Lübeck Gezi Rehberi


Lübeck'te gezip görülecek yerler 

Kuzey Almanya'nın derin tarih izlerine sahip olan lübeck, baltık deniz'inin mühim liman kentlerinden biridir. Bir dönem Hansa Birliği'nin de önemli şehirlerinden di. Lübeck, 1300'lü tarihler arasında bazı önemli şehirler ile kıyaslanan muhteşem bir şehirmiş. 2. Dünya savaşı sırasında ağır bombardımana tutulan Lübeck, diğer Alman şehirleri gibi inşa edilip harika bir rönesans görüntüye bürünmüş ve şehrin tarihi dokusu uzun yıllar gecsede zarar verilmeyen  görülmeye değer muhteşem bir Alman şehri. Lübeck için Sizlere diyeceğim tek şey burada keşfedilecek o kadar yer varki gezerken doyamayacaksınız. Bende sizler için gezilecek yerleri buraya sıralayacağım.

Travemünde

Travemunde, Lübeck sahil kısmının önemli tatil bölgelerinden harika bir yerdir. Trave Nehri kıyısında olan bu harika bölge, Lübeck körfezi'nin ilgi çekici bir yer halindedir. Travmünde'nin tarihi 1187 yıllarına dayanıyor. Hansa zamanında Baltık ve İskandinav ülkelerine buradan feribotlar gidiyormuş. Lübeck plajı yerli ve yabancı turistler için ilginç bir yer olup 20' bin üzerinde turist ağırlayan doğa harikasi bir yerdir.

St. Petri Zu Lübeck 
St.Petri, olağan üstü bir manzaraya sahip, görülmesi gereken harika bir şehir. İkinci Dünya savaşi'nda  harabe haline gelen bölge  yeniden restore edilip harika bir görünüm kazanmıştır. 12. yüzyıldan günümüze kadar gelebilen Kilisede dış cephe restorasyonu bitmiş durumda olup iç cephede ufak restorasyon devam ediyor. Onarımı bitmek üzere olan Kilisenin kulesine çıkmak için asansör kullanılmakta. Kilise'nin kulesinden şehrin panaromik görüntüsünü elde edebilirsiniz. Kilise muazzam bir konumda olup gelen ziyaretçiler ibadetlerini yapıp sergilenen bazı sanat eserlerine göz atabiliyorlar.

Aziz Meryem Kilisesi
Lübeck'in dev ve görülmeye değer kilise'si olan Marienkirche' nin kulesi 125 metre civarında olup lübeck'in nerdeyse her yerini görebiliyorsunuz. Şehrin ortasında gökyüzüne uzanan bu harika kilise muhteşem bir görüntü sergiliyor etrafa gidenleri ne ziyaretçilerine.
700 yıl öncesine dayanan rönesans yapısıyla çevresine örnek olunacak bir kilise. Kilise'nin tarihi çan'ı ve çevresinin en büyük dini ibadet olarak Baltık'ların bu kiliseden sonra kendi ülkelerine aynısını yapmışlardır

Lübeck Rathaus

Lübeck seyahetinizde mutlak görmeniz gereken yerlerden biri olan Lübeck Rathaus insanın ruhunu dinlendiren doğasıyla Almanya'nın En güzel bölgelerinden biri
Şehirdeki belediye binasının yapımı 1230'lu tarihlerde yapılmıştır. Hansa konferans toplantılarının yapıldığı yerde kadim bir mahkeme salonu mevcuttur. Yapının ilginç kapı ozellikleri vardır. Binayı gezecek olursanız eğer kapılara dikkat etmemiz gerekir. Yapının kapılarının hikayesi şöyledir: mahkeme kararı ile suçlu bulunanlar kısa kapılardan, suçsuz bulunan kişilerde büyük kapılardan geçerlermiş. Size iyi gezmeler umarım bu gezi yazım sizlere faydalı olmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder