Nürnberg-Almanya Gezi Rehberi



Nürnberg 


Nürnberg gezilecek yerlerin çok güzel  ve doğa harikası olduğundan seyahat severlerin sıkılmalarına izin vermiyor, aksine zevkli, keyifli bir gezi sunuyor. Kentin Rönesans mimarisi ile ziyaretçilerine zengin bir gezi sunuyor. Kentte değişik festivaller, ortaçağ yapılar, harika kolleksiyonu olan müzeler gibi görülecek bir çok mekan mevcut.

Nürnberg Gezilecek Yerler

Nürnberg'in gezilecek bölgelere yakınlığı nedeniyle Eski Şehir bölgesi konaklama için en uygun  yer olduğundan burayı cazip görüyorlar. Ayrıca kentte toplu taşıma araçları  oldukça düzenli olduğundan şehirdeki ulaşım çok kolay olduğundan zorlanmadan şehirden şehire gidilebiliyor. Ulaşım'da metro, tramvay ve otobüsler kullanılıyor.


Kaiserburg Kalesi 

Nürnberg gezi listesinde ilk sırayı alan şehrin gotik görünümüyle Avrupa'nın zor ele geçirilen Orta Çağ askerlerin bulunduğu yapılarından olan Kaiserburg Kalesi ( Nuremberg Castle) bulunuyor. Kale 11. Yüzyılin zamanında bir kaç gurup yapıdan yapılmış 2. Dünya savaşı sırasında ağır yaralar alan Kaiserburg askeri kale bizim günümüze ulaşan kısımları Geç Gotik stilde inşa edilip Romanesk görünümü verilmiştir. Eski Şehir'in hemen yanında yer alan bir tepe alanında bulunan askeri kale, tarihi izlerinin dışında oldukça muhteşem bir görsele sahip.


Saint Lorenz Kilisesi ( Lorenzkirche)

1477'de inşası tamamlanan Saint Lorenz Kilisesi, "Lorenzkirche" yapımına Roma-Cermen  İmparatoru 4. Carles 1240 yılında emir vererek inşasına başlanılmıştır. Şehre hakim olan rönesans mimarinin harika örneklerinden biri sayılan kilise, 2. Dünya Savaşı sırasında kullanılamaz hale gelmesine rağmen. Kilise restarasyon ile harika gotik görünümü ile günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Kilisenin iç duvar motiflerinin dekorları ve harika portreleri muhakkak görülmeli. Ayrıca yapının görkemli kuleleri muhteşem görüntüsüyle ziyaretçilerini cezbetmeyi başarıyor.

İlginizi Çekebilir : Kara Orman-Almanya Gezi Rehberi

Nürnberg kilisesi

1349 yılları sırasında yahudi'lerin toplu linç edilme kararında yıkılan sinagonun yerine 4. Charles' in kararı ile 1352-1362 yılları sırasında inşa edilen Nürnberg Kilisesi şehrin doğu bolgesinde yer alıyor.


Albert Dürer's House

Almanya tarihinde önemli yeri var olan sanatçı Albert Dürer' in 1509' dan öldüğü 1528 senesine kadar  yaşadığı ve eserlerini hayata geçirdiği ahşap evi bulunan (Albert Dürer's House), Nürnberg Kalesi'nin hemen yanında bulunan Kaiserburg bölgesinin konumunda bulunuyor. Nürnberg'de bulunan Eski Şehir'in kuzeybatı tarafında yer almış durumunda. 1420 yıllarında inşa edilen 5 katlı Albert Dürer evi, 1871 yıllarında ev müze haline getirilip sanatçının eserleri sergilenmiştir. Orta Çag'a  ait olan mobilyalar ve sanatçının aslına uygun şekilde hazırlanan eserleri bulunuyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder