Dresden-Almanya gezilecek yerler


Dresden Hakkında Bilgi
Elbe Nehri' nin kıyısında olan ve Saksonya'nın önemli şehirlerinden biri olan Dresden, rokoko ve barok şeklindeki görkemli mimari yapılarına ev sahipliği yapıp turistlerin ilgisini çekmeyi başarmıştır. Elbe'nin kuzey tarafında bulunan harika saray, kuleler ve kubbeleri, ihtişamlı bir yapıya sahipler. Bu harika şehirde sizlere harika saatler sizleri bekliyor.
Zwinger
Almanya'nın doğusunda olan ve rokoko seklinde inşa edilen yapısı ile gözleri kamaştıran en muhteşem saraylardan biridir. Bu harika saray ünlü mimar Matthaus Daniel Pöppelmann tarafından tasarlanıp inşa edilmiştir. Ayrıca 1719'da yapılan görkemli saraya emeklerini esirgemeyen ve çok şey kattığı söylenen mimar Gottfried Semper'in çok emeği geçmiştir. Avrupa'nın en harika en muhteşem saraylarından biri olan Zwinger Neo-klasik ve barok tarzında sonradan aslına uygun ekleme yapılmıştır.


Frauenkirche
Alman'ların gotik tipi tasarımlarının görkemli yapıtının gözdesi olan ve Dresden'in sembolü olan kilise 91 metre yüksekliğindedir. Harika yapının mimarı George Bahr'dır.1992 yılında inşa edilip Avrupa'nın protestan kiliselerinin en büyük kubbeli kilisesi olarak kabul edilen kilise 2005'te tamamlanarak halkın hizmetine açılmıştır.
Askeri Tarih Müzesi
1897 tarihlerinde Alman Silahlı Kuvvetleri'ne yükümlü bir cephaneliğin müzeye dönüştürülmüş hali.  Müzeye sırasıyla Sakson Ordusu Müzesi, GDR Ordu Müzesi ve Wehrmacht Ordusu Müzesi isimleri koyulmuştur. Almanların bir kurumu olan müzeye çevrilen bu cephanelik ismini Almanya'nın birleşmesinden sonra almıştır. 1989 tarihinde müze kapanıp 2011 senesinde yepyeni bir tarzla halkın huzuruna sunulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder