Balkanlar'ın Görülmesi Gereken En Güzel Yerleri


Avrupa gezginzadeler tarafından tercih edilip,  en çok gezilen yerlerden olan  Balkanlar rotası oldukça popüler durumda olup Geçtiğimiz yıllar çıtasını yükseltip tatilcilere oldukça güzel bir tatil geçirmelerini sağlıyor. Balkanların tarih kokan sokak ve caddeleri birbirinden harika tarihin izleri olan Orta Çağ'a götürüp sizleri mest edip anı yaşatacak türde . Bu yazımda sizlere Balkanlar'ın en muhteşem gezilecek yerlerini sizlere burada aktaracağım. Her insan hayatında bir kez Balkanlar gezisi yapmalı bence.

Pelumbasi Arnavutluk
Balkanlar gezisinin görülecek yerlerden Arnavutluk'ta cennet sayılacak türden yerler varki insanın aklını alacak türden. Muhteşem guzellikteki Pelumbasi köyünün manzaraları bir harika. Arnavutluk'tan 1 saat uzaklıktaki bu dillere destan köyü muhakkak görmeniz lazım. Macera severler için biçilmiş kaftan olan Pelumbasi köyünde görmek isteyeceğiniz harika dağlar, nehirler yemyeşil alanlar mevcut. Ayrıca mağaraları gezerken kendinizi ap ayrı bir dünyada hissedeceksiniz.

Belgrad Sırbistan
Son zamanda tatil severler için değişik aktiviteler ile gündemde kalan Sırbistan'ın başkenti Belgrad, muhakkak görülmesi gereken başkentlerden bitanesi. Başkent'in Harika meydanında gezerken zamanın su gibi akıp geçtiğini anlamayacaksınız. Şehirde yapmanız gereken iki şey daha var mesela şehrin tarihi yapılarını gezip gece hayatı mekanlarına göz atabilir ve eğlenebilirsiniz. Belgrad'daki Sırp mutfağının oldukça lezzetli yemeklerine bayılacak müthiş atmosferine hayran kalacaksınız. Belgrad'daki Hoşuna gidecek bir aktivite daha ise Tuna Nehrinin up uzun  şaşalı manzarası boyunca bisiklet pedallayın harika keyif alacaksınız.


Zagreb Hırvatistan
Balkanlar'ın gezilesi yerlerden biri daha olan Hırvatistan'da Zagrep'ten ayrı gezilecek onca güzel görülmesi şehirler olan Split, Zadar ve Dubrovnik gibi harika yerler bulunuyor. Bu şehirler ziyaretçilerini bekliyor. Bir çok harika alışveriş merkezi olan şehirde birbirinden dilediğiniz gibi alışveriş yapıp farklı lezzetleri tadabilirsiniz. Zagrep'e gidecek olanlar şehir hayatını severler için uygun bir gezi planı. Avrupada ünlü olan Kırık Kalpler Müzesi  ( Museum of Broken Relationships), ziyaretçilerini hayrete sokabilecek nitelikte bir güzelliğe sahip mum ışığında dua edenleri gördüğünüzde bir duygusallık kaplıyor insanın içini. Jarun Gölü'nün güzelliğini gölün yemyeşil gezi alanlarını görmek isteyen gezginler Lenuciheva, potkovaya gitmeniz gerekiyor.


Bled Slovenya
Slovenya'nın kuzeyinde olan Bled, Balkanların gezilecek harika yerlerinden. Bled gölü kıyısında güneşin batışını izlemek, harika bir tatilin başlangıcına imza atıyor. Yeşil ve mavi tonlarında olan gölde tekne gezisi, balık tutma aktiviteleriyle birlikte yüzmek isteyenlerede keyifli vakit geçirmelerini sağlayıp, göl boyuncada harika manzara eşliğinde keyifli bir yürüyüş yapılacak yer. Ayrıca genç çiftler için oldukça romantik olan Bled balayı için burayı seçebilir harika bir tatil geçirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder