Marsilya-Fransa Gezi Rehberi


Marsilya Gezi Rehberi

 Güneydoğu Fransa’ da yer alan, Bouches du Rhone bölgesinin merkez şehri olarak da bilinen Marsilya, en son 2016 yılında yapılan nüfus sayımına göre 950.785 nüfusa ev sahipliği yapmaktadır. Fransa' nın en büyük ikinci kenti konumunda olan Marsilya aynı zamanda en köklü tarihe sahip en yaşlı şehridir. Pek çok farklı ırk ve kültürleri içinde barındırmasına sebep olarak da Güney Avrupa ve Kuzey Afrika arasında geçit görevi görmesi gösterilebilir. İklim olarak da yazları kurak ve sıcak, kışları ılık ve yağışlı diye bilinen Akdeniz iklimi yoğunluk ile görülmektedir. Eğer bu şehre gitmek için zaman konusunda kararsız iseniz ve sıcak havalar sizi bunaltıyor ise Temmuz ve Ağustos aylarında buraya gitmemenizde fayda var. Çünkü bu bölgede en sıcak aylar Temmuz ve Ağustos aylarıdır. Aslında Marsilya yılın 300 gününü güneşli geçirmektedir. Ancak özellikle bu iki ayda güneşin yakıcı sıcaklığı çekilmez bir hal alabilmektedir. Aynı zamanda kış aylarında da denize girmek mümkün değildir. Bu sebepten ötürü gidilecek zamanın çok iyi ayarlanması gerekir.

 Fransa’ nın bir şehri olan ve dolayısıyla da resmi dil olarak Fransızca kullanılan Marsilya’ da ulusal saat Türkiye’ den bir saat geridedir. Ayrıca resmi para birimi de Euro’ dur. Bütün bunların yanında gidenler tarafından çok beğenilen ve tavsiye edilen gezilecek yerlere de sahiptir Marsilya. Aşırı yoğunluğu ile bilinen, gitmeden en az iki üç ay önce rezervasyon yaptırmayı zorunlu hale getiren, üç- dört ve beş yıldızlı oteller de Marsilya gezisi esnasında en büyük yardımcınız olacaktır. Şimdi gelelim gidenleri adeta mest eden Marsilya’ nın gezilecek yerlerine:

1- ) Avrupa ve Akdeniz Medeniyetleri Müzesi: MUCEM ( Musee Civilations de Europe et de la Mediterraneé ) olarak da bilinen ünlü müzenin açılışını Fransa cumhurbaşkanı Francois Hollanda üstlenmiştir. Akdeniz kültürü hakkında bir çok etkinlik düzenleyen MUCEM, Akdeniz mutfağı da dahil olmak üzere Akdeniz hakkında pek çok konuda fikir sahibi olmasına yardımcı oluyor Marsilya yerel halkının ve turizmcilerinin.

2- ) Vieux Port: Halk arasında eski liman olarak da bilinen bölge tekne turları yaparak keyifli zaman geçirebileceğiniz ve deniz mavisi ve doğa ile baş başa kalarak huzur bulabileceğiniz bir mekan. Bu yüzden olsa gerek sürekli çok yoğun ve hareketli bir yapıya sahip. Limanın kenarında hediyelik eşya dükkanları, restoranlar, kafeler, barlar ve butik dükkanları sıralanmış durumda.

3- ) Notre Dame de la Garde: Tarihi kilise, sahip olduğu zengin mimarisi ile görenleri adeta büyülüyor. Ayrıca kilise, Marsilya' nın en yüksek tepesinde yer aldığı için fotoğraf çekmek ve anılarını biriktirmek isteyenlere oldukça güzel kareler sunuyor.

4- ) La Cenabiere: Şehrin en kalabalık ve en ünlü caddesi olan La Cenabiere, alışveriş mağazalarına ve hediyelik eşya dükkanlarına ev sahipliği yapıyor. Vieux limanından Reform Kilisesi’ ne kadar uzanan cadde aynı zamanda araç trafiği olarak da son derece yoğun.

5- ) Musee Cantini: Gezmeye değer güzelliğe sahip Musee Cantini, şehrin en popüler sanat müzesi olarak biliniyor. Birbirinden ilginç sanat eserlerine ev sahipliği yapan müze, şehrin kültür birikimine çok büyük katkı sağlıyor.

6- ) Stade Velodrome: Özellikle futbol tutkunlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken stadyum, 1938 dünya kupası için inşa edilmiştir. Konik biçimli tavan yapısı ve köklü futbol tarihi ile göz doldurmayı başaran stadyum, günümüzde 60.000 kişinin üzerinde kapasiteye sahiptir.

7- ) Calanques National Park: Şehrin deniz turizminin merkezi olan doğa parkı, büyüleyici görüntüsü ile görenlerin büyük beğenisini toplamayı başarıyor. Yoğun orman dokusu ve oldukça keskin uçurumları bölgenin fotoğraf çekmek için tercih edilmesinde etkili oluyor.

8- ) La Vieille Charite: Esas olarak şehrin yoksul insanları için tasarlanan ve inşa edilen barınak, kendine özgü mimarisi ile adeta göz kamaştırıyor. Derin bir geçmişe sahip olan barınak aynı zamanda tarihten izler de taşıyor.

9- ) Abbaye Saint Victor de Marseille: Metal heykelleri, göz alıcı haşmeti ve kendine özgü duvar süslemeleri ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ünlü kilise, Marsilya' nın en çok ziyaretçi çeken mekanlarından biridir. Kilise, içine girince sizi her şeyi ile çok eski zamanlara götürür ve büyüleyici havası ile sizi etkisi altına almayı başarır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder