İtalya Gubbio Gezilecek Yerler

Umbria bölgesinin merkezinde ve Roma’nın kuzeyinde yer alan Gubbio, şirin bir İtalyan kasabası olarak dikkatleri çekiyor. İtalya’nın diğer pek çok kasabasında olduğu gibi Gubbio da görkemli tarihi ve birbirinden eski yapıları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Apennines Dağı’nın yamacına kurulan Gubbio’nun kökenlerinin ise oldukça eski olduğu biliniyor. Roma öncesinde Tunç çağlarında inşa edilen Gubbio’nun en parlak dönemlerini de 14. ve 15. yüzyıllar arasında yaşadığı biliniyor. Görünüşü itibari ile orta çağ mimarisini açık bir şekilde yansıtan Guccio, gotik mimariye hayranlık duyan yerli ve yabancı pek çok turistin de büyük beğenisini kazanıyor. Buna göre siz de İtalya’nın en sevimli kasabalarından birisi olarak ünlenen Gubbio’yu ziyaret etmeyi planlıyor ve bu nedenle Gubbio gezilecek yerler nelerdir diye merak ediyorsanız Gubbio’daki en özel gezi durakları ile ilgili hazırlanan yazımıza bir göz atabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir : İngiltere’de Gezilecek Yerler

Gubbio Gezilecek Yerler

Piazza Grande

Gubbio gezilecek yerler listesinde ilk sırada yer alan Piazza Grande, bölgenin en ünlü kiliselerinden birisi olarak her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Büyüklüğü nedeniyle asansör ile çıkmayı gerektiren kilise, muhteşem manzarası ile de gelenleri kendine hayran bırakmayı sürdürüyor. Tarihi dokusu ile büyük beğeni toplayan kilise, özellikle aşağıdan bakıldığında şato görünümündeki mimarisi ile gotik tarzdaki mimarinin en güzel örneklerinden birisi olarak ziyaretçilerin karşısına çıkıyor.




Basilica of Saint Ubaldo

Oldukça özel bir yer olan ve Gubbio gezilecek yerler arasında pek çok kişinin öncelikli tercihleri arasında sayılan Basilica of Saint Ubaldo, ihtişamlı cam pencereleri ve kusursuz mimarisi ile görenlerin büyük beğenisini kazanmayı sürdürüyor. Ziyaret ettiğinize kesinlikle değecek güzellikteki görüntüsü ile ünlü olan Basilica of Saint Ubaldo, Gubbio’da fotoğraf çektirmek için tercih edebileceğiniz en nadide mekanlardan birisi olması ile de dikkat çekiyor.




Dumo di Gubbio Katedrali

Gubbio gezilecek yerler içerisinde Meryem Ana’nın portreleri ile ünlenen ve bugün en ünlü İtalyan katedrallerinden birisi haline gelen Dumo di Gubbio Katedrali, içerisinde barındırdığı dini eşyalar müzesi ile yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Duvarlarında büyük bir titizlikle işlenen mozaikleri ile hayranlık uyandıran Dumo di Gubbio Katedrali, gizemi ve ihtişamı ile geçmişte olduğu gibi bugün de dillere destan olmayı sürdürüyor.



Teatro Romano

Gubbio gezilecek yerler arasında üst sıralarda bulunan Teatro Romano, antik bir amfi tiyatro olarak uzun yıllardır ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. İnşa edildiği yıllardan sonra zaman içerisinde pek çok kez doğal afete uğrayan ve bu nedenle neredeyse tamamen yıkılmaya yüz tutan Teatro Romano, geçirdiği bütün zorlu koşullardan sonra hala muhteşem görüntüsünü bir nebze de olsa korumayı sürdürüyor. İtalya’nın koruma altına aldığı özel bölgelerden birisi olan Teatro Romano haftanın her günü sevdiklerinizle birlikte ziyarete gelebileceğiniz ve fotoğraf çekilebileceğiniz bir yer olarak da biliniyor.



St. Augustine Kilisesi

Gubbio gezilecek yerler içerisinde bulunan ve antik çağlardan kalan freskli duvarları ile dikkat çekmeyi başaran St. Augustine Kilisesi, özellikle Meryem Ana tasvirleri ve haç simgeleri ile büyük beğeni topluyor. Oldukça güzel dekore edilen ve bu nedenle Gubbio’nun en önemli tarihi eserleri arasında yer alan St. Augustine Kilisesi, Gubbio’da bir yürüyüşe çıkmanız halinde kesinlikle uğramanız gereken adreslerden birisi. Tarihi 1400’lü yıllara kadar uzanan bu kilise, yıllar içerisinde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarından sonra bugünkü görünümüne kavuşuyor ve şimdilerde her gün çok sayıda meraklı ziyaretçiye kapılarını aralamaya devam ediyor. Kilisede ayrıca birbirinden ünlü heykeltıraşların balmumundan hazırladıkları çok sayıda heykel de yer alıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder