Kurban Bayramı’nın En Güzel Adresleri

Kurban Bayramı’nın En Güzel Adresleri

 Kurban Bayramı arefe günü 20 Ağustos’ta başlayarak hafta sonlarını da içine alarak tüm Türkiye’ye toplam 9 günlük bir tatil yaşatacaktır. Hal böyle olunca insanlar bu 9 günlük tatili en verimli şekilde geçirme çabası içine girmişlerdir. Tatil planlarınızı yapmadan önce birkaç tavsiye ile gezip görmeniz gereken yerler hakkında fikir sahibi olmanız için derleme yaptık. Kurban Bayramı’nın en güzel adreslerini buralarda geçirebilirsiniz.

1- Şirince

 İzmir’in güzide kentlerinden olan Şirince geçtiğimiz yıllarda kıyamet senaryoları ile ünlü olmuştu. Fakat ünü için böyle senaryolara ihtiyaç duymayan Şirince birçok tarihi güzellikleriyle tatil severlerin ilgi odağı olmuştur. Taşlı yolları ve tarihi evleriyle turistik bir mekân haline gelen Şirince, şarapları ve sokakları ile ünlüdür. Tiyatro medresesi, kumdan kahve, Aziz John Baptist Kilisesi, Matematik Köyü ve daha birçok etkinlik alanları ile tatilinizi dolu dolu geçirmenizi sağlayacaktır.

2- Pokut Yaylası

 Şehrin yorucu temposundan ve beton yapılardan kurtulmak isteyenlerin adresi olan Pokut Yaylası, çeşitli evleriyle yaz aylarının kavurucu sıcaklarından bizi kurtarıyor. Neredeyse bulutlara dokunacak hissiyatı veren yayla, tatilcilerin uğrak noktası olmaktadır. Rize ile arasında 21 km bulunan yaylanın yolları bozuk olduğu için güzel bir araçla gidilmesi tavsiye edilmektedir. Olağanüstü manzarası ve doğal yeşillikleri ile bu bayram tatiliniz için bir durak noktası olabilir.


3- Kapadokya

 Pers dilinde Güzel Atlar Ülkesi anlamına gelen şehir, birçok yer altı güzellikleri, peribacaları, kayadan yapılma oteller ile tatilcilerin hayallerini süslemektedir. Güllüdere Vadisi’ndeki peribacaları ve kiliseler ile birlikte birçok yürüyüş alanları ile her yıl binlerce ziyaretçi akınına uğramaktadır. Güvercinlerin çok olduğu Güvercinlik Vadisi, günbatımını izlemek için en iyi nokta olan Sunset Point ile Kapadokya’yı tam anlamıyla kavrayacaksınız.

4- Bodrum

 Muğla’nın bir ilçesi olan Bodrum çeşitli etkinlikleri, tarihi yapıları ile geniş tercih yelpazesi sunmaktadır. Sualtı müzesi olarak kullanılan Bodrum Kalesi geçmiş dönemlere ışık tutmaktadır. Büyük anıt mezarların bulunduğu Halikarnas Mozolesi tüm turistlerin dikkatini çekmektedir. Zeki Müren’in eşyalarının, fotoğraflarının bulunduğu Bodrum’daki evi ise artık müze olarak hizmet vermektedir. Birçok tarihi ve doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Bodrum, plajlarıyla ve deniziyle tatilcilerin uğrak noktası haline gelmiştir.

5- Alaçatı

 Tatilcilerin popüler yerlerinden olan Alaçatı, güzel kokan sokakları ve dekoratif evleriyle Kurban Bayramı’nın en güzel adreslerinde bir durak noktası olmaktadır. Etkinlikler, plajlar, lezzetleri ve denize yakın olması sebebiyle birçok kişinin tercih sebebi olmaktadır. Alaçatı pazarı ve antikacıları ile geçmişe yolculuklar yapacaksınız. Ayrıca rüzgâr sörfü biliyorsanız bu bayram tatiliniz çok zevkli geçecek demektir. Alaçatı kumrusu denilen yiyeceği yemeden ayrılmak olmaz. Ve en son yel değirmenlerine de uğramayı unutmayın.

6- Kalem Adası

 İzmir’in Dikili beldesine bağlı Bademli Köyü’nde bulunan Kalem Adası hayatın monoton tarzından ve yorucu iş hayatından kurtulmak isteyenler için bir fırsat niteliğinde. Sessiz ve sakin olan adada ihtiyaçlarınıza uygun olarak dizayn edilmiş yerler bulunmaktadır. Oldukça ziyaretçisi olan fakat ismi pek duyulmayan adaya gitmek istiyorsanız önceden arayıp yer ayırtmanız iyi olacaktır.

7- Kaş

 Antalya’nın bir ilçesi olan Kaş, uzun plajlarıyla ve deniziyle bilinmektedir. Çeşitli kültür miraslarının da bulunduğu bu kent kesinlikle Kurban Bayramı’nın en güzel adresleri arasında yer almaktadır. Ayrıca Kaputaş Plajı’nın tertemiz suyu ve havası sizi kendinize getirecektir. Tahta köprüleri ve muhteşem manzaraları ile akan derelerin arasından kaybolacağınız Saklıkent Kanyonu ile gizemli bir yolculuğa çıkacaksınız.

8- Gökçeada

 Türkiye’nin en büyük adası olan Gökçeada, harika koyları ve manzaralarıyla görenleri kendine çekmektedir. Gizli limanda güneşin batışını seyrederek, sualtı balıkları ile beraber yüzeceksiniz. Rüzgâr sörfü ve doğal çamurun iyileştirici gücünden faydalanarak tatilinizin tadını çıkarın. Tepeköy Çınaraltı’nı ziyaret ederek Sualtı Milli Parkı’nı görün. Böylece Kurban Bayramı’nın en güzel adreslerinden birini belirleyerek bu bayramda sevinen siz olacaksınız



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder