İngiltere’de Gezilecek Yerler


İngiltere’de Gezilecek Yerler



İngiltere; kültür, sanat ve doğanın eşsiz güzelliklerinin birleştiği harika bir ülkedir. Bu harika ülkenin her bir köşesi farklı güzelliklerle dolup taşmaktadır. Britanya adasında bulunan bu ülke, Avrupa’nın en muhteşem ülkesidir. Turistik olarak görülmeye değer pek çok yeri vardır. Harika doğası, muhteşem kaleleri ve şatoları, eşsiz güzellikteki parkları ve kültürü ile İngiltere sizi kendisine aşk edecek bir ülkedir. Avrupa’nın en görkemli tarihine sahip ülkelerin başında gelen ülke, turistik yerleri ile de en fazla ilgi çeken ülkedir. Peki, İngiltere’de gezilecek yerler hangileridir?



Tower of London (Londra Kalesi)


Başkent Londra’nın gezilmeye değer kalelerinden olan Londra Kalesi, görkemli görüntüsü ile göz kamaştırmaktadır. Thames Nehri’nin kıyısında yer alan kale farklı atmosferi ile ziyaretçilerini büyülemektedir. Londra Kalesi 1078 yıllarında I. William tarafından yaptırılmıştır. Kalenin asıl yapılma sebebi kaleyi cezaevi olarak kullanmaktı. Kusursuz olarak tasarlanan mimarisi ile yoğun ilgi gören kale, her yıl ziyaretçi akınına uğramaktadır.Beyaz kale adı ile de anılan bu kale, kesinlikle İngiltere’de görülmesi gerekilen, yerlerin başında gelmektedir.

British Müzesi
İngiltere’nin göz bebeği olan, British Müzesi Roma, Mısır ve Yunan kültürlerine ait eserleri bünyesinde sergilemektedir. Tarihi kalıntıların sergilendiği bu müzede, 1759 yılında kurulmuştur. Şuan hala ücretsiz olarak ziyaretçi kabul eden müzede, 7 milyon eser sergilenmektedir. Müze dünyanın her bölgesinden eşsiz eserlere ev sahipliği yapmaktadır. Her gün binlerce ziyaretçi kabul eden müzede kafeteryalar, ziyaretçi salonlar ve kitap satış noktaları gibi sosyal alanlarda mevcuttur. Bir gün yolunuz İngiltere’ye düşerse bu şahane müzeyi gezmeyi unutmayınız.

Stonehenge



Wiltshire’de yer alan Stonehenge, M.Ö 2600 yıllarından günümüze kadar ulaşmıştır. Neolitik çağı ve Bronz çağına ait bu eser her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Bu anıtların astronomi, astroloji, matematik, geometri gibi alanlarla bağlantılı oldukları sanılmaktadır. Bunun yanı sıra bazı bilim adamları bu anıtların şölen veya festival alanı olarak kullanıldığını da düşünmektedir.30 taştan oluşan anıt, en eski anıt özelliği taşımaktadır. Yazının icat edilmediği bir dönemde oluşturulduğu için geriye yazılı bir belge bırakamayan bir medeniyet tarafından oluşturulduğu düşünülse de, hala kimler tarafından yapıldığı tartışma konusudur. İngiltere’ye geldiğinizde bu eşsiz eseri görmeden gitmeyin.

Thames Nehri ve Tower Bridge (Kule Köprü)



İngiltere’nin en ünlü nehirlerinden birisi olan Thames Nehri, tam 346 kilometre uzunluğundadır. Nehir sırasınca yapılmış olan tarihi esintilerle süslenmiş yapıtlar, muhteşem bir atmosfer oluşturmaktadır. Günü en güzel saatlerinde nehrin kıyısında yürüyüp, bu muhteşem atmosferin tadını çıkarabilirsiniz. Thames Nehri üzerinde bulunan Kule Köprü 1886 yıllarında inşa edilmiştir. Harika bir görselliğe sahip olan köprü başkentin gözde turistik yerlerinin başında gelmektedir. Bu muhteşem köprü ve Nehri görmeden İngiltere’den ayrılmayın.

Hyde Park



İngiltere’nin en harika ve en büyük kraliyet parkıdır. 142 hektarlık bir alanda yer alan park, dünyanın en büyük parkları arasında yerini almaktadır. Yeşil mi yeşil bitki örtüsü, muhteşem görselliği ile hayran kalacağınız Hyde park, içinizi ısıtacak. Yürüyüş için harika bir yer olan parkta, aynı zamanda bisiklet ile turlamak isteyenler için bisiklet yollarımda mevcuttur. Bu muhteşem parkta bir yürüyüş yapmanızı ve muhteşem parkın havasını solumanızı tavsiye ederiz.