Pisa-Italya Nereleri gezebilirim


Pisa gezilecek yerler
İtalya'nın kuzeyinde olan ve UNESCO tarafından korunmaya alınan Pisa yaklaşık 90.000 nüfuslu bir kent olarak dimdik karşımızda. Muhteşem yapıya sahip olan kent turistlerin ilgi odağı halindedir.Turistlerin en çok gezmek istedikleri zengin yerlerden birisi şüphesiz Pisa'dır. Ayrıca tarihi eserleri ,arkeolojik kalıntıları ve tarihi Rönesans yapıları bakımından turistlerin gözlerini kamaştırıyor.


Pisa gezilecek yerler
M.Ö. 5 yüzyılda kurulduğu sanılan ve tarihin kalıntılarını üzerinde taşıyıp günümüze kadar harika bir şekilde geçmişin izleriyle gelmeyi başaran Pisa ortaçağ yapısıyla sizi zamanda yolculuğa çıkarıp geçmişteki yaşamı bir nebze hissettirip yaşatıyor . Şehrin katedrali çan kulesi olan Pisa ile ziyaretçilerin ilgi odağı halindedir. Rönesans yapıları ve köprüleri  muhteşem bir görüntüye sahip olan şehirde 20'ye yakın kilise ve orta çağa ait harika yapılar Arno Nehrindeki  tarihi köprüler muhakkak görülmeye değer yapıların başında geliyor. Şehrin popüler meydanı olan Mucizeler Meydanı "Piazza dei Miracoli"  kuğu gibi beyazlara bürünen  mimari yapısı ve tarihi eserleri ile ziyaretcilerini buluşturuyor. Pisa kulesi, şehir katedrali 'Duomo di Pisa" gibi tarihi yapıları burada bulabilirsiniz.

Pisa Kulesi (Tower of Pisa)
Pisa Kulesi (Tower of Pisa), birçok ziyaretcisinin fotoğrafına konu olmuştur. Her turistin kuleyi eğerken muhakkak bir fotografı vardir ne de olsa dünyanın bir ikonu halindedir Pisa Kulesi. 1173 yılında Katedralin çan kulesi için inşa edilen kule zamanla zeminindeki kaygan toprağın kaymasıyla her sene bir kac milim güneye dogru eğiliyor. 6 sütundan olusan kule kendisine has özel bir mimariye sahiptir kulenin önünde siz de bir selfi çekip bu ritüeli devam ettirebilirsiniz.

Pisa Vaftizhanesi (Baptisery of St. John)
Italyanin büyük Vaftizhanesi kabul edilen St. John Vaftizhanesi (Baptistery of St. John) Mucizeler Meydanında bulunuyor. Olağan üstü büyük olan bu yapıda Galileo Galile'nin Vaftiz edildiği yer bu Vaftizhanedir. Bu yapı devasa gotik mimarisi ve büyüleyici dokusu ile paha biçilmez bir turistik alanı olarak gozlere hitap ediyor. Vaftizhane rönesans cağının itibarı büyük yapılar arasında gezilecek yerler listenizin başında yer verin bence

Pisa Katedrali 
(Duomo di Pisa), Mucizeler Meydanına girdiğinizde bütün görkemi ve ihtişamı ile sizi ayakta karşılıyor resmen Pisa Katedrali Toskana bölgesinin en büyük Kadetrali ünvanına sahip. Katedral 1063 yılında inşa'sına başlanıp ve 27 yıl süren bu yapı ortaçağ doneminden kalan bu tarihi doku'lu muhtesem yapıyı Yakindan inceleyip ve hissedin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder