Karadag gezilecek yerler

Karadağ;
Balkanların muhteşem yeni ülkesi Karadağ.

Denizi, doğası, güneş ve kumsalı muhteşem cazibesiyle turistleri akın akın kendine çekmeyi başarıyor. Eğlenmek isteyenlere güzel seçenekler sunup muhteşem renkli gece hayatı ile dikkat çekmeyi başarmış bir şehir. Tarihi, kültürü, deniz kıyılarındaki görkemli  plajları adından bolca söz ettiriyor. UNESCO  Dünya Mirasında yerini almış tarihi yapıları yemyeşil doğasıyla herkesin aşık olacağı bir şehir.

Karadağ'ın kendine  has yapısı, kıyı şeridiyle turistlerin ilgi odağı halinde. Buz gibi lezzetli suyu ayri bir tad.Turistlerin en çok görüp gezmek istedikleri yerleri ise Kotor , Budva,  gölleri, ihtişamli bir görüntüye sahip dağları ve berrak nehirleri.Karadağ coğrafyası ve tarihi ile de ilginç bir şehir.  Şunu da burda belirtmek isterim Karadağ'a vizesiz gidiliyor.

Karadağ Gezi Rehberi
Karadağ'ın batısında Bosna-Hersek ve Hırvatistan doğusunda ise Kosova ve Arnavutluk bulunuyor. Güneyinde ihtişamlı  denizi,  kuzey sınırında ise Arnavutluk bulunuyor. 
16.yüzyılda Osmanlı hükmü altına girmiş, Fatih Sultan Mehmet tarafından özel ozerklik sağlanan ülke 17. Yüzyılda Osmanlıyı reddetmiştir.
 Karadağ 1992 yıllarında Yugoslavya'nın dağılmasından sonra Yugoslavya'nın bir parçası olarak kaldı. 2006 refarandumunda bağımsızlık oyu kullanarak  Avrupa'da bağımsız cumhuriyet ünvanına hak kazanmıştır.
Karadağ Gezilecek Yerler
Budva ve Kotor şehirleri günden güne daha farklı yeniliklerle gece hayatını oldukça hareketli ve popüler hale getirmiştir . Gözleri üstlerine çeken plaj ve beach clubları muhteşem el değmemiş dogâ güzelliği ile yaz aylarında gezgincilerini bekliyor.
Podgorica;  Karadağ'ın başkenti olup diğer şehirlerden daha az gündeme geldiğinden dolayı az tanınıyor. Gezginlerin çoğu bu muhteşem kıyılara gelmek için bu şehre geliyor. Uçakla bir buçuk saat sürüyor uçuşunuz. Güzel kıyıları bulunan Podgorica'ya gitmek içjn biletinizi erken almakta yarar var.Stara Varos ( Eski Bir Türk Şehri) ,Ortodox Kilisesi , S. George Kilisesi mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılarındandır. Şehrin sembolü olarak bilinen Milenyum Köprüsü'nü unutmayin görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder