Palermo'da Gezilecek Yerler


Palermo'da Gezilecek Yerler
Palermo Sicilya adasının Kuzey batısında yer alır. Zengin bir kültüre sahip olan ve tarihsel dokusu ile doğal güzellikleri sayesinde her yıl turistler icin vazgecilmez bİr şehir durumunda.
2800  yıllık  tarihe sahip olan Palermo şehrinde birbirinden lezzetli yemek kültürü bulunuyor. Tatil rotanızı belirledikten sonra kolaylikla gideceğiniz Palermo turuna başlayabilirsiniz.

Palermo Gezilecek Yerler Listesi
Palermo, adını eski Yunanca'dan almıştır .Büyük Liman adıyla anılan Palermo turistlerine keyifli vakit gecirme imkanları sunuyor. Roma'nın rönesans mimarisi, gorkemli heykelleri, estetik duvar dokuması ve volkanik kayalardan yapılan tarihi ev yapıları  kentin görülmeye deger başlıca yerlerinden.
Palermo'da taksi veya tren gibi ulasim araçlarıni seçebilirsiniz. Şehir tüm turistik yerlerini görebilme alternatiflerini sunuyor. Ayrica Palermo'da konaklamak isteyenler genel olarak otel tavsiyelerimizi degerlendirebilirsiniz .

Palermo Katedrali
Şehrin en görkemli yapılarından olan Catedrale di Palermo muhteşem işçiliği, mermer ve ahşaptan harika dekoru ile herkesi kendine hayran bırakmayı başarıyor.1185 yılında tasarımcı Mill Walter tarafından neoklasik tasarımı yapılan bu başyapıt geçmişte cami olarak kullanılmış ve 12. yuzyilda katedral olarak kullanılmıştır .Yapının iç kısmında Sicilya Krallığına ait mezarlar bulunmakta, bu görkemli gizemli Katedrali muhakkak gezin görün derim.

Catacombe dei Capuccini
Dünyanın en korkunç 7. muzesi olarak adlandırılan "Ölüler Evi"(Capuchin Catacombs of Palermo) 16. yüzyıldan  bu yana korku severlerin uğrak mekanı. Fantastik tarihi müzede  8000 adet mumyalanmış ceset bulunuyor. Piazza Capuccini caddesinde görebileceğiniz bu orta çağdan kalan yapıda üstüne üstlük ruhban, burjuva ve soylu sınıfına ait insanların mumyalanmış organları görenleri şaşkına çeviriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder