İtalya-Torino Gezi Rehberi


İTALYA-TORİNO

 İtalya’nın Torino şehri, gastronomisiyle ünlü olan ve Piyomonte Bölgesinde yer alan bir şehirdir. Torino’nun batısında ve kuzeyinde Alp Dağları yer almakta olup bu nedenle sıklıkla turist gelen İtalya’nın en ünlü şehirlerinden olmaktadır. Torino şehri, sakinliğiyle tanınan insanların seyahatlerini huzurlu bir şekilde yapacakları bir şehirdir. Dini yapıları, mimari özellikleri, revaklı binaları, tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çeken ve ideal bir tatil bölgesi olmaktadır. Torino’nun en dikkat çeken özelliklerinden biri ise İtalyan otomotiv sektöründe lider olmasıdır. Bu özelliği ile önemli bir sanayi merkezi haline gelmiş ve bir dönem İtalya’ya başkentlik yapmıştır. Torino tatili yapmak isteyenler için kış mevsimi en uygun mevsimdir. Kış olimpiyatları ve kış turizmi ile ünlüdür. Daha aktif ve canlı bir tatil isteyenlerin tercih etmesi gereken mevsim kış olmaktadır. Aynı zamanda Torino, farklı mimari yapıları bünyesinde barındırması nedeniyle, içinde bulunan sarayları, şık restoranları ve doğal güzellikleri ile de görülmesi gereken şehirlerdendir.

GEZİLECEK VE GÖRÜLECEK YERLER

SİNEMA MÜZESİ(MOLE ANTONELLİANA):

 Sinema müzesi, ismini müzenin mimarı olan Alessandro Antonelli’den almış olup, 1863 yılında yapımına başlanan ve toplamda 26 yılda tamamlanan, Torino’nun en ünlü yapıtlarından biri olmaktadır. Günümüzde kullanılan ismi Ulusal Sinema Müzesi olmaktadır. Dikkat çeken özelliği ise yüksekliğinin 167,5 metre olmasıdır. Yüksek bir yapı olması nedeniyle, müzeye asansör aracılığı ile çıkılmaktadır. Asansör ile müzeye çıkılırken sunulan güzelliklerden biri ise Alp Dağlarının güzelliğinin seyredilmesidir. Bu sayede Torino’nun en ünlü sinema müzesini gezerken aynı zamanda şehrin sembolü ola dağların da güzelliğiyle buluşmak da mümkün olmaktadır. Ziyaretçilerine çifte mutluluk yaşatmaktadır. Torino’da seyahat eden kişilerin görmesi gereken mekânlardan biridir.

TORİNO KRALİYET SARAYI:

 Torino’da bulunan bu kraliyet sarayı, kraliyet aile mensuplarının ikamet etmesi üzerine yapılmış yapıttır. Kraliyet aile üyelerinin yaşadığı alan olması nedeniyle, ihtişamlı dış görünüşü ve ince bir titizlikle yapılmış olan mimarisiyle büyük beğeni toplamaktadır. Dıştan bakıldığında göze çarpan geniş bir avlusu ve beyaz üzerine süslemeler yapılarak imar edilmiş yapıları görmek mümkündür. İç dekorasyonuna gelindiğinde ise büyüleyici, her ayrıntının ince bir düşünceyle bezenmiş olduğunu göreceksiniz. Torino Kraliyet Sarayı’nın içinde değerli koleksiyonlar yer almakta olup, ziyaretçilerine sunulmaktadır. Torino’nun tarihini görmek ve ihtişamına kapılmak isteyenlerin seyahatlerinde ilk uğrayacakları yer burası olmalıdır.

TORİNO OTOMOBİL MÜZESİ(The Museo Nazionale dell Automobile):

 Torino Otomobil Müzesi, dünyanın sayılı olan otomobil müzeleri arasında yer almaktadır. İçinde 200’e yakın otomobil yer almakta olup aynı zamanda içinde bulundurdukları farklı dükkânlarıyla da ziyaretçilerine ek seçenekler sunmaktadır. Torino Otomobil Müzesinde İtalya, Büyük Britanya, Fransa, Almanya, Hollanda, ispanya, Amerika ve Polonya gibi ülkelerinde birçok otomobili sergilenmektedir. Otomobil merakı ve tutkunu olanların görmesi gereken mekânlardan biridir. otomobil düşkünü olmayanlar için ise müzenin içinde dokümantasyon merkezi, kütüphane, oditoryum ve kitapçı dükkanları yer almaktadır. Kitapçılarda, otomobil ile ilgili geniş bilgilerin bulunması mümkündür. Torino seyahatinde görülmesi gereken etkileyici yerlerden biridir.

PALAZZO CARİGNANO:

 Palazzo Carignano, günümüzde müze olarak varlığını sürdüren ve 1685 yılında kurulmuş olan bir yapıdır. Mimari yapısıyla dikkat çekmekte olan yapının mimarı ise Guarino Guarani olmaktadır. Geniş bir bahçesi olan bu yapı, Torino seyahati için görülmesi gereken ve barok mimarisinin sergilendiği eşsiz yapıtlardandır.

SUPERGA KATEDRALİ(CATHEDRAL OF SUPERGA):

 Superga katedrali, 1717 ile 1731 yılları arasında yapılan ve yapımını Flippo Juvarva’nın üstlendiği tarihi bir yapıdır. Bu katedral ile Torino’yu panoramik olarak görmek mümkün olmaktadır. Torino’nun diğer tarihi eserlerinde olduğu gibi, Superga Katedrali’nde de barok mimarisi kullanılmıştır ancak detaylı bir şekilde incelendiğinde klasik mimariden de özellikler taşımaktadır. Torino’da gezilecek değerli ve güzel mekânlardan olmaktadır.

PO NEHRİ KIYISI:

 Po nehri kıyısı ise Torino’da seyahat edilecek ve huzurlu bir tatil yapılacak, sessiz, sakin, doğayla baş başa bir mekân olmaktadır. İç huzuru bulacağınız ve stresi üzerinizden atacağınız, insana dinginlik veren Torino’nun güzelliklerinden biri olmaktadır. Po nehri, ağaçlarla çevrili ve diğer insanlardan uzaklaşmak için adeta yaratılmış bir alandır. Nehirde kürek çekenler, nehrin kıyısında ise koşu yapan insanları görmek mümkündür. Yemyeşil alanları olması dolayısıyla, çimlerde uzanarak çeşitli faaliyetlerde bulunabilir veya sadece nehrin verdiği sessizlik ve huzurla baş başa kalabilirsiniz. Aynı zamanda nehrin kıyısında bulunan küçük ve tatlı kafelerde keyifli vakit geçirmeniz de mümkün olmaktadır. Torino seyahatinde, uğranması gereken ve görülmesi gereken nadide yerlerdendir.

GARİBALDİ CADDESİ:

 Garibaldi caddesi, alışveriş tutkunları için ideal olan, diğer mekânlara göre daha sesli ancak her türlü ihtiyacın bulunduğu, karşılıklı alışveriş mağazalarının bulunduğu bir cadde olmaktadır. Bir cadde boyunca alışveriş mekânları bulunan bu caddede, Torino’ya özel eşyalara sahip olabilir, alışveriş yapabilir ve ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Caddenin içinde bohem butikçilerin yer alması nedeniyle de ilgi odağı bir yer olmaktadır. Aynı zamanda restoranlar, kitap satıcıları ve çeşitli eşyalar satan mağazalar da yer almaktadır. Torino’da seyahat edip, şehrin hatırasını almadan dönmek istemeyen kişilerin uğraması gereken mekânlardan biridir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder