Sakız Adası-Yunanistan

Sakız adası; 
 Yunanistan kapıdan vize alıp gidebileceğiniz muhteşem bir ada Sakız Adası.   Hafta sonu kaçamaklarınızı Sakız Adası icin degerlendirin bence.  Çeşme limanından feribotlarla 25 dakikalık mesafede. Sakız Adası Çeşme'nin batısında yer alır. Çogu kişi hafta sonu gidiyor muhteşem bir hafta sonu geçirip geliyorlar.
Adaya ayak bastığınızda Sakız Adası'nın o güzelim mistik havası yüzünüzü okşayip ben burdayım diyor.Gümrük kapısı biraz zahmetli olsa da yine de değer.  Gümrükte Türklerin yoğunluğunu göreceksiniz.


Burdaki cafeler yavaş işliyor neden diyecekseniz cafelerin bazılarında tek garson 20-30 müşteriye bakmak zorunda kalıyor dolayısıyla yavaş işliyor. Sokaklar idare eder ama sahiller gayet güzel insanlar  cana yakın, güler yüzlü. Buranın halkının çogu Türkçe konuşuyor ayrıca boşuna Sakız adası demiyorlar her yer sakız ağacıyla dolu ve bu ağaclardan bitkisel ürünler üretilip satılıyor.
Sakız Adası hakkında biraz bilgi edinelim.
Adada 50.000 den fazla kişi yaşıyor
Havalimani olsun üniversite olsun büyük bir yer aslında. "santorini" ve  "mikanos"'tan daha büyük burası.
Sakız Adası'nda yaklaşık 350 yıl Osmanlı hakimiyeti sürmüş . Daha sonra ise 1913 yılında Londra Konferansı ve anlasması ile ele geçirilmiş.
Biraz da Sakız Adasını tanıyalım 
Adada toplu taşıma ile istediğiniz bölgeye seyahat edebilirsiniz. Marketler dolu dolu ne tarafa baksanız market var ve her istediğinizi bulabilirsiniz. Çok büyük bir ada olan Sakız Adasını gezerken doyamayacaksınız ve adanın güneyine resmen bayılacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder