Moskova'da Gezilecek Yerler


Moskova'da Gezilecek Yerler
Rusya'nın başkenti olan Moskova dünyanın en ihtişamlı şehirleri arasında yerini almayı başarmıştır. Yaklaşık nüfusu 13 milyon olan şehrin doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri göz kamaştırıyor.Ayrıca pahalı yaşamlarıyla dikkat çeken Moskova görülmesi gereken şehirlerden. Ben de bu yazımda sizlere şehir hakkında bilgi aktarmaya çalışacağım.

Moskova hakkinda bazı bilgiler
Moskova' Rusya federasyonu'nun en büyük ve en popüler sehridir. Ortalama 12 milyonluk nüfusu bulunuyor.  1755 yılında kurulan bu harika kentte dünyanın 1 numaralı metro sistemi bulunuyor.
Dünyanın en pahalı şehri olan Moskova milyarderlerin şehri olarak bilinir çünkü zenginlerin çoğu bu şehirde yaşıyor. Moskova'da oldukça fazla universite bulunuyor. Bu üniversitelerden en mukemmel hizmet veren 7 tanesi yabancı öğrencileri kabul ediyor.

Kremlin Sarayı 
Rusça' da şato,kale diye bilinen bu yapılara şehrin dört bir yanında rastlamak mümkün. Dunyanin en ünlü sarayı Kremlin Sarayıdır. Rus Çarları bir dönem bu saraya hakim olup yaşamlarını bu sarayda sürdürdüler. Kremlin Sarayi'nin etrafında kule şeklindeki yapılar ve bazı katedraller bulunuyor. Sarayın yakınlarındaki değişik  harika eserler bu eserlerin farkli muhtesem mimarileri hemen farkediliyor

Lenin Mozolesi 
Rusların önde gelen çarlarından biri olan ve Sovyetler Birliğinin Kızıl Meydanda bulunan Lenin Mozolesi 12 metre yüksekliginde olup genişliği ise tam 24 metredir. 1930 yılından beri halka açık olan Lenin Mozolesi ülkeye gelen gezgincilerin en uğrak yeridir. Buraya gelmek isteyenler giriş ücreti ödemeden girebiliyor.

Aziz Vasil Katedrali
Kızıl MeydanA renk cümbüşü görünümünü veren yapıdır. Kubbelerin harika rengarenk oluşları meydana ayrı bir hava katıyor.
1555 tarihlerinde yapımına başlanıp ortalama 6 yılda tamamlanmış ve faaileyete girmiştir. Aziz Vasil Katedrali 8 farklı kubbeden oluşmakta ve her bir kubbenin ayrı bir anlami bulunmaktadır. Katedralin en büyük kubbesi 65 metre yüksekliğindedir. Günümüzde müze olarak kullanılan tarihi ibadethane gezgincilerin listelerine muhakkak eklenen bir yer.

Devlet Tarih Muzesi
18.yüzyılın bitimine doğru inşa edilen müze eşsiz bir görsele sahip turistlerin uğrak yerlerinden biri halinde. Devlet Tarih Müzesi'nin yakınlarında bulunan göl, köprüler ve yemyeşil huzur verip insanın ruhunu okşayıp dinlendiren bir park alanına sahip. Müze'de sergilenen Rusya'nın tarihine dayalı çok önemli bazı bilgileri müzenin içerisinde bulmanız mümkün. Bu harika muze muhakkak gorulmesi gereken yerlerden biri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder