Artvin Borçka gezilecek.yerler


Artvin Borçka’da Gezip Görülecek Yerler

 Yeşil bir doğal cennet olan Artvin doğa turizmi yapmak isteyenlerin uğrak noktası haline gelmektedir. Temiz havası ve gökyüzünün berraklığı ile ruhsal rahatlamanın noktası haline gelmiştir. Bunun için Borçka’da gezip görülecek yerleri sizler için derledik

1- Karagöl
 Doğal güzellikleri ile insanı mest eden Karagöl daha varmadan yolda durup hatıra fotoğrafı çektirmek isteyeceğiniz bir yer. Sizinle birlikte akan dereden, yol boyunca gözünüzü alamayacaksınız. Gölün üstünde giden sandalları görüp derin bir nefes alacak ve kendinize geleceksiniz. Borçka’ya 25 km uzaklıkta bulunan göl geçtiğimiz yüzyıllarda yaşanan toprak kaymaları ile etrafı dağlarla çevrilerek doğal bir manzara oluşturmuştur.

 İnsan elinin yapamayacağı bu doğal güzelliği herkesin tatması gerekmektedir. Kamp yapanların ve doğa yürüyüşü için gelenlerin ayrılamayacağı bir yer olan Karagöl birçok bitki ve ağaç türü ile insanların sevgisini kazanmıştır. Her iklimde farklı bir renge bürünen bu yer fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmezi olmuştur.

2- Maçahel
 Artvin’in Borçka ilçesine bağlı olan bölge bir dünya harikası konumundadır. Toplam 18 köyden oluşan bölgenin Türkiye-Rus anlaşması ile 12’si Gürcistan’da 6’sı Türkiye’de kalmıştır. Zengin bitki örtüsüne sahip olan Maçahel dünyanın en yaşlı yağmur ormanlarından olmuştur. Borçka-Camili üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Etrafı yüksek kayalıklarla çevrili olan bölgeye ancak Küçükyayla’dan 2 km yukarı çıktıktan sonra 400 metre aşağı inen bir geçitten ulaşılabiliyor.

 Ayrıca içerisinde Gürcistan’a giden bir yolda bulunmaktadır. Veya Erzurum ve Trabzon havalimanlarıyla da buraya iniş sağlayabilirsiniz. Yerli ve yabancı turistleri bölgeye çeken Maçahel eşsiz manzarasıyla harika fotoğraflar çekmenize olanak sağlıyor. Kışın kar nedeniyle yollar kapandığı için ulaşım güçleşiyor. Fakat yazın tatilcilerin uğrak noktası oluyor. Sizde ölmeden önce buraya kesinlikle uğramalısınız.

3- Beyazsu Yaylası
 Artvin’in en gözde yerlerinden olan Beyazsu Yaylası arkasını Karçal Dağları’na dayamıştır. Borçka ilçesine yaklaşık 50 km mesafededir. Kamp ve konaklama imkânlarıyla tatilcilerin yüzünü güldürmektedir. Adını girişteki beyaz köpükler çıkaran sudan almıştır.

 İçeride 30 civarı kişiye hizmet veren bir de pansiyon bulunmaktadır. Böylece gelen ziyaretçiler doğanın harika kokusunu içine çekmeden bölgeden ayrılmamaktadır. Doğa yürüyüşü yapılmasına olanak sağlandığı için bu güzel manzaralı yaylayı göz alıcı detaylarına kadar incelemek mümkün. Geceleri oldukça serin olan Beyazsu Yaylası’na gelirken kalın giyinmeniz tavsiye olunur. Su geçirmez ayakkabı ve yedek kıyafetlerinizin bulunduğu bir sırt çantası alırsanız gözünüz arkada kalmayacaktır.

4- Otingo Kaplıcası
 Borçka’ya geldim fakat nereyi gezeceğim diye dert ediyorsanız Otingo Kaplıcası iyi bir başlangıç olabilir. Turistlerin uğrak noktası olan kaplıca 300 yıllık şifa kaynağı olarak akıllara kazınmıştır. Borçka’ya 8 km uzaklıkta olan kaplıcanın romatizmaya ve yorgunluğa iyi geldiği bilinmektedir. Yoğun hayatın hızlı temposuyla gerilen vücudumuz için bir dinlenme noktası olan Otingo kaplıcası’nda dinlenme tesisleri de bulunmaktadır.

 Hem gezip hem dinlenmek için doğru yerdesiniz. Olağanüstü manzarası ve temiz havası ile ciğerleriniz temizlenecek. Kendinizi yemyeşil doğaya bırakacağınız bölge, yıllardır gelmek isteyip de gelemeyeceğiniz yerlerin arasında kalmasın. Hemen çantanızı hazırlayıp doğa ile bütünleşmeye gidin.

5- Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı
 Avrupa’nın en büyük yaşlı ormanlarından olan Camili Gorgit tabiatı Koruma Alanı, herkes tarafından yoğun ilgi görmektedir. Huzur veren doğal yapısı ve temiz havasıyla şehrin en güzide yerlerindendir. 490 hektarlık alana sahip olan Camili Gorgit Tabiatı Koruma Alanı yaşlı ormanların yanı sıra vahşi kuşlara da ev sahipliği yapmaktadır. Sizde yaz aylarınızı zenginleştirmek istiyorsanız buraya gelerek doğanın cezp edici ruhunu kavrayın.

 Bahar aylarında rengarenk yapraklarıyla sizi alıp başka yerlere götüren bölge en yoğun trekking alanlarındandır. Yıllık yağış miktarı çok yüksek olan Camili Gorgit tabiatı Koruma Alanı’nda huzuru ve rahatlığı bulacaksınız. Daha önce keşfetmediğiniz birçok özellikleri barındıran bölgede keşke dememek için planlarınızı yapmalısınız. Birçok turistin akınına uğrayarak dünyanın sayılı yağmur ormanları özelliği ile adını altın harflerle yazdırmıştır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder