Daintree ve Sagano Bambu Yağmur Ormanları Gezisi

DAİNTREE YAĞMUR ORMANLARI


Avustralya’da bulunan tarihi yağmur ormanlarından birisi olan Daintree yağmur ormanları oldukça hoş bir ortama sahip. Avustralya’da bulunan bu orman aynı zamanda milli park niteliğinde de yer almaktadır. Toplam olarak 1200 kilometrelik bir alanı bulunur. Biyolojik çeşitlilik ise oldukça fazladır. Yarada ve kelelik türlerinin yüzde 90’nı, kuş türü de yüzde 7 ve neredeyse 10000 çeşit böcek bulunuyor.



Bu yağmur ormanı en az 135 milyon yaşında olduğu bilinmektedir. En eski yağmur ormanlarından birisi olan bölgede egzotik bitkiler ve bunun yanı sıra dağ zirveleri bulunarak kendinizi doğada muhteşem bir yerde bulabilirsiniz. Orman genelde yıl boyunca nem oranı yüksektir, sıcaklığının da sıcak olmasının yanı sıra benzersiz bir orman sizleri karşılayacaktır. Orman çevresinde iklim türü ise tropikal hatta meyve ağaçlarının bulunduğu yerlerdir.

İlginizi Çekebilir : Bettmeralp Gezilecek Yerler

Queensland bölgesin de yer alan bu yağmur ormanı 1988 senesinde Dünya Mirası arasında yerini almıştır.



Ne Zaman Gidilir?

 Genel olarak yaz aylarında sıcaklık değerleri oldukça yüksektir. Bu bölge ziyareti için en ideal ziyaret zamanı bahar ve sonbahar ayları olacaktır. Avustralya’da yaz ayları demek Ocak ve Şubat ayı olmaktadır.

Nasıl Gidilir?

Avustralya bölgesine İstanbul ve Ankara üzerinden direkt ve aktarmalı uçuşlarda bulunmaktadır. Uçuşlar Brisbane ve Melbourne yapılmaktadır.



Vize Gerekli Midir?

Avustralya ve bu yağmur ormanlarına gitmek için Türklerin Avustralya vizesine başvurması zorunlu hale gelmiştir.

İlginizi Çekebilir : Danum Vadisi ve Afrika Yağmur Ormanları

SAGANO BAMBU YAĞMUR ORMANI


Bambu ormanı olmasına rağmen yağmur ormanı olarak da adlandırılmaktadır. Bambu ağaçları ile dolu olan bu ormanda tam tamına 1000’den fazla ağaç cinsi barınmaktadır. Bu ağaçlar oldukça zor bir şekilde yetişmektedir. Bambu ağaçlarının temel olarak özelliği 80 cm yüksekliği ise 3 metre olmaktadır. Ayrıca bu ağaçlar oldukça dayanıklıdır bunun en büyük kanıtı ise Japonya’ya atılan atom bombasına karşı tek sağlam kalan ağaç olma niteliğindedir. Japonya bölgesinde yer alan Sagano bambu yağmur ormanı göz alıcı ortamı ile herkesi büyülüyor. Hatta ormanda yer alan vişne çiçeği yani Arashiyama oldukça hoş renkleri ile oldukça dikkat çekiyor.


Orman ünlü bir tapınak olan Tenryu-ji bu bölgede yer almaktadır. Hatta orman içerisinde 500 metre civarında yürüyüş parkurları karşımıza çıkmaktadır. Şu bilgiyi de mutlaka eklemeliyiz ki Bambu ormanında yer alan rüzgâr sesi en karakteristik 100 ses içinde yer alır.

Ormana Ulaşım Nasıldır?
Japonya’da yer alan Kyoto istasyonu üzerinden Sain hattına binerek Saga Arashiyama bölgesine gidilmesi gereklidir. Y olculuk için tahmini süreç 30 dakikadır.

 Ne Zaman Gidilir?
Ilıman bir iklimi olduğu için genellikle her dönemi gezmek için ideal n olmaktadır. Yağış durumu ise yaz aylarında oldukça azdır.


 Nasıl Gidilir?

Japonya bölgesine giden direkt uçuşlar ülkemizde yapılmaktadır. Uçağın gittiği bölge ise Hiroşima, Nogoya, Okinawa, Osaka gibi olmaktadır.

Vize Durumu

Eğer Türk vatandaşıysanız 3 ayı aşmamak şartı ile Japonya’ya vizesiz girme imkânınız mevcuttur.


Etiketler: ,