Trondheim-Norveç Gezi Rehberi

Trondheim bilindiği üzere Norveç'in 3. Büyük şehri olup aynı zamanda ülkenin en eski şehirlerinden birisi.


Vikingler yıllarında Trindheim ticaret merkezi olarak görev yapan şehir 1217' yılına kadarda Norveç' in başkenti kalmıştır. Şehir hem alışveriş hem kültür açısından gelişmiştir. Ayrıca şehrin yerli insanları güleç yüzlü cana yakın olduklarından şehir harika bir hal alıyor. Şehirdeki kayak mevsimi, ziyaretçilerine harika bir tatil geçirmelerini sağlıyor. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazımı okumaya devam edebilirsiniz.

Nidaros Katedrali
Nidaros Katedrali; Kral Olav kyrre tarafından  (1066-93) yıllarında Aziz Olav'ın mezarı üzerine inşa edilmiştir. Katedral, İskandinavya'nın en görkemli kilisesilerinden biri olarak ilan edilir.
Katedral şehrin en şaşalı en gözde turistik alanlarından biridir.
Krallar bu bu görkemli katedralda vaftiz edilip ve buraya gömülmüşler. Norman mimarisinden esinlenip inşa edilen bu katedralda  1814'ten itibaren krallara taçları Nidaros'ta takdim edilmiştir.

Trondheim Limanı 
Trondheim'de neler yapabiliriz bir bakalım. Yapılacaklardan biri  Nidelv Nehrindeki şehrin kıyısındaki liman bölgesini ziyaret edip ardından nehrin kıyısındaki karşılıklı rengârenk sıralanan evlerin ahenkle dans eden güzellikleri sizi cezbedecek. En son olarak Trondheim' in deniz müzesini gezmeyi unutmayın derim.

Munkegata Caddesi
Şehrin gezinti için ayrılmış olan caddesi Munkegata, Trondheim Kadetrali' nin hemen yanında bulunan Ravnkloa' ya kadar gezerek gidebilirsiniz. Harika ağaç manzaralı olan bu caddede gezerken gün bitsin istemeyeceksiniz dolaşmaktan bıkmayacaksınız. Ayrıca birbirinden güzel mağazaları gezip guzel bir gün geçirebilirsiniz.



Archbishop's Palace and Museum
İskandivavya'nın en eski yapılarından  olan Orta Çağ Başpiskopos sarayı, örnek saraylardan olup Avrupa'nın en iyi korunan saray olarak kabul edilmiştir.
12. Yüzyıla kadar uzanan bu görkemli yapı Trondheim'in askeri olarak odaklanan direniş ve ordularının Müzeleri haline gelmiştir.
Saraya Nidaros Katedrali'nden bu saraya bazı heykeller getirilmiştir.

Pazar Alanı
Trondheim'in kurucusu olan Tryggvason'un anıtını bu meydana dikmişler. Ayrıca gezi için ideal bir yer olan bu meydan gezginler için ideal bir yerdir. Meydanda sekizgen şeklindeki sütün lar dikkat çekmektedir.

Stiftsgarden
1778'de Christine Scholler' in yardımlarıyla inşa edilen Stiftsgarden, Trondheim'lılar her zaman burayı Norveç' in kraliyet ailesine  konut olarak kullanmışlardır. Avrupa' nın en büyük ahşap saraylarından biridir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder