Bettmeralp Gezilecek Yerler

Ortalama 10 milyona yaklaşan nüfusu ve doğa harikası güzellikleri ile bilinen İsviçre, denize kıyısı olmayan ülkeler arasında yer alıyor. Pek çok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmasıyla da ünlenen İsviçre, dil ve kültür bakımından da farklı bölgelere ayrılıyor. Alpler’de kayak yapmak isteyenler için özellikle Ocak ve Şubat aylarında en ideal tatil noktalarından birisi olan ülke, kültürel seyahatleri sevenleri de büyük bir memnuniyet ile ağırlamaya devam ediyor. Buna göre keyifli bir tatil için İsviçre’yi tercih etmeyi düşünen kişilere İsviçre’nin en ünlü köylerinden birisi olan Bettmeralp’i ziyaret etmeleri tavsiye edilebilir. Zira Bettmeralp gezilecek yerler arasında bulunan birçok doğal güzelliğin bugün dünyanın farklı pek çok bölgesinden binlerce turisti misafir etmeye devam ettiği dile getirilebilir. Buna göre Bettmeralp’e gelmesi durumunda gezip görebileceği yerleri merak edenlere İsviçre Bettmeralp gezi rehberinden söz edilebilir.

Bettmeralp Gezilecek Yerler

Aletsch Kayak Merkezi

Bettmeralp gezilecek yerler listesinde ilk sırada Aletsch kayak merkezi yer alıyor. Dünyanın en ünlü kayak merkezlerinden birisi olarak da bilinen Aletsch kayak merkezinde toplamda 20 farklı kayak pisti gelen tatilcilerin kullanımına sunuluyor. Yüzde 33 oranında yapay karla kaplı olan pistlerde yılın her mevsiminde bol karın bulunması sayesinde Aletsch kayak merkezi, Bettmeralp gezilecek yerler içerisinde yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken gezi noktası haline geliyor.

Toplam uzunluğu 99 kilometreye kadar erişen pistlerinde misafirlerine keyifle kayak yapma imkanlarını sunan Aletsch kayak merkezi, özellikle şampiyonalara hazırlanan kayakçıların ve snowboard kullanıcılarının uğrak noktaları arasında bulunuyor. Dünyaca ünlü kayak merkezine ulaşım içinse tren ya da havayolu ulaşımı gibi farklı seçenekler değerlendirilebiliyor. Buna göre kayak merkezine ziyarete gelmek isteyenlerin en yakın havalimanı olan Geneva üzerinden bölgeye erişim sağlayabilecekleri söylenebilir. Tren yolu ile ülkeye gelmek isteyenler de Sion’da yer alan tren istasyonu aracılığı ile kayak merkezine ulaşım sağlayabiliyor.

Seilpark Baschweri

Çocuklarıyla birlikte harika bir tatil geçirmeyi planlayanlar için en eğlenceli aktiviteler arasında yer alan doğa parkurlarını bambaşka bir tarz ile sunan Seilpark Baschweri, Bettmeralp gezilecek yerler arasında bulunan oldukça popüler gezi noktalarından birisi. Son derece güçlü güvenlik önlemlerinin alındığı ve bu nedenle çocuklar için yüzde yüz güvenli olarak da nitelendirilebilecek park alanında aileler uzun saatler boyunca ip parkurlarında keyifle vakit geçirebiliyor. Uzun doğa yürüyüşlerine çıkmak isteyenler için İsviçre’nin en iyi gezi duraklarından birisi olan Seilpark Baschweri, her yaştan kitlenin büyük beğenisini kazanıyor.

Seilpark Baschweri’de yer alan tırmanma parkı, çocuklar için olduğu kadar yetişkinler için de değişik eğlence olanaklarını sunuyor. Ülkede çocuklar için en önemli eğlence merkezleri arasında bulunan Seilpark Baschweri ayrıca son derece uygun ücretlendirmeleri ile de dikkat çekiyor. Gruplara büyük indirimlerin yapıldığı ve çocuklu ailelerin de çeşitli indirimlerden yararlanabildiği Seilpark Baschweri bu özelliği ile de Bettmeralp gezilecek yerler içerisinde üst sıralarda bulunuyor.

Aletsch Forest

İsviçre Bettmeralp gezilecek yerler listesinde bulunan Aletsch Forest, 900 yıllık gür çam ormanları ile misafirlerine muhteşem bir doğa manzarası sergiliyor. Son derece sessiz ve sakin bir bölge olan Aletsch ormanları, farklı türlere mensup pek çok kuş çeşidine ev sahipliği yapmasıyla da biliniyor. İsviçre’de doğa turizmi denildiği zaman akla gelen ilk isimler içerisinde bulunan Aletsch Forest, ayrıca yılın belli başlı bazı dönemlerinde ufak çaplı da olsa küçük hayvan avcılığına izin veriyor. Bu nedenle özellikle avcılıkla ilgilenen ve karlarla kaplı bir ormanda keyifli bir avcılık serüvenine atılmak isteyenler için Aletsch Forest’in en ideal seçenekler arasında yer aldığı da rahatlıkla söylenebiliyor.

Muazzam bir dağın üzerinde yeşeren yüzlerce ağacı ile oldukça geniş bir alana yayılı olan Aletsch Forest, özellikle yüzyıllık ağaçları ile ülkeye gelen turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Büyük bir bölümü koruma altına alınan alanda mangal yapmak ya da ateş yakmak yasakken bölgeye gelen turistler orman içerisinde bulunan piknik alanlarını kullanarak sevdikleriyle birlikte huzurlu saatler geçirme olanaklarına sahip oluyor.

Lake Bettmer

Bettmeralp gezilecek yerler içerisinde yer alan Lake Bettmer, dağın eteklerinde kendiliğinden oluşan bir göl olmasının yanında kışın soğuk günlerinde buz tutması ile muhteşem bir doğa manzarasını gelen misafirlerine sunuyor. Farklı spor aktivitelerinin gerçekleştirilebildiği Bettmer Gölü, bu özelliği ile her sene özellikle yabancı turistlerin ülkeye akın etmesini sağlıyor. Bettmeralp’in devasa dağlarına karşı olan manzarasıyla doğa fotoğrafçılığı ile ilgilenen kişilerin yoğun ilgi gösterdiği Bettmer Gölü, ayrıca göl çevresinde uzun doğa yürüyüşlerine imkan vermesiyle de her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

Bettmeralp gezilecek yerler arasında bulunan Bettmer Lake için misafirlerin yılın her ayında gölü ziyarete gelebilecekleri söylenebilir. Ancak kışın soğuk aylarında gölün buz tuttuğu zamanların bu bölgeyi ziyarete gelmek için en doğru zaman olacağı dile getirilebilir. Çevresinde yer alan hotelleri ve dağ evleri ile konaklama imkanlarını da ziyaretçilerine sunan Bettmer Gölü ayrıca son derece cazip fiyatlı konaklama opsiyonları nedeniyle de tercih edilmekte. Buna göre Bettmeralp gezilecek yerler denildiğinde hem ucuz konaklama imkanı veren hem de görsel bir şölen yaşatabilecek güzellikte bir yer arayışında olan gezginler için Bettmeralp Lake’nin en iyi seçeneklerden birisi olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Etiketler: ,