Ankara’ya Ulaşım ve Konaklama

Büyük şehirlere seyahat ulaşım açısından avantaj sağlıyor. Ankara’ya ulaşım her türlü araçla mümkündür. Şahsi arabanızla gitmek istersen batıdan ve doğudan iki girişi de direkt olarak şehir merkezlerine bağlanıyor. Ayrıca şehir içinden de farklı çıkış noktalarıyla çevre yolu kullanılabiliyor. Uçak tercih etmek isterseniz, merkeze biraz uzak kalabilirsiniz. Ama hava yolu servisleri Kızılay’a ulaşım için, hava alanı önünden servis sağlıyor. Yarım saat içinde merkeze ulaşmış oluyorsunuz. Yakın illerden seyahat edeceksin, ilinizde şehirleri arası istasyon bulunuyorsa tren tercih etmeniz daha rahat olacaktır. 2 ayrı durakta, direkt olarak merkeze bağlı istasyonlardan birinde inebilirsiniz. Aynı şekilde otobüs garı olan A.Ş.T.İ ulaşımın en rahat olduğu diğer seçenektir. Hemen önünde otobüs, minibüs ve taksi imkanı bulunuyor.


Ankara’da nerede kalınır dersiniz, semt çok önemli diyebilirim. Kaliteli oteller Çankaya ve Kızılay çevresinde bulunur. Ulus otelleri daha çok pansiyon tarzında ve semtin sıkıntı verebilecek olayları yüzünden tadınız kaçabilir. Özellikle ailecek konaklama yapacaksanız Ulus civarında ucuz otel bulmaktansa daha kaliteli yerleri tercih etmelisiniz. Bana ekonomik konaklama gerekiyor derseniz günlük kiralık evler tavsiye edebilirim. Ama bunun içinde yine semt tercihi çok önemlidir. Nezih semtler daha konforlu konaklama sağlayacaktır.



Ankara’da Ne Yenir?

Ankara’da ne yenir nerede yenir diye düşünenlerdenseniz sizi böyle alabilirim. Ankara mutfağı tahmin ettiğinizden daha zengin olabilir. Özellikle et yemekleri konusunda tadı damağınızda kalacak lezzetler tadacağınızdan eminim.

Ankara’da ne yenir diyenler için ilk tavsiye kesinlikle Ankara tavası olacaktır. İri arpacık soğanları, yumuşacık pişmiş eti ile Ankara tavasını diğer et yemeklerinden ayırabilirsiniz. Genellikle arpa şehriye pilavı üzerinde servis edilir. Bu da alışmış lezzetlerden ayıran bir özelliğidir.

Beypazarı güveci, et ve pilavın muhteşem uyumunu tadabileceğiniz ender lezzetlerden biridir. Et, pirinç ve diğer malzemeler güveç içinde çok uzun süre pişiriliyor. Servis edildiğinde ise hem kokusu hem görünüşü ile cezbedici bir yemek oluyor. Eğer imkanınız olursa bunu yerinde, Beypazarı’nda yemenizi tavsiye ederim. Ayrıca oraya kadar gitmişken Beypazarı kurusu alabilirsiniz. Kuru bir ekmek diye tabir edebileceğimiz lezzetli bir çay ikramıdır. Genellikle çaya banıp ya da yanında ısırarak yenir. Çayla ıslatıldığında lezzeti kat kat artan bir atıştırmalıktır.

İlginizi Çekebilir : Ankara'da Gezilecek Yerler

Ankara döneri şimdiye kadar yediğiniz en lezzetli döner olabilir. Bir döner ne kadar farklı olabilir demeyin. Diğer dönerlerden farklı olarak içerisinde kıyma bulunmuyor. Hafif ateşte uzun sürede pişiyor ve kesildiğinde tane tane açılıyor. Ekmek arası istediğinizde ise dönerin yanında sadece soğan koyuluyor. Peçenek Döner en meşhur dönercilerden biridir. Ailecek keyif alabileceğiniz nezih bir ortamdır.

Kokoreç bilinen bir yemek olsa da Çiftlik’te farklı bir tadı var. Kışın gittiğinizde sobanın başında nostaljik bir ortamda kokoreç keyfi yapabilirsiniz.Ciğer ise denince akla Dönerci Apo gelir. Ankara’da kime sorarsanız sorun size bu mekanları tavsiye edecektir.

Ankara cafe kültürü olarak gözde mekanlara sahiptir. Arkadaşlarınızla birlikte çok keyifli vakit geçirebileceğiniz birçok yer vardır. Papazın Bağı kahvaltı yapabileceğiniz ya da ağız tadıyla kahve içebileceğiniz hoş mekanlardan biridir. Gölet içinde yüzen sevimli ördekler ve şehrin içine gizlenmiş yemyeşil bir bahçedir. Bulundunuz zaman içinde vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder