Danum Vadisi ve Afrika Yağmur Ormanları



Afrika yağmur ormanları tropikal özellikleri ile karşımıza çıkıyor. Amazon ormanlarından sonra en büyük yağmur ormanı olarak bilinmektedir. Kongo cumhuriyeti içerisinde bulunan bu ormanların çoğunun zarar gördü ve 2000 km’lik azalma göstermiştir. Azalmalar meydana gelmesine rağmen dünyanın en büyük ormanları arasında yer alıyor. Afrika yağmur ormanları içerisinde vahşi birçok hayvan mevcuttur. Dünyada bulunan hayvanların yüzde 35’i burada yer alır. 2010 yılından sonra bölgede gerçekleşen birçok gelişme ile orman yeniden büyüme başlamıştır. Afrika yağmur ormanlarına zarar verilmesinin temel nedeni petrol ve madencilik olmuştur. Otobur, sürüngen pek çok hayvan bu ormanda yaşamaktadır.

 Bu Bölgede Yaşayan Vahşi Hayvanlar

Pek çok hayvana ev sahipliği yaban Afrika yağmur oranlarında bulunan bazı hayvanlar;


Fil

Aslan

Sırtlan

Zürafa

Çita

Çeşitli kuş florası

Yarasalar

Leopar

Afrika mandası

Siyah gergedan

Geyik

Yılanlar


Nasıl Gidilir?

Afrika bölgesine ülkemizden pek çok direkt uçuş gerçekleştirilmektedir.



Afrika Vizesi



Güney Afrika bölgesinde vize zorunlu kılınmıştır. Oldukça kapsamlı bir kontrol sonucunda ülkeye giriş izni verilmektedir.



Danum Vadisi
Çeşitli tropik bitki örtüsü ve hayvan çeşitliliği ile insanları büyüleyen Danum Vadisi büyük bir ilgi görüyor. Cennetle özdeşleştirilen bu havzada nadir görülen pek çok hayvan var. 270 adet kuş türüne ev sahipliği yapan vadide araştırma merkezi de bulunmaktadır. Vadi içerisinde filler, orangutan, cüce geyik, sakallı domuz, uçan lemur, leopar, havlayan geyik, malay civet, uzun kuyruklu makak, pars, dev uçan sincap, ayı, samur ve proboscis maymunu da bulunuyor. Sadece canlı çeşitliliği ile değil şelale ve mağara gibi unsurları ile de herkesi kendine hayran bırakıyor. Çeşitli ağaçlar, kelebekler ve çiçekler ile harika bir ortama şahit olabilirsiniz. Tamamen doğal hayatı barındıran bu orman alanı zengin ir canlı çeşitliğinin ev sahibi.



Bu bölgede doğa sporu yapma olanağı da sunulmuş olup doğa yürüyüşü, kuş gözlemleri ya da gece turları sık sık gerçekleştirilmektedir. Bu bölgede yer alan yağmur ormanı keşif merkezi de yoğun ilgi görmektedir. Bu alanda yürüyüş yaptığınız takdirde misk kedisi, cadi maki, ve pek çok kuş çeşidi karşınıza çıkacaktır. Orman içerisinde bulunan 250 adet yerel orkide çeşidi de ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekmektedir.



Ne Zaman Gidilir?

Tropikal bir iklim olduğu için hava sıcaklığı sürekli yüksektir. Bazen yağışlar da gerçekleşmekte. Ekim ile Şubat ayları arasında ise muson yağmurları gerçekleşmektedir. Festival zamanlarında bu bölgeye gitmek en ideal seçenek olacaktır.



Vize Durumu

Türk vatandaşı iseniz vize alma zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Dikkat etmeniz gereken tek nokta pasaportun 6 ay geçerli olmasıdır.

Etiketler: ,