Sidney Gezilecek Yerler


Dünyanın en önemli turizm başkentlerinden biri de Sidney’dir. Sidney, Avustralya’nın en gözde şehridir. Nüfus olarak en kalabalık şehri olan Sidney, toplamda 4,810.000 civarı nüfusa sahiptir. Toplam yüzölçümü 12,367,7 km kare olan Sidney’in turizm açısından mutlaka görülmesi gereken bir yer olduğunu ifade edebiliriz. Özellikle Sidney gezilecek yerler ve Sidney hakkında diğer detaylar yazımızın içerisinde mevcuttur. Akdeniz, Okyanusya ve Asya kültürlerinin mükemmel bir sentezi olan şehir görülmeye değer güzelliktedir.

Sidney Gezilecek Yerler

Sidney Avustralya’nın doğu kısmında bulunmaktadır. Önemli bir liman şehri olan Sidney konum itibariyle mükemmeldir. New South Wales eyaletinin başkenti olan şehir Tasman Denizi’nin hemen kıyısında konumlanmıştır. Sidney’e gittiğinizde görmeden dönmemeniz gereken bazı yerler şu şekildedir.

Sidney Köprüsü

Hem Avustralya’nın, hem de Sidney’in reklam yüzüdür. Tüm tanıtım, reklam ve broşürlerde Sidney Köprüsü kullanılmaktadır. Dünyanın en geniş çelik kemer özelliği ile ün yapmıştır. Yerden yükseliği 134 metredir. Köprünün kullanıma açılması 1932 yılıdır. Özellikle Büyük Buhran sonrasında inşa edilen köptü Avustralya halkı için de gurur kaynağı olmıştur. Köprü üzerinden Büyük Opera Binası izlenebilmekte ve harika fotoğraflar çekilebilmektedir. Köprünün en üst noktasına kadar çıkılabiliyor olması turistler açısından önemlidir.

Sidney Opera Binası

Sidney’in en önemli simgelerinden bir diğeri de Sidney Opera Evi’dir. Şehrin hem mimarisi, hem de kültürel tarihini simgeleyen en önemli yapıtlardan bir tanesidir. Sidney Limanı içerisinde bulunan bu muhteşem yapı görkemli bir gösteri merkezidir. 1959 yılında yapımına başlanan binanın açılışı 1973 yılında gerçekleşmiştir.

Sidney Plajları

Sidney muhteşem plajları ile tüm dünyada ün salmıştır. Dünyanın hemen her yerinden Sidney plajları için gelen turistler bulunmaktadır. İnce ve yumuşak kumları Sidney Plajlarının önemli özellikleriden biridir. Denizin, kumun ve güneşin tüm güzelliklerini yaşamak için Sidney plasjları oldukça iyi bir seçim olacaktır. Bondi, Coogee, Manly ise ve Palm plajları Sidney’in en ünlü plajları arasında yer almaktadır.

Royal Botanic Gardens

Royal Botanic Gardens 1816 yılında kurulmuştur. Zaman içerisinde farklı dönemlerde restore edilen park eşsiz bir güzelliği sahiptir. Şehrin tam ortasında yer alan park eşsiz güzellikleri ziyaretçilerine sunmaktadır. Liman manzarası eşliğinde harika anlar geçirebilir ve mükemmel fotoğraflar çekebilirsiniz. Dört farklı bölümden oluşan parkın sistematik olarak mükemmel bir mimarisinin bulunduğunu ifade edebiliriz.

Darling Limanı

New South Wales bölgesinde bulunan Darling Limanı şehrin hareketli noktalarından biridir. Mağazalardan iş yerlerine, restoranlardan pazarlara kadar zengin bir içeriğe sahiptir. Limanın küçük bir kısmı araç trafiğine açıktır. Daha çok yürüme alanları bulunan limanın görsel güzelliği çok fazladır.

Mavi Dağlar

Şehrin kalabalık yapısından sıkılanlar için alternatif bir doğadır. Mavi Dağlar şehrin merkezine 90 dakikalık bir uzaklıktadır. Araç ile 1,5 saat gibi kısa bir sürede Mavi Dağlar’a ulaşmanız mümkün olacaktır. Rengarenk bitki örtüsü ve yeşilin tüm tonlarıyla Mavi Dağlar görülmeye değer bir yerdir.

Sidney’e Ne Zaman Gidilir?

Sidney ılıman bir iklime sahiptir. Yazları sıcak geçerken, kışlar da ılık bir atmosferde geçmektedir. Aralık ve Şubat ayları en sıcak günlerdir ve gitmek için en ideal dönemdir. Yılın diğer aylarında da Sidney’e rahatlıkla gidilebilmektedir.

Sidney’e Nasıl Gidilir?

Konum olarak Sidney ülkemize çok uzak bir lokasyondadır. Dünyanın bir ucu olan Sidney’e direk olarak uçuş bulunmamaktadır. Sidney’e gitmek için aktarmalı tarifeleri kullanmanız gerekmektedir. THY dahil pek çok firma aktarmalı ucuşlar düzenlemektedir. 11 saatlik Singapur yolculuğundan sonra 8 saatlik Sidney yolculuğu ile şehre ulaşabilirsiniz.

Sidney Konaklama

Sidney konaklama alternatifleri çok fazla olan bir şehirdir. Her yıl on milyonlarca turisti ağırlayan şehirde çok sayıda otel, pansiyon ve kiralık ev seçenekleri bulunmaktadır. Şehir merkezindeki oteller daha fiyatlıdır. Şehrin dışında konaklamayı tercih ederseniz daha ekonomik bir tatil geçirmeniz mümkündür.

Sidney’de Yeme İçme

Sidney mutfak kültürü açısından son derece zengindir. Küresel kültürlerden fazlasıyla etkilenmiş bir şehirdir. Geleneksel tatlar ve organik gıdalar şehirde fazlasıyla mevcuttur. Tayland ve Japon mutfağının etkileri çok fazladır. Özellikle deniz mahsülleri üzerine yüzlerce farklı lezzet konuklara sunulmaktadır. Uzakdoğu mutfağını tercih edenler diğer alternatiflere göre daha az para ödemektedirler. Bunun dışında Sidney gece hayatı ve şehir içi ulaşım imkanları da gelen turistleri memnun etmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder