Bremen Gezi Rehberi


Bremen Gezi Rehberi

Bremen, Almanya’nın kuzeybatısında bulunan Wasser Irmağı kıyısında yer alır. Almanya’nın liman kenti olan Bremen aynı zamanda Bremen eyaletinin de başkentidir. Bremen sanayi ve ticaret şehri olmasının yanında Wasser Irmağının kıyısında olmasından aynı zaman da bir liman şehridir. Bremen gezi rehberi açısından zengin bir yerdir. Tarihi ve kültürel açısından zengin bir geçmişe sahip olmasından dolayı Almanya’nın gezilip görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Bremen Mızıkacıları Heykeli bugün dünya mirası kabul edilip UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ndeki yerini almıştır. Bremen gezi rehberi ile gezi yaptığınızda birçok yerde problem olan barınma, Bremen de bulunan çok sayıda otel sayısından dolayı bu sorun ortadan kalkmıştır. Bremen’de her bütçeye uygun otel bulmak mümkündür. Bremen şehrinin tarihi 8. Yüz yıla kadar uzanır. Kadim bir geçmişe sahip olan Bremen de Bremen Mızıkacıları Heykeli, Roland Heykeli, katedral, birçok tarihi yapı ve anıt, tarih eserler ve müzeler ile size muhteşem bir gezi keyfi sürmenizi sağlayacaktır. Ayrıca yerel yemekleri ile ünlü restoranlarda farklı lezzetler tatma fırsatınız olacaktır. Bir futbol şehri olan Bremen size buradaki taraftarlarla maç izleme zevkini yaşamayı öneririz. Yapılan festivallere katılarak yeni bir kültürel yaşamı keşfetmiş olacaksınız. Her ne kadar gezilecek yer için bir rehbere ihtiyaç varsa da Bremen şehrinde belediyenin yaptığı çelik çivi uygulaması sayesinde şehri rehbersiz rahat bir şekilde gezeceksiniz.



Tarihi Bir Kent Bremen



Bremen gezi rehberi içerisinde modern dünya dan tarihi bir dünyaya keşif yapmak isteyenler için uğranılması gereken yerlerin başında Orta Çağ’dan kalma Schnoor gelir. Schnoor taş yapımı evleri ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Balıkçılar ve tüccarlara ait olan bölge günümüzde bu özelliğini yitirmiş ve tamamen turistlik bir bölge haline gelmiştir. Burada bulunan 14. yüzyıldan kalma Aziz John Kilisesi kendine özgü mimari yapısı ile turistlerin ilgisini çekmektedir.

Bremen de bulunan ve 1404 yılında yapılan Roland Heykeli ülkede bulunan birçok anıtın en eskisi olma özelliğini korumaktadır. Bremen’de yıllara ve zamana meydan okuyan heykeli görmeden dönülmemesi gerekmektedir. Heykel Bremenliler için büyük bir anlam taşımaktadır. Özgürlüğün simgesi olan heykel aynı zamanda kentin kiliseden bağımsızlığını da temsil etmektedir. Heykel, taş kılıç ve imparatorluğun simgesi olan çift başlı kartal bir kalkanı elinde tutmaktadır. Modern dünyaya meydan okuyan ve tarihinden taviz vermeyen Bremenliler belediye binası olarak 1410 yılında inşa edilen Bremen Belediye Binasını görmeniz gereken yerlerdendir. Bina UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde kendine yer edinmiştir. Bina 40 metre uzunluğunda olup 13 metre genişliğindedir. 8 metre yüksekliğinde olan binada Perşembe günleri ücretsiz konser verilmektedir. Binayı gezmek için Perşembe günleri tercih edilerek konsere de katılma şansınız olacaktır.




  • Bremen de Farklı Lezzetler




Bremen gezi rehberi içerisinde farklı bir kültür ile tanışacağınız gibi farklı lezzetler ile de tanışacaksınız. Alman mutfağına ait lezzetler Bremen restoranlarında yerini aldığı gibi sadece Bremen’e özgü lezzetler de tadacaksınız. Liman şehri olan Bremen balık kültürü açısından zengin bir mutfağa sahiptir. Yılan balığı, ringa balığı ve gümüş balığı bu mutfakta en çok tercih edilen yemekler arasında yer almaktadır. Bremen’e özgü Kluten çikolatası da mutlaka tatmanız gereken ve gezi dönüşünde sevdiklerinize hediye olarak getireceğiniz yiyeceklerin başında gelmektedir. Bremen’e özgü olan Kluten’i bulmak gayet kolaydır. Şehrin hemen hemen her yerinde satılan bu çikolata size alışılmış çikolataların ötesinde bir damak lezzeti verecektir. Şarap severler için Bremen şarapları da yemeklerinize farklı bir renk katacaktır. Bremen’e özgü tatların başında Grünkolh da gelmektedir. Baharat soslu ve lahana ile yapılan bu yemek size farklı bir deneyim sunacaktır. Gündüz hayatı kadar gece hayatı da hareketli olan Bremen de geceleri de keyifli vakit geçirilecek nadir şehirlerdendir. Şehirde geceleri de hizmet veren ulaşım araçları sayesinde gönlünüzce rahat bir şekilde vakit geçirebilirsiniz.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder