Batum-Gürcistan


Batum Gezilecek yerler
Deniz kıyısının dibine inşa edilen bu şehir tam bir tatil kenti. Liman kenti olan Batum özellikle turist gemiler için biçilmiş kaftan. Turistik gemilerin önemli durak yerlerinden olan Batum Limanı dolayısıyla turist akınına uğruyor . Meşhur lux casino otelleri, modern yapıları ve eşsiz güzeĺlikteki tarihi yapıları bu şehri oyle muhteşem gösterİyor ki görmeniz lazım diyorum. Sovyet Rusya zamanından kalma binalar, tarihi dokusuyla ihtişamli görüntüsüyle çok iyi korunmuş. Ilıman iklimi olan Batum'un görkemli,cıvıl cıvıl, rengarenk caddelerinde yürümeye doyamayacaksınız. Şehri yürüyerek keşfedin. Cafelerinde kahvenizi yudumlarken etrafı seyredin çok canlı bir şehir. Şehri iyice keşfetmenize 3 gün yeter.
                                     Batum Bulvarı;


Bulvar palmiye agaçlarıyla güzelleştirilip Batum plajina yakın olup 7-8 km uzunluğundadır. Yürüyüş yolu boyunca heykelleri, cafeler, restaurantlar, park yerleri muhteşem bir görüntüye sahip. Bu şehrin yaz akşamları bir başka oluyor. akşamları bulvarın yürüyüş yolunda igne atsanız yere düsmez. Bulvar şehir halkı ve turistlerle dolup taşıyor.Park alanlarının yapımını bir alman bahçıvan üstlenmiş. Alexsander's Parkı, 6 May Parkı bu alanda yer alıyor .Parkta manzarası çok hoş bir yapay göl bulunuyor;Nurigeli Gölü.Aynı zamanda parkın içinde hayvanat bahçesi olup çesitli hayvanları gorebilirsiniz.


Piazza Meydanı (Piazza Square)
 Batumun  en şaşaalı meydanlarından bir tanesi. Meydan'nın içinde  cafeler, restaurantlar, oteller bulunuyor. Kafelerin olduğu tarafta mis gibi kahve kokusu sizi davet ediyor .Ayrıca her akşam canlı müzik eğlencesi var  görülmeye değer.

Özgürlük Meydanı
Batum tarihinde pek çok olaya şahit olmuş bir meydan burası.
 Estetik bir yapıya sahip olan bu meydanda tarihi kisiler de mevcut. Meydanda Medea Heykeli de bulunuyor. Bu heykel kentin simgesi olarak kabul edilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder