde ulaşım sağlanır.

Gezilecek Yerler

Muratlı Cami

Borçka köylerinden birisi olan Muratlı köyünde yer almaktadır. 1846 senesinde yapılan bu cami ahşap işlemeler ile oldukça dikkat çekmektedir. Bu cami mutlaka görülmesi gereklidir.

Beyazsu Yaylası

Borçka'ya bağlı olan Beyazsu yaylası merkeze 50 km uzaklıkta yer almaktadır. Karçal dağlarının manzarasında yeşil görüntüsü ile görenleri adeta büyülüyor. Beyazsu yaylasında yayla girişi kısmında kayadan beyaz köpükler ve sular çıkmaktadır. Bu eşsiz görüntü herkesi hayran bırakan cinsten.

Maral Şelalesi

Camili köyünde yer alan Maral şelalesi yeşil bir ormanın içerisinde bir kayanın üzerinden akmaktadır. Yaklaşık olarak 30 metre yüksekten aşağı akmaktadır. Serin suların tadını çıkarabilir hatta doğa yürüyüşü yaparak doğanın huzuru ile baş başa kalmanız mümkün.

9 yorum:

  1. Lütfen bu kadar güzel tanıtmayın gidemiyorum içim yanıyor!!!
    AMA Gönülden ellerine saglık sonuna kadar okuyorum tüm yazılarınızı

    YanıtlaSil
  2. tsk ederım guzel zıyretınız ve guzel yorumunuz ıcın elımden gelenı yapıyprum okurlarımız ıcın sızde begenmıssenız ne mutlu bana hocam eyvallah

    YanıtlaSil
  3. harika bir tanıtım olmuş sezer bey türkiye de gitmediğim 2 il var biride artvin ama eğer şartlar müsait olursa ilk gideceğim yerler arasında teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilerim ki. En. Kısa zamanda gider ve en güzel tatili yaparsınız orada. Güzel yorumunuz için tsk ederim saygılar

      Sil
  4. Gölde sandalla gezmekk istiyorumm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok iyi fikir bencede çok ama çok iyi olurdu sandalla gezmek bende inşallah en kısa zamanda bunu yaparsın Bende en çok kamp kurmayı istiyorum harika olurdu bence güzel yorumunuz için tsk ediyorum sagolun efendim

      Sil
  5. Artvin Borçka hep itmek ve kamp yapmak istediğim yerlerden birisidir.Çok bilgilendirici oldu...

    YanıtlaSil
  6. Canım memleketimin her yanı cennet gibi, çok teşekkürler tanıtım için.

    YanıtlaSil