İtalya' nın Orta Çağ kokan harika koyleri

Romantizmin en üst düzeylerde yer alan italya'da birbirinden harika görülmeye değer ve bir o kadarda renkli bir cok köy bulunuyorki tahmin edemezsiniz. Köyleri buraya yazarken hangi köyü yazayım diye çok zorlandım diyebilirim.  Avrupa köy yaşantısını  İtalyan kültürünü merak edenlere gelsin bu yazım. Bence italyanın bu muhteşem köylerine göz atabilirsiniz.

Menaggio
İtalya köyler tanıtımına ilk sırayı Menaggio' ya veriyorum.
Yok dedirtecek kadar güzel olan bu muhteşem köy turistler' in vazgeçilmezi halinde. Bu enfes doğa harikası köyde  bir çok etkinlik mevcut doğa yürüyüşü, çeşitli spor alanları ve golf severler için harika yerler bulunuyor. Menaggio tarihi yapısı ile ziyaretçilerini büyüleyip tam bir tatil ziyafeti sunuyor. Ayrıca köyde çeşitli festivalleri izlemeniz mümkün. Deniz manzaralı evleri, sıcak kanlı köylüleri ile sıcak sohbetler edebilirsiniz.

Montone
İtalyan'ın Perugia ilçesinde olan Umbria bölgesinde bulunan Montene köyünün endüstrisi ileri düzeyde gelişmiş bir yerdir. İtalyan'ın güzel köyler arasından ilk sıralarda bulunan Montene köyü görülmeye değer bir yer. Bir gün İtalya' ya yolunuz düşerse muhakkak görülmesi gereken yerlerden biri. Ormanın içindeki harika tonlardaki  rengarenk evleri ile sizi harika bir tatil geçirmeniz için ağırlamayı bekliyor.


Alberobello
Deniz kıyısına çok yakın olan bir bölgede konumlanan Alberobello köyü, Trulli' si ile ün kazanmış. Trulli bazı çatılara konulan ad. Bu harika yapıların çatıları köye o kadar muhteşem bir görsel sunuyorki görenleri büyülüyor. Bu harika köy UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alıyor. Köye ulaşım biraz zor araç kiralayıp gitmek bile çözüm değil. Bu köydeki tercih edilen ulaşım tren, tren ile gitmek en doğrusu.


Castelmezzano

İtalyan'ın güneyi Basilicata  bölgesinde olan Castelmezzano köyü, Potenza sınırları içersinde bulunuyor. Belkide bu köyün adını duymamış olabilirsiniz ama bu duymadığınız köy gezilecekler listesinin en başında yer alıyor. Gezginler buranın mistik, muhteşem havasına esir olup köyden ayrılırken ruhlarını buraya bırakıp öyle gidiyorlar. Castelmezzano' da şarapların tadı bir harika tadlarına doyamayacaksınız. Köyde eğleneceğiniz çok sayıda festival mevcut eğer  denk gelirseniz çok güzel zaman geçirmiş olacaksınız. Ayrıca dağcıların ilgisini çekecek bir başka etkinlik ise dağ  tırmanışları Castelmezzano dağlarına tırmanmak ayrı bir güzellik katıyor.


Positano
İtalyan'ın insana huzur veren köylerinden olan Positano Köyü, İtalyan'ın Amalfi kıyısında. Görülmeye değer  bir limanı olan Köyde, dar yolları ulaşımda biraz sıkıntı yaşatıyor olsada Positano köyünü herşeye rağmen görülmeye değer. Köyde bulunan 10. Yüzyıldan kalma Duomo' yu muhakkak görün.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder