Brüj Gezi Rehberi


Brüj Gezi Rehberi
 Belçika’nın kuzeybatısında yer alan şehir orta çağ esintileri ile tam bir tarih havası veriyor. Arnavut kaldırımlı sokakları ile sizi büyüleyecek olan şehrin gezilecek her yerinde bir kültürel miras yatıyor. Brüj farklı çikolataları ve biraları ile ünlü olan bir kenttir. Bu yazıda ise gezme planları yapanlar için bir tatil rehberi anlatacağız.

 Grote Markt
 Şehrin merkezi olan Grote Markt farklı mimarisi ve renkli evleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Birçok tarihi yapının yanı sıra dükkânlar, kafeler ve restoranlar ile tam bir kültür şehri. Büyük meydan diye de anılan şehir, Rönesans ve Barok mimarisi ile şehre farklı bir hava katıyor. Heykelleri ve belediye binasıyla şehir tüm görkemi ile ışıldıyor. Brüj gezi rehberinize katmanız gereken bu yer sizlere unutamayacağınız bir anı yaşatacaktır. Ayrıca yılbaşlarında şehirde kurulan pazarlarda oldukça ilgi çekici hediyeler ve eşyalar bulunmaktadır. Sevdiklerinize buradan bir hediye alıp götürebilirsiniz.

Kutsal Kan Bazilikası
 Belediye binasının hemen yanında bulunan bu kilise göz alıcı detaylar ile bezenmiştir. Söylentilere göre kilisede Hz. İsa’nın kanı bulunmaktadır. Bu yüzden Belçika için önemli bir dini merkez niteliğindedir. Kiliseyi ziyaret etmek ücretsiz olup her yıl binlerce turist çekmektedir. Buraya 12 numaralı otobüs ile tren istasyonundan ulaşabilirsiniz. Gotik tarzda yapılan kilise vitraylar ve süslemeleri ile dikkat çekmektedir. Sizde Brüj gezi rehberinize farklı bir seyahat alanı eklemek istiyorsanız Kutsal Kan Bazilikasına uğramalısınız. Girişte ise bir adet küçük müze bulunuyor. Burada eski çağlardan kalma eserler sergilenmektedir.

Choco Story

 Çikolataları ile ünlü olan şehir, üretimlerini de kendisi yapmaktadır. Bu yüzdende şehirde bir çikolata müzesi olması o kadarda şaşırtıcı olmamalı. Çikolata sevmeyenlerin bile merak ettiği müze mutlaka Brüj gezi rehberinizde olması gerekiyor. Müzede çikolata tarihini anlatan bir film bile var. Çikolatanın kilogramı 35 Euro olmasına rağmen yüksek kalitesi buna değiyor. Yediğiniz zaman ucuz çikolatalar ile kaliteli çikolatanın farkını anlayacaksınız. Şimdi çikolatalar pek önemsenmiyor olabilir ama Belçika’da yıllar önce kakao çok değerliydi. Çikolatanın adım adım nasıl yapıldığını gösteren müze çikolata severler için bir cennet gibidir.

Minnewaterpark

 Brüj’un güney kısmında yer alan park, ağaçlarla çevrili ışıldayan bir yerdir. Ağaçlarla çevrilin olan Sevgi Gölü ise sevdiklerinizle beraber gidebileceğiniz güzel bir yerdir. Brüj’un dar sokaklarından ilerleyerek geldiğiniz bu yemyeşil doğa harikasına siz de çok bayılacaksınız. Doğaseverlerin mutlaka listesine eklemesi gereken bu yer temiz havası ile farklı bir his yaşıyorsunuz. Eğer oturup soluklanmak için bir yer arıyorsanız tam yerindesiniz. Rengârenk çiçekleri ve küçük köprüsü ile tam anlamıyla doğal bir şaheser.

De Halve Maan

 2005 yılından itibaren biracılık faaliyetlerini sürdüren De Halve Maan, hala aktif olan Brüj’ün merkezindeki tek aile bira fabrikasıdır. 45 dakikalık turlar ile bölgeyi güzel bir şekilde gezebilirsiniz. De Halve Maan, Brüj’ün en köklü bira fabrikalarındandır. Farklı renklerde ve tatlarda üretilen biraları tatmak için sizde burayı Brüj gezi rehberi listenize eklemelisiniz. Biracılık sektörüne farklı bir bakış açısı getiren firma ziyaretçilerine zevkli anlar yaşatıyor.

Frietmuseum

 Belki şaşırtıcı gelecek ama dünyadaki tek patates kızartma müzesi Fransızların iddiasına rağmen Brüj’dedir. Müzenin kurucuları olan, Cedric ve Eddy Van Belle’nin tuhaf müzelere karşı olan ilgilerinin bir göstergesi olan bu yer, iç aydınlatmalar ile görenleri büyülüyor. Zemin katta 10 bin yıl önce keşfedilen ilk patatesler ile ilgilide bir bölüm vardır. Farklılıkları sevenlerin vazgeçemeyeceği patates kızartma müzesini Brüj gezi rehberi listesine eklemenizi öneririz. Böylelikle geri döndüğünüzde anlatacak çok şeyiniz olacaktır. Geniş salonları sayesinde içerde rahatça dolaşarak diğer katlara asansör ile ulaşabilirsiniz.

Boudewijn Seapark

 Bir su parkı olan Boudewijn ile tatiliniz eğlenceli bir şekilde geçecek. Birçok oyun alanının barındıran park çocuğunuzu da düşünüyor. Aydınlatılmış yunus akvaryumu ile yunusları yakın bir şekilde görmenize olanak sağlayan yer sizi keşif yolculuğuna çıkaracaktır. Siz de burayı Brüj gezi rehberinize ekleyerek yunusların yanı sıra, denizaslanları ve farklı etkinliklerle tatilinizi canlandırabilirsiniz. Havuz gösterileri ve canlı orkestralar eşliğinde mükemmel bir zaman geçireceksiniz. 45 dakika süren şovlara bilet alarak gidebilirsiniz. Buz pistinde eğlenceli anlar geçirerek, tüm ailenizle bir yunus günü yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder