Rusya Gezilecek yerler

Rusya Gezilecek Yerler
Dünyanın en geniş arazisine sahip olan Rusya'da ortalama 146 milyon insan yaşıyor. Turistik ve tarihi yapılarından ve gezilecek yerlerinden dolayı Avrupa'nın hatta dünyanın önemli bölgelerinden bir tanesi. Rusya'nın görülüp, gezilecek bölgelerini bu yazimda bulabileceksiniz.



Ermitaj Müzesi
St. Petersburg merkezinde olan Ermitaj Müzesi şehrin önemli kültür sanat müzesidir.Ortacağ zamaninda kurulup bizim zamanimiza kadar iyi bir şekilde korunan müze 88 yıl sonra halka açılıp, kurumun hamisi Çariçe ll. Katherine olmuştur. Bu harika müzede ortacağdan günümüze tarihi sanat eserleri sergilenen müzede, dünyanın en geniş kapsamlı çizim sergileri bulunuyor. Müze bu sanat eserlerini barındırdığı için Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi haketmiştir. Oldukça fazla koleksiyon barindiran müze icindeki eserlerin bir kısmı halka sunulup sergileniyor.


13. ve 20. Yüzyıllarda heykel çizim uygulama eserlerin popüler olduğu dönemlerde eski Mısır, Asur, Mezopotamya bölgesi kabartmalarına sahip. Dahasi 19. Yüzyıl'da binlerce sanat eserinin bulunduğu dönemde bulunan eserler bazı kurumlarda ara ara halka sergileniyor


Moskova Kremlin Sarayı
Kremlin Sarayının Rusça' da anlamı "Kreml" Türkçe'de şato, hisar anlamını taşıyor. Ortalama 28 hektarlik bir alana kurulan Kremlin Sarayı 1482 ve 1495 yıllarında inşa edilmiştir. Dünyaca popüler bir ünvana sahip olan Kremlin başkentin tam merkezine kuruludur. Kenarında Moskova nehri harika muazzam bir kompleks görünümüne sahip bir yapı ayrıca burası Rusya başkanının ikamet ettigi yerdir. Dünya'nın önemli siyasi birimlerinden biri konumundaki bu harika devasa şato Rus mimarisinin muazzam örneklerinden ve Rusya'nın simgesi olarak kabul edilmiş bir başyapıt örneğidir. Harika boyama şekilleri ile turistlerin ilgi odağı olan bu bina turistlerin uğrak yerlerinden bir tanesi sayılıyor Moskova'ya gelen muhakkak Kremlin Sarayını ziyaret ediyor. Kısacası gezi listenize 1. sıraya eklemek isteyeceğiniz muhteşem bir yer.

Kızıl Meydan
UNESCO Dünya Mirasları listesinde yerini alan ve başkentin kalbi sayılan popüler bir meydandır. Bu ünlü meydan Moskova'nın turistik yerlerinden en mukemmeli diyebiliriz. Meydanın ayrıca tarihi yerleri tarih kokuyor resmen, uzun yıllar boyunca halk arasında önemli  konuşmalara sahne olup, bazı infazlarada tanıklık etmiş bir yer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder